Nieuwe Octavia Combi, wat geeft meeste comfort

TL@

Forumguru
Ik bedoelde de combinatie van de Astra met mijn gepatenteerde rijstijl die al mijn passagiers wagenziek maakt. Ik heb dit enkel voorgehad met de Astra, bij al mijn andere auto's was dit niet het geval. Mijn rijstijl is echter in alle auto's dezelfde :jaja:
 

Vincent76

Actief lid
In ieder geval niet het Dynamic pakket met de sportstoelen nemen. Ben zeer tevreden over het comfort van de stoelen, maar het zicht naar voren voor de passagiers achterin is door deze stoelen zeer beperkt.
 

Antera

Donateur
Bij mij is achterin zitten ook geen optie. Moet of achter het stuur of ernaast zitten anders dan word ik ook misselijk ook wanneer ik genoeg buiten kijk enz. Maar je verhaal is duidelijk:thumbsup::nono:
 
Die van die stoelen van het Dynamic pakket begrijp ik niet helemaal. Bij de gewone stoelen is het zicht net zo slecht. Of er moet een liliputter achter het stuur zitten... :D
 
  • Leuk
Waarderingen: HeHa

Vincent76

Actief lid
Bij de sportstoelen loopt het rugvlak in 1 stuk door in hoofdsteun. Bovendien zijn de hoofdsteunen erg hoog. Zal vanavond even een foto maken om eea duidelijk te maken.
 
Bedankt al voor al de reacties.
Mijn huidige auto is een Golf Variant Trendline DSG, ik vermoed dat de Skoda gelijkaardige rijervaring geeft, vermits het onderstel hetzelfde is?
Wat bedoel je met het Dynamic pack? Ik heb het pack Elegance Comfort met de stoelen die elektrisch verstelbaar zijn, met geheugenfunctie.
 

Cordoba

Forumguru
@Tom RS Ik ben geen specialist op dit gebied, maar wagenziekte, en zeeziekte zijn eigenlijk hetzelfde fenomeen?

En zorgen dat kinderen hoog genoeg zitten (stoelverhoger, keuze van zitje) zodat ze goed de horizon kunnen zien, moet ook helpen? Hieruit volgt dus ook dat de hoogte van de onderrand van het raam ten opzichte van de achterbank/kinderzitje wezenlijk van belang is, en ik denk dat de verschillende Vagmodellen daar best nog wel eens in kunnen verschillen.
 

Vincent76

Actief lid
Ah gelukkig. Dacht er pas weer vanmorgen aan dat ik dat nog moest doen. Scheelt weer. Begrijp je dan wel wat ik bedoel? Door de hoogte en dichte rug-hoofd zien de passagiers lasstig naar voren. En naar ik begrijp uit dit topic is juist zicht belangrijk ter preventie van wagenziekte.

P.S.
Gelukkig hebben mijn kinderen er geen last van en ben ik zeer content met deze stoelen.
 

AndreM

Forumguru
Beste mensen,
Ik lees hier een verhaal over wagenziekte bij de Astra en ik kan jullie vertellen dat dit een fabeltje is. Ik heb 27 jaar Opel gereden, waarvan 3 x Kadett Station, 3 x Astra's Station eerste lichting, 1 x Astra G Station en 2 x Astra H Station. Met al deze auto's heb ik nog nooit iemand horen klagen.

Een sport onderstel of niet. Ik heb 2x een proefrit gemaakt met de nieuwe Octavia en het eerste wat mij opviel dat het een stuiterbak was, ik vond het persoonlijk niet prettig rijden. Gelukkig kon men mij verzekeren dat bij mijn huidige Greenline Octavia geen sport onderstel meer op zat. Ik rij zo'n slordige 50.000 km p.j. en vind daarom comfort belangrijker. Inmiddels rij ik nu een maand met de nieuwe Greenline Businessline Octavia Combi en het rijd zeer comfortabel.
En over de stoelen ben ik zeer te spreken. In mijn laatste 2 Astra's had ik sportstoelen voor mijn rugklachten met lende steun verstelling. In de Octavia waren deze voor mij niet te bestellen, maar de standaard stoelen met lende steun verstelling zitten veel beter als de standaard stoel in de Astra.
 
Laatst bewerkt:

Tom RS

Forumguru
@Cordoba : klopt grotendeels, alleen komt er bij zeeziekte ook nog eens de verticale beweging bij van de deining, wat dan weer op het evenwichtsorgaan werkt. Deel van de oplossing is in beide gevallen ver genoeg voor je uit kijken in de richting waar je naartoe gaat. Dat elimineert een deel van de oorzaken en impliceert dus ook dat je er vooraan minder last van hebt dan achteraan in de auto.
 

Cordoba

Forumguru
Kind in een zitje op de middenplaats op de achterbank, kan dus ook helpen, omdat tussen de voorstoelen door de voorruit kijken makkelijker is, dan 'om' een voorstoel en eventuele inzittende heen te kijken.
 

Desperado

Forumguru
Nee hoor, maakt niks uit. Mijn zoon wordt wagenziek in elke auto, bij elke rijstijl en elke snelheid. Voorin zitten is het enige dat werkt en polsbandjes.
 

AndreM

Forumguru
Ik maakte maar een grapje.
Mensen die het meest last van hebben hebben vaak ook evenwicht problemen d.m.v. de oren. Ik merk het zelf ook als ik weer langs de huisarts moet voor mijn oren uit te laten spuiten.
Maar hoe dan ook, het is en blijft een lastig probleem, zeker met kinderen.
 

lugolux78

Forumguru
Je kan geen automerk mijn inziens aan wagenziekte koppelen.

Tom heeft uiteraard eea helder uitgelegd. Klopt mijn aanname dat hoe korter de stoten vanaf het wegdek hoe minder die direct invloed op je waarneming hebt? Dus bij een "zachte" zou je wel eens meer last kunnen hebben?

Tweede aanname. Als je de ramen voorziet van sunnyboy terwijl ze achterin op groter scherm kijken, helpt dat? In de A4 had ik af fabriek sunnyboys erin, dochter is in 3 jaar tijd 1x echt ziek geworden.

Panodak altijd doen als is het omdat je kinderen het zeker gaaf gaan vinden. En je kan verse lucht binnenlaten. Altijd goed.
 

TL@

Forumguru
Mijn dochter vind zo'n panodak vreselijk. In de 407 had ik dat en ze zeurde tot het dicht en donker was.
 

D_R1978

Senior Member
@TL@ Sinds mijn kinderen (3 en 4 jaar oud) weten dat het dak open kan zouden ze hem het liefst ook in de regen open willen hebben. ;)

Maak ze altijd wijs dat hij op de snelweg echt dicht moet omdat ze anders niet in slaap vallen. :)
 
D

Deleted member 12693

@TL@ Sinds mijn kinderen (3 en 4 jaar oud) weten dat het dak open kan zouden ze hem het liefst ook in de regen open willen hebben. ;)

Maak ze altijd wijs dat hij op de snelweg echt dicht moet omdat ze anders niet in slaap vallen. :)

Ha ha, die kleine van mij (6 jaar) wil ook alleen maar met open dak rijden....... :D:D
 
Bovenaan Onderaan