Octavia II, versterker en subwoofer ingebouwd

Ik heb een vrij standaard uitvoering van de Octavia met slechts 2 composets voorin.

Ik heb een fijne JVC 7"touchscreen radio, maar vond het geluid van de speakers niet denderend en ben begonnen met het inbouwen van een versterker. Het trekken van de kabels heb ik uitbesteed.

Sinds dit weekend heb ik het volgende in de auto.
- Audio System F4-380
- JL 12w3v2d4 subwoofer

De subwoofer is dubbelspoels en speelt op 440W RMS op 2 Ohm in een gesloten kist. Het was heel moeilijk om een subwoofer te vinden die lekker mee kon spelen, met de standaard voorspeakers. De meesten lieten het rommelig klinken, vooral de gepoorte kisten. Deze kist kon ik heel geschikt aankomen... en speelt even mooi als een kist met dubbele Polk db woofers van 300 euries.

Al met al behoorlijk tevreden, hoewel ik me nu al afvraag wat ik met de overige twee kanalen van mijn versterker ga doen (achterspeakers of composet voor vernieuwen).
 

Psioneer

Actief lid
Hangt af van de mogelijkheden van de amp: kan hij actief filteren? Oftewel zitten er knopjes op waarmee je de scheidingsfrequenties en de slope kunt instellen. Op de Audio System website vind ik er niets over.
Mocht het wel kunnen stel ik als volgende upgrade voor een nieuw composetje zonder filters en dan actief aan sturen. Daarmee kun je je kanalen van de amp prima gebruiken en gaat het geheid heel veel beter klinken dan met de standaard compo set.
Focal heeft een aantal aardige compo sets voor niet te veel geld. Mocht het budget het toelaten kun je ook eens kijken bij CDT (Eurosport compo set).
 
Volgens mij heb je vier kanalen nodig om te actief te kunnen filteren. Daarbij denk ik dat mijn versterker daarvoor niet de benodigde filters heeft.

Met een nieuwe composet gaat het vast beter klinken, moet het wel weer ingebouwd worden en gedempt worden.
 

Oli4

Actief lid
Hi "Heyjijdaar",

wellicht heb ook jij iets aan deze thread:
http://www.skodaforum.nl/board/showthread.php?t=5810

Natuurlijk ben ik niet bekend met je vrij besteedbare budget, maar de door mij genoemde set (Rainbow Germanium) kan ik van HARTE aanbevelen !
Staging / 't vrijkomen van het geluid van de speakers (zodat je naar muziek luistert ipv naar de speakers) / zowel bij klassiek, jazz, metal... => iedere dag wordt ik weer blij :680:.

Ik zal dit threadje blijven volgen; ben benieuwd naar je keuze(s) !
Groet en succes,

Olivier
(Nw links: oude werken niet meer:
http://195.243.203.21/rainbow/Dokumente/Testberichte/200709_ca_cs265germanium.jpg & http://195.243.203.21/rainbow/Dokumente/Testberichte/2005HE_ah_cs265germanium.jpg )
 
Bovenaan Onderaan