Motorgeluid 1.6 TDI (110pk)

Niels83

Forumguru
@Niels83 met of zonder 2wayfix maakt niet uit qua ruimte, hooguit 1-2cm. Ik heb dat zelf getest in onze auto tijdens het uitzoeken. Daarnaast is het gemak van de 2wayfix mij echt heel veel waard, los van het feit dat je zitje dan _altijd_ goed vast zit in tegenstelling tot fouten die je met de gordel kunt maken.

die 2 cm zijn precies voldoende om de maxicosi onder de verdikking te laten vallen waardoor de stoel een stuk verder naar achter kan.

als je trouwens nog geen gordel foutloos om een maxicosi kunt doen dan ga je voor flinke uitdagingen staan in de opvoeding.
 
Laatst bewerkt:

Niels83

Forumguru
@Niels83 over het algemeen ben ik heel erg logisch beredenerend met technische dingen, maar als het om kinderen gaat kan je me nog alles wijs maken. :D

jah en daar leeft prenetal van.. ik denk altijd maar dat ik in een rietemans los op de achterbank werd vervoerd. alles wat nu verkocht wordt is 1000keer veiliger.
 

Joh@n

Forumguru
die 2 cm zijn precies voldoende om de maxicosi onder de verdikking te laten vallen waardoor de stoel een stuk verder naar achter kan.

als je trouwens nog geen gordel foutloos om een maxicosi kunt doen dan ga je voor flinke uitdagingen staan in de opvoeding.
Ik weet niet wat de Prénatal of een andere winkel je iets heeft aangedaan maar je hebt er nog wel last van zo te merken....
 

leon-cupra

Forumguru
Family fix is enorm handig. Hebben dit voor beide kids gehad. Geen geklooi meer met gordels en maxi cosi zit steeds goed vast. En als het teveel geld kost, koop het tweedehands. Tegenwoordig verkoopt ieder zijn tweedehands babyspullen online, en door het grote aanbod tov vroeger, zijn de prijsjes drastisch gezakt. Net hetzelfde met de grotere autostoelen. Koop dit lekker tweedehands. Allemaal die hoezen zijn wasbaar ;)

En vergelijking O3 - S2: de S2 heeft achterin véééél méééér beenruimte. Zelfs een blinde zou dit zien. (S2 was mijn vorige wagen, nu rij ik met een 03)
 

Roog75

Nieuw lid
zo sport vind ik het geluid niet, komt volgens mij ook niet uit de boxen? Is volgens mij gewoon een eigenschap van de motor dat die wat resonantie heeft op dat toerental ofzo.

Natuurlijk hoort het geluid bij een diesel. Maar tot twee weken geleden had ik dezelfde 1.6 handgeschakeld in mijn vorige Octavia. En stil dat die was op de snelweg. Ik ben er nu achter dat alleen een Dsg specialist de boel kan aanpassen. Dus dat het schakelmoment naar 7 pas bij meer toeren word bereikt. Helaas... kostenpostje is 499,-.
Dus bij langere stukken pookje naar rechts, terugflipperen naar 6 en rijden in stilte.
7 versnellingen klinkt alleen leuk in de kroeg
 

eriktv

Forumguru
Werd toch even nieuwsgierig door de bewering over de ruimte achterin. Autoweek zegt het volgende:
afstand rugleuning voor/achter
S2 min. 74cm max. 99,5cm
O3 min. 65cm max. 98cm
Verder is de S2 achterin 8cm breder en heeft 'ie 2,5cm extra hoofdruimte.

Voorin zit er dan nog zo'n 10cm extra ruimte, waardoor je niet zo gauw de neiging zult hebben verder naar achteren te gaan zitten. Ik kom met m'n 1.83m dan niet eens bij de pedalen of het stuur :uitlachen:
 
Bovenaan Onderaan