Amundsen Octavia 2 icm Amundsen+

Goedemiddag!

Ik ben in het bezit van een O2 RS uit 2006. Sinds afgelopen week heb ik het verouderde Nexus systeem vervangen voor een Amundsen+, gekocht van @valkyrrr. Schitterend systeem maar helaas al 2 ochtenden het lege accu probleem ondervonden. De accu zelfs gedemonteerd en een nachtje volledig opgeladen in de hoop dat dit het probleem was, maar helaas. Het lijkt het bekende can gateway probleem. Ik kwam verschillende topics tegen die ik intensief gelezen heb, maar helaas nog niet de gewenste of definitieve oplossing gevonden..

Zoals ik heb kunnen lezen zijn er verschillende mensen met dit probleem geweest. Indien mogelijk ontvang ik graag wat tips voor dit toch wel vervelende probleem. Op één topic kwam ik de oplossing tegen om de RNS310 aan te sluiten op het contact. Hebben mensen hier ervaring mee?

Verschillende dealers en specialisten gemaild maar ook zeer gevarieerde reacties ontvangen. De dealer (Ames) heeft mij een nieuwe gateway aangeboden voor €325, echter zonder enkele garantie op een werkend systeem. Skoda dealer Rijnwoud heeft zelfs gemeld dat het inpassen van een nieuwe gateway in oude modellen zelfs helemaal niet kan.. Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat nu te doen.

Mijn huidige can gateway is 1k0907530q.

Degene met de gouden tip krijgt eeuwige waardering!

Cheers,

Thomas
 

Zwapp

Forumguru
Als je op marktp "gateway rns" zoekt kom je er een aantal tegen welke je verder kunnen helpen!

Je kunt ook eens contact opnemen met VAG techniek in Nuenen die kunnen je zeker helpen!

Succes
 
Bedankt voor je reactie. VAG Techniek heb ik gelijk gemaild en verblijf in afwachting van de mail. Snel ook even op MP gezocht maar ik weet niet welke Gateway past op mijn voertuig.. Ik zie dat je ook een O2 rijdt, bekend met het probleem?
 

RoGEK

Senior Member
Heb je een Amundsen (rs310) of een amundsen+ (rns315)?

Ik heb een Amundsen(rns310) in een O2 van 2006 geretrofit, can gateway door vagtechniek laten updaten en alles werkt perfect.

Volgens mij gaat het met een Amundsen+/ rns315 niet zo werken en moet je can gateway echt vervangen voor een nieuwer type.
 
Het is een plus, RNS315.... Het kán ondanks de reactie van Skoda Rijnhout dus wel?

Inmiddels heb ik, in afwachting, mijn oude Nexus systeem er maar weer ingezet, ik kan de O2 ook niet té lang missen eigenlijk. Ik hoop dat VAGtechiek dé oplossing heeft.
 

Jasper-RS

Forumguru
Ik heb ook een Octavia 2 RS uit 2006. Ik heb 2 jaar geleden ook een Amundsen + met bt gemonteerd en ook mijn can gateway vervangen voor een nieuwer type en omgeprogrameerd met VCDS. Geen lege accu en werkt perfect.


Octavia 2 RS 2.0 Tfsi combi 2006. Race blue, 19" oxxo Vapor, 30mm verlaagd.
 

Michelv.

Forumguru
Zoals ik je gister al gemeld had via je Pb, een andere can gateway kost vanaf de 60 euro zo'n beetje, dan nog ff iemand in de buurt zoeken met VCDS en een paar tientjes erbij en je bent klaar.

Als ik morgen weer thuis ben zal ik eens gaan snuffelen in mijn pc naar bestanden van het vervangen van mijn gateway
 
Bedankt voor het meedenken! Inmiddels heb ik contact met VAG techniek. Ze geven logischerwijs geen garanties op het oplossen van het probleem maar.. welke minimale gateway is er nodig om de Amundsen+ te gebruiken?
 

Jasper-RS

Forumguru
De foto is een beetje onduidelijk, maar dit is het nummer van mijn nieuwe gateway.
2f61c34e5c6a51ed5f669e06472140fb.jpg



Octavia 2 RS 2.0 Tfsi combi 2006. Race blue, 19" oxxo Vapor, 30mm verlaagd.
 
Bovenaan Onderaan