olieverbruik fabia GL

FabiaGL

Actief lid
Het verhaal van @van der P kan ik uit eigen ervaring bevestigen, ik rijd voor mijn werk in een caddy 2.0 sdi. Als ik de olie tot max bijvult is het peil na 5000km weer gezakt tot net boven het minimum, als ik er 40.000km bijrijd is het oliepeil nog steeds net boven ht minimum,
Een auto bijvullen tot max. is nooit goed, je weet dan zeker dat de auto olie gaat gebruiken.
 
Een auto bijvullen tot max. is nooit goed, je weet dan zeker dat de auto olie gaat gebruiken.

Wat een onzin! Mijn oliepeil staat vrijwel altijd op max. en zakt bijna niet. Mijn vorige TSI had na de eerste 30.000 km nog geen 0,25 liter verbruikt. Krijgt je Caddy binnen die 40.000 trouwens geen beurt?
 
Te veel olie wordt meegenomen door de carter onluchting en zal verbrand worden in de cilinders en daar zijn troep (na verbanding immers) achterlaten. (wil je niet)

Controleer bij twijfel regelmatig maar vul pas bij als je op het onderste streepje zit. Om te kunnen bepalen waar jou stabiele punt zit.

Stand van de auto en bouw van het blok etc bepalen het stabiele olie nivo waarboven de olie wordt meegenomen (langzaam).
 

hemi24

Forumguru
Ik sluit mij bij Kiekkiek aan: ik heb een 206SW gehad met 2 ltr HDi en die heeft gewoon van 0 tot 205.000 km op max oliepeil gestaan, zonder ooit bijgevuld te zijn!

Het max. peil staat natuurlijk niet voor niets op het peilstok, daar hebben de heren van afdeling motorenontwikkeling vast wel over nagedacht.
Overtollige olie wordt inderdaad meegenomen in de verbranding en kan zo in de filters in het uitlaatsysteem terrecht komen, met de nodige gevolgen van dien... :mad:
 

FabiaGL

Actief lid
Dat heb ik toch ook niet gezegd. Oliefabrikanten geven weleens aan dat dure olie met gemak 100.000km mee kan gaan.
 
Oliefabrikanten geven weleens aan dat dure olie met gemak 100.000km mee kan gaan.

Ook dat is onzin. Dat zullen ze nooit zeggen, want dan stort hun hele handel in elkaar. Olie kan vast 100.000 km mee, maar van bijvoorbeeld de reinigende werking is dan weinig meer over. Niet alle troep blijft in het filter achter.
 

Saridon

Nieuw lid
Volgens mij zoals in het begin van deze topcic staat mag de GL gewoon olie verbruiken (zie je eigen insturctieboekje). Hier is helemaal niets mis mee, ook wordt er een noot gezet bij de inrijperiode dat je hier ook olie kan verbruiken en dus mag bijvullen.
Naar alle waarschijnlijkheid zal de een geen olie verbruiken en de ander wel. Hoe je dit kan verklaren weet ik ook niet. Dat zou je aan een specialist moeten vragen. Wat hier mijns inziens on topic gebeurd is dat iedereen zijn invulling heeft op dit probleem, zonder precies te weten hoe dit zit.
Dus misschien is er iemand online die het wel (echt) weet?
 
Gisteren bij de dealer langsgeweest.
Wanneer de motor koud is is halverwege normaal, warme motor hoort hij maximaal te staan.
 

Hetzer

Forumguru
Wat hier mijns inziens on topic gebeurd is dat iedereen zijn invulling heeft op dit probleem,

Klopt, was ook de vraag van de topic starter, ervaringen van de forum-leden,

Wat is jullie ervaring met het olieverbruik????

En elke auto , verbruikt olie, daar is niks mis mee, de een wat meer dan de ander, heeft ook met de gebruiks omstandigheden te maken, maar zodra je mijns inziens om de 1500/2000 km veel olie moet bijvullen, lijkt volgens mij de enige remedie , een bezoekje aan de dealer te brengen.


[MODERATORBREAK] Saridon, het is hier overigens "gewoon" op het forum , om je eerst voor te stellen in de rubriek Meet&Greet[/MODERATORBREAK]
 

Fabia

† In Memoriam
Ik kan me herinneren dat in de Autoweek dat ook eens besproken is en men tot de conclusie kwam dat olie veel langer mee ging dan de fabrikanten voorschreven.
 

hemi24

Forumguru
Gisteren bij de dealer langsgeweest.
Wanneer de motor koud is is halverwege normaal, warme motor hoort hij maximaal te staan.

Er is misschien volumetoename bij stijgende temperatuur, maar zoveel zeker niet!!!

Wat je dealer waarschijnlijk bedoelt is da je bij een warme motor kunt/mag bijvullen tot max. en dat het bij een koude motor raadzaam is omniet verder bij te vullen dan tot halverwege.
 
Bovenaan Onderaan