na bijna 6 jaar een nieuwe leaseauto...

corsaar

Senior Member
@WIZW schrijft de corning verlichting vind ik niet zo fijn.

Hoe bedoel je dat ik heb daar geen moeite mee vind het zelfs wel prettig
in donkere straatjes. Wat stoort je precies ?
 

wizw

Lid
@corsaar: sorry, misschien ben ik niet zo duidelijk, maar ik bedoelde dat ik de belichting van de foto's niet zo fijn vindt en dat ik nog eens betere ga maken. Bochtverlichting heb ik niet bij mijn weten. Of kan ik dat ergens aanvinken in de boordcomputer?
 

corsaar

Senior Member
Sorry verkeerd gelezen ik moet ook heel erg scrollen het
totaalplaatje is bij mij 4 schermen breed alles staat van links naar rechts.
Vandaar dat misverstand. Geeft niet hoor.
 

wizw

Lid
@darkside, ja ik dacht al dat cornerlights bij xenon hoorden. Ik heb niet gekozen voor een BL, dus heb ik geen xenon en ook geen cornerlights.
 

hemi24

Forumguru
Als je xenon hebt dan heb je AFS met static corner lights

Strikt gaat (volgens Pon) Xenon i.c.m. mistlampen met cornerlights ALLEEN bij:
  • uitvoering L&K;
  • uitvoering RS of Scout met optie "mistlampen met cornerlights";
  • uitvoering Ambition, Greenline of Elegance met "Vision-pakket".
Bij de Businessline uitvoeringen wordt het officieel NIET aangeboden.

ECHTER, het is wel door de dealer in te stellen! :xyxthumbs:

Voor diegene die het nog eens na wil lezen: http://autoinbedrijf.nl/showroom/skoda/octavia
 

wizw

Lid
@hemi24: bedoel je dat het op alle businessline uitvoeringen kan? Of kan het op een gewone elegance zoals die van mij door de dealer ook worden ingesteld?

Ik heb nog zitten lezen op de site die je in je link plaatst maar daar vind ik alleen specificaties. Misschien heb ik niet goed gekeken?
 

hemi24

Forumguru
@WimZ: Misschien moet je de links naar de "prijs en productinfo" wat doorbladeren, dan volgt vanzelf de uitvoering per uitrustingsniveau.

Elegance Businessline gaat in ieder geval. Wellicht dat één van de (vagcom)specialisten meer kan vertellen over hoe dit zit met de overige modellen...
 

adjego

Actief lid
Dit is mogelijk bij een Octavia vanaf Modeljaar 2009. Dus auto's van halverwege 2008, kunnen de mistlampen als cornerlights ingesteld worden.

Ik heb Vag-Com, voor wie interesse heeft, ik woon in Veldhoven...;)

Grts,

Ad
 

wizw

Lid
@adjego: dat klinkt goed. ik woon alleen niet zo in de buurt van Veldhoven... misschien kan de garage het ook doen.
 

Darkside

Forumguru
Garage kan het ook.....willen ze het ook. Hoor nog wel eens verhalen van garages die de instellingen niet kennen. En ook al weten ze welk bitje omgezet moet worden het toch niet doen.
 

adjego

Actief lid
Of ze rekenen er gewoon het volle pont voor, maar informeren bij de dealer kan altijd natuurlijk.

Grts,

Ad
 

wizw

Lid
Bedankt, we gaan het zien. Er zijn nog wel een paar puntjes die me niet bevallen. Ik heb namelijk de pioneer avic 9110bt genomen van de aanbieding die skoda had ten tijde dat ik bestelde. Het duurde even voordat ik alles een beetje door had, maar nu weet ik wel hoe het werkt. Bij die aanbieding werd uitdrukkelijk schrifteljk vermeld dat deze pioneer volledig functioneerde met de stuurwielbediening. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. De volumebediening werkt niet en het verzetten van zenders werkt met een vertraging die onwerkbaar is. Verder kun je een hoop functies niet bedienen tijdens het rijden. Van sommige functies is dat niet erg, maar het invoeren van een nieuwe route daar moet je toch niet voor behoeven te stoppen met je automaat in P en je handrem aan?? Een tom-tom van € 99,-- doet dat nog beter. En dit ding kostte 8x zoveel. Lijkt me toch niet het ingewikkeldste om dat te wijzigen.

Overigens is de opstartsnelheid van de pioneer dramatisch lang. Hij schijnt ook te werken met achteruitrijcamera's. Die heb ik niet, maar als je daarop zou moeten wachten dan ben je al lang weer vooruit aan het rijden voordat dat ding beeld geeft. Het navigeren zelf werk overigens wel o.k. Het geluid is ook goed.
 

Bart_G

Lid
als het niet volledig werkt terwijl het wel beloofd is, zou ik toch maar eens verhaal gaan halen. Dat is natuurlijk geen stijl.

voor wat betreft het invoeren van routes tijdens het rijden; hier staat een Avensis met ingebouwde navigatie voor de deur en die heeft ook die veiligheidsvoorziening. Tijdens het rijden kun je slechts een paar opties op de navigatie bedienen (route verwijderen bijvoorbeeld), om te zorgen dat je niet daar op zit te turen en vervolgens op je voorganger botst.

De traagheid kan wellicht t.z.t. nog opgelost worden met een firmware-update?
 
Bovenaan Onderaan