Italdesign Giugiaro overgenomen door VW

Wasmachineman

Forumguru
Bron : www.nu.nl
AMSTERDAM - Ondanks een nog steeds deprimerend beeld in autoland blijft Volkswagen vrolijk op het overnamepad. Het volgende bedrijf waar Volkswagen’s oog op is gevallen is niets minder dan design-/engineeringbedrijf Italdesign Giugiaro.

© Autoweek

Dat meldt Automotive News op basis van twee goed ingelichte bronnen binnen de autowereld.
Volgens één van de bronnen zouden de bedrijven volgende week al met een persbericht naar buiten komen. Met deze zet wil Volkswagen blijven werken aan haar doelstelling om in 2018 de grootste autofabrikant te zijn, met een verkoop van 10 miljoen auto’s per jaar.

Bij de overname van Italdesign blijven de kopstukken van het bedrijf, mede-oprichter Giorgetto Giugiaro en zijn zoon Fabrizio Giugiaro, waarschijnlijk aan als respectievelijk algemeen directeur en hoofd design en engineering.

Ontwerpen


Giugiaro is onder andere bekend van het ontwerpen van de Alfa Romeo 159 en Brera, maar ook het ontwerp van de allereerste Volkswagen Golf komt uit de koker van het Italiaanse bedrijf. Behalve het ontwerpen van auto’s, doet Italdesign ook veel aan de daadwerkelijke constructie van modellen.
Meestal maakt het bedrijf niet bekend aan welke modellen ze hebben bijgedragen, maar het bedrijf heeft onder andere gesleuteld aan de tweede generatie Mini van BMW.
 

Hetzer

Forumguru
Hoezo Renault-Dacia constructie, Renault is toch al jaren voor 100% eigenaar van Dacia?? of niet ?
 

Wasmachineman

Forumguru
Ja, Dacia is van Renault en zo zal het dan bij V W en Proton gaan ? Renault kocht Dacia en deze "samenwerking" loopt goed en zo hoopt V W ook te gaan "samenwerken" vermoed ik ? Skoda is al weer te duur voor een goedkoop alternatief voor V W ?
 
Bovenaan Onderaan