Nuttige VCDS codes site alle vag modellen

Antera

Donateur
ik zou toch de trekhaak module even aanmelden deze mist hij en daarom loopt de gateway te zeuren. of wat ook kan is dat hij aangemeld staat terwijl ze er iets anders in hebben geplaatst wat ik betwijfel.

Als de rest van de modules wel goed gecodeerd zijn zoals motormanagment/abs/BCM dan zou ik dit zeker even proberen al vaker gehad en zie graag de boel foutvrij
 

Tuur71

Senior Member
@Antera vraagje omtrent TSA, heb even een testje gedaan met een fietsendrager aangesloten. Ik zie bij contact maken dat het ESP lampje niet 2 sec langer blijft branden dan ASR. Zou dit bij een fietsendrager al wel zo moeten werken als bij een echte aanhanger? Had in december toen jij mijn auto hebt verlaagt er jou eigenlijk naar willen laten kijken..... Ander vraagje, kan de verwarming van de buitenspiegels ook op de achterruitverwarming mee worden gecodeerd? Vind dit veel handiger dan due draaiknop in de deur. Die vergeet ik altijd uit te zetten.
 

andrehj

Forumguru
@Antera vraagje omtrent TSA, heb even een testje gedaan met een fietsendrager aangesloten. Ik zie bij contact maken dat het ESP lampje niet 2 sec langer blijft branden dan ASR. Zou dit bij een fietsendrager al wel zo moeten werken als bij een echte aanhanger? .
Ja. Ik het bij mij (met een S2) ook gewoon met een fietsendrager getest. De elektronica kan het verschil tussen een aanhanger een vutrek immers niet zien.
Als je lampje niet 2s langer blijft branden zijn er twee mogelijkheden:
  1. Elektronicamodule van de trekhaak is niet geschikt voor TSA (ik weet niet precies hoe dit zit maar het schijnt dat sommigen niet goed terugmelden via de CAN-bus. Zie je wel netjes in aanhanger in beeld op de Amundsen of Columbus?
  2. Elektronicamodule is niet goed aangemeld. Bij een S2 weet ik precies hoe dit moet, maar voor een O3 (waar alles anders is) moet je echt even langs een specialist (als @Antera ).
 

Tuur71

Senior Member
Heb er niet goed opgelegd op Columbus maar denk niet dat ik iets speciaals heb gezien. De trekhaak is door de dealer gemonteerd. Het is een Thule. Verder weet ik het niet. De fietsen drager is niet van mij zelf. Dus kan nu even niets meer uitproberen. Dat wordt volgend weekend.
 

ertromp

Forumguru
Ook bij de O3 is als de TSA geactiveerd is dat het lampje ESP 2 sec langer blijft branden. Heb hier thuis inderdaad al O3 rijders gehad die daarvoor de fietsendrager mee hadden zodat gelijk getest kon worden.
 

Tuur71

Senior Member
@ertromp dus ik kan er van uitgaan dat TSA niet werkt bij mij!? Dus ik moet er mee naar een specialist want de dealer heeft het niet voor elkaar gekregen dan....
 

andrehj

Forumguru
Even zoeken op het forum, maar dankzij een wakkere dealer schijnen er inmiddels dealers te zijn die wel weten hoe ze dit werk (hún werk!) moeten doen...
Als je op de Columbus geen aanhanger in beeld krijgt, zul je ook wel continu piepende achteruitrijsensoren hebben. Heb je al eens iets aan de trekhaak gekoppeld gehad?
 

Tuur71

Senior Member
Nee nog niet. Wilde eerst een test doen met een fietsen drager voordat ik er (misschien) in mei voor het eerst de CV aan hang. Zal het komende weekend nog eens proberen met een geleende fietsendrager. Dan moet ook de aanhanger in beeld komen? Is dat als je de achteruit inschakelde? Ik heb de camera er op zitten, wat zie ik dan voor aanduiding?
 

Antera

Donateur
zou eerst de test doen. Lang niet elke dealer weet hoe het moet en daarom fietsendrager meenemen dan kan je het meteen testen als de dealer zegt dat ze het kunnen.
 

Tuur71

Senior Member
Heb nog een test gedaan met een geleende fietsendrager. Op het navi scherm zie ik een caravan achter de auto en er gaat niets piepen als ik de achteruit inschakel. Dus dat lijkt goed gecodeerd te zijn. Als ik het volgende forum onderwerp lees dan zou het TSA toch moeten werken en is het niet langer blijven branden van het ESP lampje alleen een cosmetische misser!? http://www.skodaforum.nl/forum/inde...re-update-voor-de-OIII-i.c.m.-trekhaak.22889/ @Antera, wat denk jij?
 

Bakkertje

Forumguru
Ik gok dat ik het antwoord van @Antera al weet de meeste dealers weten het niet en activeren het ook niet. Bij mijn passat stond het ook niet aan (totdat ie bij @Antera aan de laptop heeft gehangen)
Als je het mij vraagt eigenlijk best wel schandalig dat de dealers dit niet weten..
Het is ook geen cosmetisch iets het hoort echt langer te branden als TSA geactiveerd is
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK
Heey, ik heb wel een licht sensor in me auto zitten, Zit de regensensor hierbij in?
Is deze eventueel aan te zetten met opties.
Sorry gaat om een Fabia 3
 

Ridley

Forumguru
Regensensor is aparte sensor, wat wil je aanzetten dan? Die staat standaard aan als jij je ruitenwisser op standje 1 (1 klikje omhoog, interval) zet.
 

Antera

Donateur
Het is idd een lang durig schoonheidsfoutje wat niet door PON word herkent of behandeld denk omdat er te weinig klachten zijn.
 
Bovenaan Onderaan