O3 virus toegeslagen ... van Vw naar Skoda..Aangenaam kennis maken!

Reinierlambers

Actief lid
Dit ben ik ; Reinier , Iot Specialist van beroep (dingen met draadjes en automatisering) , 36 , woonachtig in het pitoreske (ahum) Steenbergen te Brabant... Sinds een paar weken de trotse bestuurder van een schitterende grijs metallic O3 uit begin 2015 met nog slechts 60000 km op de klok..

De keuze was lastig, maar dit grijze apparaat stak er toch na 3 maanden zoeken met kop en schouders boven uit;

1.6TDI Elegance Buisnes Sport Connect , met een aantal leuke extra's ; een panorama dak (nu al verslavend ondanks het weer) , de briljante DSG bak met "mode" knop , de parkeerhulp (liever lui dan moe maar het is gewoon knettermakkelijk!) , het Rs sport interieur met afgeplat lederen stuur , de columbus (daar heb ik mijn eigen mening over ;) ) , sjieke 18 inch hoepels en de meedraaiende Xenon koplampen... niet te vergeten de afneembare sleurkogel :) .. kessy inclusief de electrische kofferklep sluiten het rijtje.. erg fijne opties die het nog net iets leuker maken dan het al is om er mee te rijden!

een krappe 2 weken geleden opgehaald in Halle , aan de andere kant van NL en na inmiddels dik 3000 km nog geen seconde spijt, wat een heerlijke auto , ook op lange afstanden!

Al met al , na 5 jaar in een standaard witte caddy te hebben gereden , is dit alsof je in een limo stapt.. ook al went het snel .

Geplande updates zijn in nader te bepalen volgorde ; de radar module om de adaptive cruise te kunnen activeren en heel misschien (als ze betaalbaar worden) de lane assist camera , maar dit is nog een redelijk lastig onderwerp om achteraf werkend te krijgen.

De 'US' functionaliteit van de knipperlichten staan inmiddels wel aan , wat een erg sjieke uitstraling verzorgd, nog wat andere tweaks waren ook vlot gebeurd, kofferklep openen EN sluiten met zowel de knop in de midden tunnel als met de afstandbediening. Simpele aanpassingen maken het leven weer net wat leuker ;)

Tevens heb ik nu al dermate issues met de MIB1 (columbus) dat ik toch op zoek ben naar een Headunit welke mij van meer nuttige info kan voorzien... hiervoor zal ik nog een topic starten binnenkort.


Ben benieuwd hoe het er aan toe gaat hier op het Skoda forum , leuk om weer eens deel uit te maken van een merkgebonden Community buiten mijn oldskool Vw's waar Vcds nog voor uitgevonden moet worden :)


Prettige zondag !!

Groetjes Reinier Lambers
 

Reinierlambers

Actief lid
Tsja... dat was nog een vergeten kwestie ...die nummerplaat houders ;) haha ... eerlijk is eerlijk , heb zowel nl als du afgestruind en Vruggink was gewoon de enige die een Combi had staan in deze uitrusting.. uberhaupt een combi met dsg , dat is al een uitdaging met een beetje vermogende diesel onder de kap .. raar maar waar, de meeste zijn handgeschakeld.

Erg fijne service bij de heren van Vruggink ! Dat mag best gezegd worden !
 

B.Stuurder

Forumguru
Welkom Reinier, een techneut is altijd leuk om in de gelederen te hebben! Veel plezier van je behoorlijk uitgebreide O3!
PS, lane assist vind ik erg overrated, ik heb hem alleen aan op langere stukken samen met de ACC, maar meestal staat hij uit moet ik zeggen, dat gesleur aan het stuur en dat gepingel dat je het stuur over moet nemen...
 

Reinierlambers

Actief lid
Bedankt dat je een stukje gebruikers ervaring deelt ! Tsja. . Weet je , het praktisch nut moet zich nog maar bewijzen , ik ben meer van de 'gewoon omdat het kan' principes en daarbij , ritjes van +200 kilometer zijn voor mij geen uitzondering , dus wie weet kan het toch nog eens van pas komen ..
 

Reinierlambers

Actief lid
Welkom! Wat voor problemen had je met de Colombus?
Hmm... problemen... eigenlijk geen .. ik constateer enkel tekortkomingen ;) Heb een Mib1 :( dikke pech dat mijn O3 net te oud is.. evengoed, geen smartlink / mirror link... de navi kaarten zijn ronduit slecht , de 2017 update laat mij nog steeds offroad rijden bij Delft?!? 2 telefoons tegelijk gebruiken is een no go , omschakelen duurt te lang waardoor je alsnog kan terug bellen .. De Mib1 is hardware matig ook niet uit te breiden met aanvullende modules.. zelfs niet om te coderen bij plaatsen van een sim kaart lezer om externe communicatie te verzorgen :(

Lang verhaal kort, ik ben verwend met de Waze navi app en de dual pair Parrot in mijn vorige auto.. nu heb ik een sjiek 8 inch scherm aan boord en ben ik genoodzaakt alsnog met een zuignap tegen de voorruit de routeplanner vast te houden :( . overigens, is het een crime om video files af te spelen, dat gedoe met codecs en resoluties zijn niet meer van deze tijd als de optie om een dvd af te spelen er wel gewoon is.

Er zijn 1001 app's en tools om een interface te mirrorren, maar de Mib heeft de meest beroerde uitgekozen.. mirrortlink heeft meer con's dan pro's (als mijn unit het al zou ondersteunen) android auto en smartlink zijn ook niet 100% dekkend..

Het is dat het lastig is , om een standaard tablet te voorzien van de interface die nodig is voor de Canton en Canbus koppeling .. zou daar haast een workaround voor bouwen :)

Begrijp goed dat de gerenommeerde fabrikant geen android units wil bouwen vanwege gebruikers gezeur dat het spel traag word, maar jeetje... 1700 euro voor een pioneer navgate , of een alpine unit die in de buurt van de juiste functies komt.. pfff kan er niets tussenin? Liefst natuurlijk ook weer geen te slecht geimmiteerde chinese plastic doos ..die ligt na een jaar toch weer buiten waarschijnlijk..

Ik heb maar een paar eisen;

Met waze navigeren op the big screen (vanaf hu of smartphone maakt niet uit) , 2 toestellen tegelijk pairen op de bt , volledige canbus support .. owja.. en als het even kan een directe wifi link om met de auto voor de deur te kunnen up en downloaden ;)
 

Caby

Forumguru
Ik ken ook iemand die zijn columbus had vervangen door een androide variant van het merk 'Joying'. Het werkte naar behoren en de functionaliteiten van het stuur werkten ook allemaal. Er zullen wellicht dingen zijn die niet zo goed zullen functioneren als het origineel maar je krijgt er veel voor in de plaats. Het is wel een pak goedkoper dan 1700 euro. Ik meen ook te herinneren dat de installatie niet gewoon plug en play was.
 

Reinierlambers

Actief lid
Inderdaad ...dat merk heb ik ook al regelmatig voorbij zien komen.. in deze tijd zou je toch verwachten dat ze iedere vorm van functionaliteit en connectivity aan elkaar kunnen knopen op een betrouwbaar platform .. ik zag net hier op het forum een foto van een super gelikte unit , helemaal glad en leek verdacht veel op het discovery platform , in een O3 .. ga daar eens research naar doen ben toch een beetje huiverig voor de Chinese knockoffs eerlijk gezegd .. overigens , het merk Zenec schijnt het ook goed te doen ..
 
Bovenaan Onderaan