Her-introductie

Kiswum

Forumguru
Hallo Skoda vrienden!

Ik ben niet echt nieuw op dit forum, maar ik heb me 4 jaar geleden volgens mij niet netjes voorgesteld :)

Ik ben "Kiswum" en ik kom uit Eindhoven, geboren in 1982. Ik woon hier samen met mijn vriendin/levenspartner en onze zoon met bouwjaar 2012. Ik houd ervan om met licht tuning bezig te zijn, denk hierbij aan het veranderen van de auto-radio, speakers, lampen, handsfree-set, etc. Ik kom overigens zelf uit de ICT hoek en probeer hierdoor dan ook technische/elektronische zaken van de auto zelf uit te voeren.

Geschiedenis:
Mijn allereerste auto heb ik in 2002 gekocht en dat was een rode Ford Escort met een sportieve bodykit uit 1991, maar onder de motorkap zat gewoon een standaard 1.6 8V motor. Deze heb ik met volle tevredenheid 3 jaar en zo'n 90.000 kilometers gereden.

Begin 2009 hebben we samen een Zwarte Skoda Fabia Comfort Hatchback uit 2001 aangeschaft. Direct na aanschaf heb ik er een Pioneer 1-din dvd speler ingebouwd samen met een Parrot handsfree-setje. Daarna is de auto nog voorzien van 4 nieuwe speakersetjes van Focal en zijn er OZ Adrenaline 16" velgen onder gekomen.
Na 70.000 km hebben we vaarwel gezegd tegen de auto omdat we graag meer ruimte wilden hebben.

Heden:
Inmiddels is het halverwege 2013 en is het tijd geworden voor een echte familie auto. We hebben een oog laten vallen op een Sahara Beige metallic Octavia Ambiente Hatchback uit 2004 met de frisse look van de 2005 versie. Volgens mij wordt dit ook wel de Octavia II genoemd.
Deze auto wordt op zaterdag 20 juli opgehaald bij een Skoda dealer, dus we moeten het ruim 2 weken doen zonder auto :)

Wat is er bijzonder aan deze auto?
Uiteraard is de kofferbak ruimte fenomenaal groot en volgens mij 50cm dieper dan de Fabia HB en 20cm dieper dan de Fabia Combi.

Extra's:
- 16" lm velgen
- parkeersensoren voor en achter
- Originele Stream radio
- Audiopakket incl. speakers achterin
- Nog geen 100.000 op de teller
- Armsteun voorin


Toekomst:
Wat wil ik het komende jaar graag veranderen:
- De Stream zal ik binnenkort verwijderen en te koop aanbieden. Hiervoor in de plaats komt een 2-din multimedia systeem, de Parrot Asteroid Smart met Android als besturingssysteem en verder gratis navigatie, gratis updates, en de unieke eigenschap om 2 BT telefoons tegelijkertijd te laten verbinden zodat beide toestellen handsfree te gebruiken zijn.
- Geblindeerde ramen achterin, om zonlicht tegen te gaan en een sportiever uiterlijk te geven
- Pilot xenon koplampen en waarschijnlijk rondom ledverlichting
- Achterbak die automatisch open gaat bij ontgrendelen

Oh ja plaatjes zeggen meer dan woorden (sorry auto-dealer voor het aanpassen van je plaatjes ;))

Octavia.jpg


Tot ziens op een van de meetings :D
 

CDK

Forumguru
welkom en bedankt voor je uitgebreide intro :) gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst en veel (rij)plezier toegewenst! en uiteraard tot ziens op 1 van de meetings, in september in Varsseveld ben je alvast van harte welkom ;)

greetz Corné
 

ertromp

Forumguru
Welkom hier! Leuk zo'n uitgebreide introductie. Hopelijk kun je ons van tip en tricks voorzien op het gebied van licht tuning :D
 

Kiswum

Forumguru
Bedankt voor jullie vriendelijke woorden :)

@Corné, ik vermoed dat ik in november met de 1e meeting mee zal gaan in de Brabant/Limburg toer, maar ik zal de meeting in Varsseveld in de gaten houden.
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

CDK

Forumguru
@Kiswum, volgens mij was die meeting die jij bedoeld op 26 oktober right?
 

Kiswum

Forumguru
Ja klopt, begin van de herfst. November is te risicovol om de grens over te gaan. Er bestaat dan de kans dat je verplicht op winterbanden moet rijden dat kleine stukje in Duitsland :)
 

Dennis Nijholt

Forumguru
welkom nieuwe "oud" lid met de hernieuwde introductie en veel plezier met de Octavia (maar dat moet geen probleem worden) en inderdaad tot op een meeting (always nice to meet a fellow ICTer en Octavia rijder)
 

Ridley

Forumguru
Gefeliciteerd met je nieuwe aankoop! Collega van me heeft op mijn advies dezelfde in combi uitvoering gekocht vorige maand. Kwam uit een Avensis station en was zeer verrast met afwerkingsniveau en rijeigenschappen van de Octavia. Goede keuze dus.
 

Dennis Nijholt

Forumguru
zo die Octa glimt..proficiat met de wagen, en de loopwagen de mijne is er nog iets te klein voor maar binnenkort de derde škoda voor huis..
 

Blacky

Forumguru
De auto is eindelijk voor de deur te spotten en die van mijn zoontje ook :)

Ga je het loopwagentje van je zoontje ook opwaarderen? Leuk karretje.[/URL][/B]
 

Kiswum

Forumguru
Er zitten rode knopjes op het stuur, welicht kan ik er geluidjes bij koppelen. :)

Het geluid werkt overigens. Het stuurtje kun je loshalen en daar 2 AAA batterijtjes plaatsen. De hond vind het geluid minder leuk:
Toeter
Slippende auto
Startende auto
(en volgens mij) voorbij rijdende auto
 
Bovenaan Onderaan