Kennis van motorblokken gezocht

Tallguy

Forumguru
Gisteren de MAP en MAF sensor schoongemaakt, vandaag merkte ik dat het gepingel van het blok een héél stuk weg was. Ik denk dat ik het zo even een weekje ofzo aankijk, en dan maar een nwe MAF als 1e erin zetten. Daar heb ik ondertussen de garage niet meer voor nodig. Het zit iig dus wel in doe hoek en schijnbaar niet in de brandstofpomp of-filter.
 

Tallguy

Forumguru
@leo442, gelezen wat ik net had gepost? Schoonmaken van de map en maf gaven al een positief resultaat. Denk dat filter (mogelijk) niet nodig is.
 

auriga

Forumguru
Ik heb een soortgelijk probleem gehad met een Ford Escort (1.8 TD) hier lag het probleem in een brandstof opvoerpomp (van de tank richting de motor, dus niet de inspuitpomp) waardoor de brandstoftoevoer soms even stagneerde en vermogen wegviel

Edit: lees net terug dat het bij jou niet in die richting zit, dus negeer maar
 

Tallguy

Forumguru
Wow...na bijna een jaar heb ik eindelijk antwoord en inzicht in het issue van het vermogensverlies van mijn Ford. Wat blijkt nou?
Het euvel wordt veroorzaakt door de magneetkleppen van de turbo. Er loopt een slangetje van vlak voor mijn luchtfilter (en vlakbij de MAF sensor) naar die magneetkleppen. Toen ik die sensor wisselde voor een andere waarvan zeker was dat die 100% was, bleef het probleem bestaan, maar na het terugwisselen was het opeens weg :pieker:
Ik kwam er daarna achter dat dat slangetje waar ik het net over had dubbelgevouwen zat...en dus afgekneld. Na goed leggen slangetje was het probleem meteen weer terug. Opnieuw een knik erin en afknellen en voila....het vermogensverlies was weer weg.
Het schijnt dat dat slangetje zorgt voor de lucht die in de turbo en eruit gaat geregeld kan worden cq afgestemd op de buiten luchtdruk oid.

Ik kijk het nog wel ff aan..het schijnt geen kwaad te kunnen het zo te laten (hoop ik althans)
 

Tallguy

Forumguru
@Erik: ja, een keertje laat ik m weer rollen. Heb zelf het gevoel dat het hele blok zoveel beter reageert op het gaspedaal.
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK
Bovenaan Onderaan