Nieuwe Octavia RS

Dutch4x4

Senior Member
De nieuwe Octavia RS komt steeds dichterbij. In het najaar mogen we dan toch de snelle O2 met 2.0T FSI van 200 pk verwachten. Maar ik verneem ook aan zekerheid grenzende geruchten over een dieselversie, dus de 2.0 TDI met 170 pk, die al in de Passat zit. De vraag is alleen of dat een Elegance/L&K-uitvoering wordt of ook met echte RS-bodykit en -onderstel. Hoe dan ook, allebei worden zo goed als zeker weer FWD-modellen, dus helaas geen AWD.

Mensen hier die met smart op een van die twee zitten te wachten?

Bij Seat komen de snellere modellen er inmiddels ook aan. Bij de lancering van de nieuwe Leon komt er meteen 2.0T FSI Sport-Up met 185 pk (dezelfde motor als de versie van 200 pk, maar dan gedowntuned). Zou leuk zijn als daar ook een O2 Elegance mee komt, boven de huidige atmosferische 2.0 FSI.

In het voorjaar van 2006 volgt dan de Leon FR met de 2.0T FSI met 200 pk (dus zelfde als Golf GTI en Octavia RS). Eind '06 komt dan de Leon Cupra met 2.0T FSI met 240 pk, waarschijnlijk dankzij o.m. een grotere turbo en intercooler, net zoals bij de 1.8T in het vorige model het geval was.

Zou die dikke 2.0T ook in een Octavia terechtkomen? Met AWD? Neh, zal wel niet. 4x4 blijft bij Skoda bedoeld voor sneeuwschuivers en caravantrekkers. /forum/images/graemlins/frown.gif
 

Dutch4x4

Senior Member
Hangt van de prijs af, bijtelling moet niet te hoog worden.

Plan is nog steeds om de huidige 4x4 van de zaak over te nemen en daar mevrouw Dutch (meestal) in laten rijden. Ik neem dan zakelijk een rap maar betaalbaar Fabiaatje, volgens dit recept:

http://www.skodaforum.nl/forum/showflat.php?Cat=0&Number=698&page=1&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1#698

't is óf dat, of zo'n 2.0T 4x4 (die er toch niet komt) en mevrouw Dutch die in haar Micraatje blijft karren. (Wat wel weer een beetje sneu is omdat ze zich er al op verheugt om als meisje in iets snellers en dikkers dan mij rond te rijden. /forum/images/graemlins/grin.gif )
 

Octaviarijder

Actief lid
Jammer dat Skoda geen 4X4 op alle topmodellen toepast. Ik zou hoe dan ook toch wel een RS willen hebben, maar dat zit er financieel voorlopig niet in.
 
Op termijn zou de 2.0T FSI zeker een mooie opvolger zijn voor mijn huidige 1.8T! Maar hier rijd ik nu pas een jaar in en nog steeds tot meer dan volle tevredenheid. Jammer overigens dat de 2.0T FSI hij niet als 4x4 leverbaar is. Volgens mij is het een kwestie van tijd dat deze wel leverbaar wordt. Zeker als de vraag toeneemt uit landen als zwitserland en oostenrijk waar het bezit van 4x4's erg hoog ligt.
 

VEEJAY

Forumguru
Vandaag met de Octi 217 op de teller, ben benieuwd wat de 170PK Diesel op de teller zet.
 

Arjen

Actief lid
Ik vond het erg jammer de de 2.0FSI niet met DSG leverbaar was. Zou mijn ultieme combinatie zijn geworden.

Het is maar goed dat de RS in het najaar komt. Heb ik niet hoeven nadenken of ik deze wel of niet zou aanschaffen.
Maar als hij er is, dan zal ik er stiekem wel even naar lonken.
 

VEEJAY

Forumguru
:-), denk niet dat dit een rs uitvoering is. dit kan net zo goed mijn auto zijn maar dan met andere velgen bij wijze van spreken. Die uitlaat heb ik ook.
 

RSTDI

Actief lid
kijk maar eens goed naar achterbumper geen zwarte strip en de onderzijde is ook anders van vorm jammer dat er geen foto's van de voorzijde zijn
 

Exciter

Administrator
ja inderdaad, de strip die er op zit, is gewoon TAPE! om hem een beetje onopvallend te maken...
 

Dutch4x4

Senior Member
In eerste instantie vond ik die combi er ook meer uitzien als een TDI met mooie velgen. Je ziet er verder he-le-maal niks sportiefs aan. Bovendien: een combi? De RS komt toch eerst als hatckback? Niet elke iets dikkere Skoda die in Tsjechië wordt gefotografeerd, is meteen de nieuwe RS.

Maar... de auto heeft wel dat F-nummerbord voor ontwikkelingsauto's en een afgeplakt vRS-logo.

Nog duidelijker te zien op de foto's van het hatchbackbroertje, die nu ook is gespot:

http://img203.imageshack.us/img203/9767/37ms.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/1371/44ur.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/267/54mt.jpg

Ook hier weer die F-platen en afgeplakte vRS-logo's. En dezelfde zwarte tape over de achterbumper.

Verder ook dezelfde slaapverwekkende verschijning: alleen een (lelijke) achterspoiler en een iets andere voorspoiler met mistlampen, gewoon Pegasus-lichtmetaal. Het zwarte rubber aan de onderkant van de bumper is heel erg Golf V en dus ongelooflijk lelijk.

Of zou dit een puur motorisch aangepaste Octavia zijn, zonder de bodykit die er echt een RS van moet maken?
 

Dutch4x4

Senior Member
Dit ziet er toch alweer een stuk serieuzer uit: een Combi RS op de 'Ring.

http://img254.imageshack.us/img254/9991/10nh.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/230/22yr.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/9592/30es.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/1306/48dv.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/7466/55gp.jpg

Let op de groene remklauwen à la O1 RS, de rijhoogte is nu ook in orde. De rode onderspoilers zijn afgeplakt, maar in kleur meegespoten ziet het er vast al een stuk dikker uit. Kan iemand die anders even meespuiten in Photoshop? /forum/images/graemlins/wink.gif

Het blijft er redelijk bescheiden uitzien, niet zo dik als de O1 RS, maar dan heb je straks natuurlijk wel een dijk van een sleeper.
 

VEEJAY

Forumguru
kan er niet heel warm van worden, maar zal wel goed rijden /forum/images/graemlins/smile.gif
 
Bovenaan Onderaan