Ik weet niet of dit nog wel een VAG-auto is...

MarcoO2

Forumguru
Routan: de Voyager van Volkswagen

Volkswagen komt met een auto die van de zelfde Canadese productielijn komt als de Chrysler Voyager. Die heet Routan, heeft zeven zitplaatsen en moet met zijn ‘Europese kwaliteiten’ de Amerikanen gaan overtuigen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Routan is niet bestemd voor Europa. De auto is een fullsize mpv wordt gemaakt in Ontario en moet het publiek in Noord-Amerika verleiden. De verbouwde Voyager wordt ‘Europese kwaliteiten’ toegeschreven, en daarmee kun je aankomen in Amerika. Volgens VW is hij Europees op het gebied van design, afwerking en rij-eigenschappen. VW zegt de besturing en demping te hebben aangepast naar Europese maatstaven. Volkswagen prijst verder de kwaliteit van de in het interieur gebruikte materialen, een gebied waarop Chrysler vaak wordt bekritiseerd.
De Routan is voorzien van een ‘conversatiespiegel’, een entertainmentsysteem met een 9 inch scherm voor zowel de tweede als de derde zitrij en twee elektrisch openende en sluitende schuifdeuren met daarin elektrisch bedienbare ramen. Heel Amerikaans: in het interieur zijn voor de maximaal zeven inzittenden in totaal dertien bekerhouders te vinden.
Ook typisch Amerikaans is het motorenaanbod. Het begint met een 3,8-liter V6 met 197 pk en wie wat meer wil, kiest voor de 4,0-liter V6 met 251 pk. Diesels: nog nóóit van gehoord. De mpv heeft een lengte van 5,14 meter, is 1,75 meter hoog en heeft een breedte van 1,95 meter zonder dat de spiegels worden meegerekend. Met de achterste twee zitrijen neergeklapt heeft de Routan een bagageruimte van 4.100 liter. Met alleen de achterste zitrij naar beneden is dat 2.350 liter en met alle zeven zitplaatsen in de gebruiksstand blijft er zelfs nog 926 liter over.
In de VS heeft de Routan prijzen vanaf 25.000 dollar. Een Voyager is daar te koop vanaf 23.190 dollar. De productie van de Volkswagen Voyager start in de zomer van 2008.

bb1dc7661597c0e9520fd5d7247cc08d.jpg


2e2e7652af128c51c740c56630be351c.jpg


68235d1127a4f7caf779115f0a327856.jpg




spacer.gif
 

sitechris

Donateur
bah, lelijke amerikaanse hokken. Overigens dicht ik deze VW wel kansen toe. Wij waren afg november met groep van 10 mensen in Florida op vakantie en hebben ook 2 VAN's gehuurd. Een chevrolet en een Honda. Beiden waren extreem slechte auto's. Extreem hard plastic in meubilair, rij-eigenschappen van jaar 0. Onderstel zeer zeer week, besturing zeer vaag. Ik heb 1 keer 100 mijl gereden met die Chevy, dat was buitengewoon angstaanjagende ervaring. Vooral de Chevy was te beroerd voor woorden. Als VW het allemaal een klein beetje Europees weet te houden, wordt die auto daar echt wel verkocht.

Alleen jammer dat ze de inefficiente en verouderde motoren van chrysler gaan gebruiken. Zo zonde, als merk moet je gewoon je eigen producten erin lepelen.
 

Ronnie

Forumguru
Chrysler bouwt z'n naar Europa uitgevoerde Voyagers en PT cruisers in Oostenrijk bij Steyr-Puch om, andere (Diesel) motoren (van Mitsubishi) en onderstellen die aan Europese maatstaven voldoen.
 

LenK

Forumguru
Gewoon een auto om 7 personen te vervoeren met fatsoenlijke zitruimte. En dan ook nog een berg bagage erbij.
Niet gemaakt om te scheuren maar om te cruisen. Zoals veel US cars. Vergeet niet dat daar achter elke boom een agent staat, dus de kans om betrapt te worden met je gechipte TDI is 99%.
Beetje laat van VW om nu nog in de full-size MPV's te gaan. Het tij daarvoor is ook in de US gekeerd.
 

TL@

Forumguru
Ondertussen staat de productie al even stil door de slechte autoverkopen in de USA en het niet heel populair zijn van dit type auto (te groot, te hoog verbruik,...)
 
Bovenaan Onderaan