Kodiaq 1 en 2 (de facelift) apart vermelden

Er is nu één noemer de kodiaq SUV, waar onderwerpen van de oude en het facelift model door elkaar heen lopen. Zou het niet handig zijn 2 folders te maken?
Bv kodiaq tot bouwjaar en kodiaq vanaf bouwjaar. Het is wel een kodiaq maar ze verschillen toch enigszins van elkaar.

Hoe denken jullie hierover?
 

JeSko

Forumguru
Zinloos imo, enkel volledig nieuwe types krijgen een aparte categorie, uiteindelijk verschillen facelifts amper van pré facelifts. Anders word het helemaal onoverzichtelijk imo. De Kodiaq 2 zal dus enkel apart gezet worden als die er is, niet de facelift.
 

Cordoba

Forumguru
Het barst van de modellen met een facelift en een pre-facelift (PFL) versie, ik denk dat het zoeken is naar modellen waar geen FL van is binnen de Skodamodellen van de laatste 25 jaar, al deze PFL en FL versies hebben gezamenlijk één eigen forumdeel.
 

hemi24

Donateur
Zinloos, want technisch gezien liggen er veel grote verschillen al vóór de facelift (in het modeljaar 2021), zoals ander infotainment systeem (MIB3) met nieuw versie stuurwiel.
 
Bijzonder dat het wordt omschreven als zinloos, ik zie wel vier keer Fabia, 4 keer Octavia en 3 keer Superb? Wat is daar het verschil dan met de Kodiaq? Ik krijg straks model 2022, daar wil ik alles van weten en vragen over stellen model 2017 heeft dan mijn interesse niet. Dus waarom dan niet apart vermelden. Zie de opmerking zinloos niet in?
 

Cordoba

Forumguru
De Kodiaq heeft zelfs geen andere carrosserievarianten. Wat voorbeelden van de Fabia ter illustratie:
Fabia I PFL in hatchback, sedan en combi versie:
iu

iu

iu


Dan de Faceliftversie (die net als de versie hierboven allemaal onder Fabia 1 vallen):
iu

iu
iu
 

Cordoba

Forumguru
De rest met nog maar 1 carrosserie variant en geen PFL en FL versie (al zijn die er met uitzondering van de Fabia 4 wel):
Fabia 2
iu

Fabia 3
iu

Fabia 4

iu
 
Bovenaan Onderaan