Inleren sleutel transponder startonderbeking

milanseegers

Forumguru
beste Skoda vrienden,
Vanmiddag vers binnen gekomen; een spiksplinternieuwe klapsleutel voor mijn faab.
Die oude zag er niet meer uit en mechaniek was stuk.. Tijd voor een nieuwe dus.

Sleutelbaard overgezet. AB chip overgezet. Batterij en in. Check. Transponder.. Krak... Er stond nog een waarschuwing in de handleiding...

Ik heb dus een nieuwe transponder besteld. Deze: http://www.autosleutels.info/transponders/trp106-glas-transponder-chip-id48-megamos-crypto-voor-audi-vw-seat-skoda-fiat-isuzi.html met het plan hem in te laten leren bij de sleutelboer.

Nu las ik op het forum dat je de auto ook kunt inleren op de nieuwe transponder. Er zijn ook berichten die dit tegen spreken. @Chatslet beschrijft oa hier http://www.skodaforum.nl/forum/i/ik-heb-een-extra-sleutel-nodig.21820/page-3#post-445665 hoe je de auto kunt inleren op de nieuwe transponder..

Heeft iemand ervaring met het inleren van de auto op de transponder? Ter info: ik heb nog wel gewoon een reserve sleutel met werkende transponder - deze zou ik bij het preces kunnen gebruiken? Ik ben benieuwd..

Groet, Milan
 

Cordoba

Forumguru
Over het zelf inleren met behulp van een al ingeleerde sleutel/transponder lees ik tegenstrijdige berichten. Dat kan ook te maken hebben met het bouwjaar (ik zie op de link van je site dat de transponder voor de VAG-groep maar t/m 2004 werkt). Ik vermoed dat rond dat tijdstip één en ander is veranderd, en dat verklaart ook gelijk de tegenstrijdige berichten. Als je de nieuwe klapsleutel gebruikt, start ie dan wel gewoon (dus is de transponder alleen gekraakt, of werkt ie ook niet meer). In elk geval de reservesleutel voorlopig bij de hand houden, vanwege de werkende transponder.

Op de gelinkte sites zie ik (vrijwel) geen adres waar je daadwerkelijk een transponder kunt laten inleren, en ik gok dat de pré-2004 auto's niet zelf in te leren zijn. Dat betekent dus bezoek aan een VAG-dealer, of een goede specialist zoals Vagtechniek.
 

milanseegers

Forumguru
In deze post http://www.skodaforum.nl/forum/i/comfortmodule-vervangen-sleutels-opnieuw-inleren.13042/#post-221587 schrijft @Monteurtje de volgende procedure:
  1. Sleutel 1 in contact en op contact
  2. Deuren sluiten.
  3. Sleutel 2 in portierslot. Op slot draaien. Terug in middenstand en 2 of 3 keer op knopje van afstandsbediening drukken. (Ik doe altijd 3x en knopje op slot.)
  4. Auto van slot doen.
  5. Sleutels omwisselen. Dus sleutel 2 in contact en op contact. En sleutel 1 in portierslot.
  6. En dan alles herhalen.
 

milanseegers

Forumguru
@Cordoba ik ben benieuwd wat dit transpondertje op deze wijze gaat uithalen.. De transponder is helaas stuk. Heb reed geprobeerd om hem direct naast het contact te houden.. Geeft geen sjoege meer. Tot die tijd gebruik ik inderdaad de reserve sleutel. Helaas is deze zonder ab.
 

Cordoba

Forumguru
@milanseegers Wat je kunt proberen, is of je de nieuwe AB in kunt leren met behulp van de andere sleutel: als dat lukt, kun je de AB gebruiken om de auto te openen/sluiten en heb je de keuze of je start met de reservesleutel of dat je start met de klapsleutel (en de reservesleutel aan dezelfde sleutelbos, mogelijk is dat genoeg om de transponder te lezen)
 

Antera

Donateur
Inleren kan soms wel en soms niet ook afhankelijk of het geheugen ( aantal sleutel) vol zit en werkt alleen voor de AB niet voor het starten. De chip voor het starten moet altijd aangeleerd worden met VCDS of bij de dealer aangezien de chip moet inleert worden in je kloppenpaneel waar de startonderbreker in zit.

het inleren wat jullie bedoelen is voor de CV. Anders zou het wel heel makkelijk zijn nieuwe sleutel in te leren en de auto mee te nemen :D
 

Monteurtje

Forumguru
In deze post http://www.skodaforum.nl/forum/i/comfortmodule-vervangen-sleutels-opnieuw-inleren.13042/#post-221587 schrijft @Monteurtje de volgende procedure:
  1. Sleutel 1 in contact en op contact
  2. Deuren sluiten.
  3. Sleutel 2 in portierslot. Op slot draaien. Terug in middenstand en 2 of 3 keer op knopje van afstandsbediening drukken. (Ik doe altijd 3x en knopje op slot.)
  4. Auto van slot doen.
  5. Sleutels omwisselen. Dus sleutel 2 in contact en op contact. En sleutel 1 in portierslot.
  6. En dan alles herhalen.

Dit gaat idd over de het inleren van de afstandsbediening.
 

milanseegers

Forumguru
Heren dank voor jullie hulp.
Ik heb een in mijn ogen goed idee bedacht.

Ik ga er van uit dat niemand mijn 'oude' fabia wilt stelen.
Ik plak daarom de enige ingeleerde transponder die ik over heb uit de reserve sleutel bij het stuur zodat deze verbinding maakt.
Op deze manier werken beide sleutels zonder dat hier een transponder in zit...

Ik weet het; beetje prutswerk & het is diefstal gevoelig(er). Maar ik heb zo het idee dat niemand hem wilt stelen.
Bovendien kan ik het inleren overslaan.

Wat vinden jullie? Dom idee?
 

Joske

Forumguru
ach als ze iets echt willen pakken ze het toch hoor..

...


maar dat lijkt me toch geen reden om 's nachts de voordeur wagenwijd open te zetten, toch? ;)

ik zou het persoonlijk niet doen alleszins.
 

Cordoba

Forumguru
De kans dat een oude standaard Fabia gestolen wordt, is niet zo heel groot: niet interessant genoeg qua prijs voor een gewone diefstal, te langzaam, te klein, niet zwaar genoeg om 'm te stelen voor criminele doeleinden (ramkraak, vluchtauto e.d.). Wat overblijft is het risico dat de enig overgebleven transponder kapot gaat (die dingen gaan soms spontaan kapot), en dan kun je de auto helemaal niet meer starten, en dus ook niet naar een garage rijden om een transponder in te leren.

Je kunt er voor kiezen om de startonderbreker uit te laten schakelen bij de garage, of een andere transponder in te leren. Dit zijn beiden klussen voor een echte deskundige met ook de nodige toegangen om de klus te klaren. De VCDS-specialisten van het forum hier zijn bij mijn weten niet in staat om een transponder in te leren voor de startonderbreker, of om de startonderbreker uit te schakelen (in dat geval heb je dus ook geen transponder meer nodig).

@Antera Ik had het in mijn eerdere post ook over het inleren van de AB, niet over de startonderbreker, maar wat verduidelijking kan geen kwaad.:thumbsup: Wat het aantal ingeleerde sleutels betreft: bij mijn weten is dit zowel voor het contact/startonderbreker als voor de AB zo, dat er maximaal 3 sleutels ingeleerd kunnen zijn. Op het moment dat je sleutel nr. 4 inleert, overschrijf je bij mijn weten automatisch sleutel nr. 1. Als je sleutel 1 wel ingeleerd wil houden, moet je daarna dus sleutel 1 opnieuw inleren en dan overschrijft ie sleutel nr.2.
 

turboturbo

Forumguru
Huh? Jij hebt met deze procedure een lege transponder aan de praat gekregen @Drive , voor de startonderbreking?

Terwijl hier wordt gezegd dat het alleen voor de centrale vergrendeling zou moeten werken en die krijg jij dan weer niet aan de praat....?
 

oco1979

Forumguru
zit transponderblokje wel in de sleutel,gezien je deze verwisseld hebt ?
Tis de eersten niet die sleutel laat vallen en deze weer te samen steek en dat blokje weg is.(al een paar gehad in de loop der jaren :jaja: )
Want met deze gewoon te wisselen zou me sterk verwonderen niet meer ga :pieker:
 

turboturbo

Forumguru
Goed om te weten... Ik heb nog een lege sleutel + oude cv electronica liggen (die doet het dus nog gewoon) waarvan ik de transponder per ongeluk weggegooid heb.... :banghead:

Dus hier word ik optmistisch van.

Nu alleen nog even een lege transponder bestellen.
 

turboturbo

Forumguru
Super! Dank voor de handige sleutel tips!
Ik had dus ook geen geluk met Aliexpress sleutels; de overgezette sleutelbaard paste telkens niet goed. Dus moest ik de 'lege' baard laten slijpen en dat doet dan bijna weer niemand (iig de schoenmaker niet)
Zodoende is bij mij dit project blijven liggen en zodoende ook 1 originele transponder kwijt geraakt....
:ot:
van 60 naar 75 pk
Ik meen dat je er geen koppel bij krijgt (is af fabriek al hetzelfde, toch?)
Dus dan heb je aan de toename van deze PK's in theorie alleen wat om een hogere topsnelheid te bereiken...
 

oco1979

Forumguru
clonesleutel maken is het meer.
Zijn genoeg toestellen op de markt die autosleutels kunnen inleren,zoals kmstand wijzigen.
Enkel de dealer dat kan lijk me verkoopspraatje.
Alieexpress sleutels is een ander verhaal...
 

R.Heikamp

Forumguru
ik meld me hier nog even ik heb een tijd terug via ali express een complete klapsleutel besteld voor 15 euro deze heb ik voor 5 laten slijpen en aangezien ik voorzien ben van vcds en de sleutelcode in het plastic kokertje (sleutelhanger) ben ik er in geslaagd de sleutel zelf in te leren en werkt tot nog toe zonder problemen zie onderstaand topic. https://www.skodaforum.nl/forum/i/van-normale-sleutel-naar-klapsleutel.22381/

ik kan eventueel helpen met het inleren van de sleutel (lunteren)
 
Bovenaan Onderaan