Maatwerk tunen bij RS-Tuning te Son

Hugh

Lid
Na 4 maanden laat ik mijn auto opnieuw tunen. De auto was getuned bij JD-Engineering maar heb hem nu toch opnieuw onderhanden laten nemen voor een op maat geschreven Tuning bij RS-Tuning te Son.
Straks zal ik hem ophalen en zal ik mijn ervaring hier delen.
 

VEEJAY

Forumguru
Ben benieuwd wat is er precies beter is nu? Kun je dat toelichten straks na je proefrit?

Wat maakte het in de eerste instantie dat je ervoor koos de auto op maat laat te laten tunen, terwijl hij al getuned was?
 
Laatst bewerkt:

LT83

Forumguru
Ook erg nieuwsgierig, waarom heb je hem overigens niet direct in Lochem op maat laten doen?
 

CDK

Forumguru
Ja hier nog iemand die erg nieuwsgierig is....., de kneepjes van het vak hoef je JD ondertussen niet meer te leren, dus waarom niet daar in 1 keer goed?
 

Hugh

Lid
Om bij vraag 1 te beginnen............... de proefrit hoop ik later vandaag meer over te kunnen vertellen.
vraag 2: ik ben bij JD terecht gekomen via dit platform en wist niet beter, ik dacht dus dat dit de beste keus was.

Nu heb ik na aanleiding van een club meeting van de AudiTT-club ingezien dat er veel meer mogelijk is dan in een half uur een auto te laten chippen.
Bij RS-Tuning laten ze ook graag zien wat ze nu eigenlijk precies doen met het tunen van je auto,en leggen ze ook uit wat er mogelijk is.
Alleen moet je niet denken dat je in een half uur klaar bent,hier doen ze er gewoon een dag over om hem helemaal naar wens van de klant te krijgen.

En om vraag 3 te beantwoorden er staat een streep door JD-Engineering omdat die op dit moment niet meer op mijn auto zit.
 

Hugh

Lid
Dus ze hebben een volle dag nodig om zo'n gangbare motor zonder mechanische aanpassingen te optimaliseren.....?
Het is hoe je het bekijkt, of je gewoon een standaard map in je auto laat pompen of dat je het opnieuw laat optimaliseren en dus met de hand schrijft.
Ik heb nu voor dat laatste gekozen.
 

CDK

Forumguru
Beetje vaag verhaal eerlijk gezegd.... Je zou idd met een standaard chip binnen een uur klaar kunnen zijn, half uurtje is wel heel snel! Elke respectabele tuner kan en wil jou uitleggen wat de mogelijkheden zijn en wat voor jouw auto de beste opties zijn. JD raffelt z'n werk echt niet af en die staan garant voor de door hun bewezen diensten en nee ik heb geen aandelen JD, met TVS Engineering heb ik een dergelijke goede ervaring. Aan de ene motor is meer werk aan als aan de andere, dat is ook afhankelijk van de ECU of die wel of niet gekraakt is, is uitbouwen noodzakelijk, of kan het via de OBD? Persoonlijk vind ik dat je wat kort door de bocht gaat, maar dat komt natuurlijk door de goede tuning van RS Tuning uit Son, daar kan je blijkbaar een stuk korter mee door de bocht.....
 

LT83

Forumguru
Met de hand schrijft, het is geen boek :)
Ik heb mijn RS ook gewoon bij JD op de bank laten afstellen en naar mijn mening een keurig resultaat weten te boeken voor een K03tje, waar ik nu al 65k probleemloos mee rond tuf.
Wil alleen maar aangeven dat JD ook maatwerk verricht en er niet enkel een standaard map "in pompt".
Zon standaard map is met de ervaring van een gespecialiseerde tuner overigens vaak al heel erg goed.
Ik zie zo snel niet in waarvoor een tuner 8 uur nodig heeft om een standaard 1.9tdi te optimaliseren.
Maar goed, ik laat mij graag verrassen door jouw bevindingen uiteraard, en ben erg benieuwd naar de rollenbankuitdraai!
 

Rosinfield

† In Memoriam
Volgens mij is wat je wilt bij JD ook mogelijk en dan ben je ook niet in een half uurtje klaar. Op hun website kun je trouwens die diverse mogelijkheden (stages) vinden
 

Hugh

Lid
Kijk das nu het verschil,ik kraak JD helemaal niet af en heb de afgelopen 4 maanden heerlijk rond gereden. Maar ben wel anders naar tunen gaan kijken nadat ik met RS-tuning gesproken heb.
En het resultaat zal ik straks mogen ervaren.
Maar ik vind het wel prettig dat ze daar een goede uitleg geven van hoe een tuning werkt en hoe je in de ECU kan komen en wat je daar allemaal kan uitlezen over heeeel veel waardes. En natuurlijk wat voor inzicht ze geven van hoe het in de auto zat(origineel of getuned)

Maar om een lang verhaal kort te maken,hier op het forum wordt eigenlijk bijna alleen gesproken over JD-Engineering zodoende ben ik daar ook geweest,en nu laat ik me verassen bij RS-Tuning en zal later mijn bevindingen hier van posten.
 

VEEJAY

Forumguru
Laten we bij de kern blijven, dat zijn de diensten van RS-Tuning. Laten we vooral luisteren naar meningen van anderen.

Ik kan mij voorstellen dat het fijn is om te zien welke zaken een tuner allemaal je auto inlaadt, zeker als je ook gevraagd wordt naar bijvoorbeeld duurzaamheid of 'volle polle'.

IK ben dan ook erg benieuwd wat Hugh met zijn tuner specifiek anders heeft gekozen voor zijn 1.9TDI. Dit weet hij denk ik omdat hij er uitleg over heeft gekregen.

Dus ik refereer weer naar post #2.
 

Neptukker

Forumguru
Ik ben benieuwd. Was je niet tevreden over de tuning of heb je bedenkingen over het eerdere tuningsproces?
 

Joske

Forumguru
ik meld me dan ook maar aan als 8ste nieuwsgierige wat nu het verschil is / zal zijn met de voorgaande tuning van JD.

Laat de technische details maar komen, ben ik dol op. :thumbsup:
 
Bovenaan Onderaan