In memoriam: Carroll Shelby

Fabia

† In Memoriam
In memoriam: Carroll Shelby
m1fycaab6s3u_600.jpg

12 mei 2012 | 22:05 | Tekst: Michiel Willebrands
Carroll Shelby is donderdagavond in het Baylor Hospital in Dallas (Texas) overleden. De Amerikaanse legende die begon als coureur en bij het grote publiek bekend werd met de Cobra en de Mustang is 89 jaar geworden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.


Carroll Shelby werd op 11 januari 1923 geboren in Leesburg, Texas. Nadat hij zijn racecarrière – waaronder acht Formule 1-races voor Aston Martin en Maserati in 1958 en 1959 - om gezondheidsredenen moest staken, stortte hij zich in 1962 met zijn bedrijf Shelby American Inc. op de ontwikkeling van de Amerikaanse versie van de AC Cobra, die al snel als Shelby Cobra door het leven zou gaan.
Daarna bemoeide hij zich ook met het modificeren van de Ford Mustang, met als resultaat onder andere de Shelby GT350 en GT500. In 2005 pakte Shelby het oppeppen van Mustangs weer op. Andere noemenswaardige auto's waarbij Shelby betrokken was bij het ontwerp en de ontwikkeling waren de Ford GT40 en de Dodge Viper.
Carroll Shelby was niet alleen met auto’s bezig maar verdiende ook geld met onroerend goed, voedselproductie, hotels en vliegtuigen. Hij stond bekend als een harde werker en liet zich daarbij niet hinderen door zijn hartafwijking; in 1990 kreeg hij zelfs een harttransplantatie. Zes jaar later kreeg hij een nier van zijn zoon Mike.
In 1991 werd Carroll Shelby opgenomen in de International Motorsports Hall of Fame en in 1992 in de Motorsports Hall of Fame of America

Bron: Autoweek.nl
 
Bovenaan Onderaan