Gordel spanning

Goedemiddag allen, heeft er iemand een idee hoe je de veiligheidsgordel op spanning kunt krijgen, aan de passagierszijde rolt die niet meer automatisch op.
Mvg
 

Japanese Power

Donateur
• Maak eerst met een beetje sop van groene zeep of een ander natuurproduct de Autogordel rolt niet goed opriem goed schoon. Trek de gehele gordel zo ver mogelijk uit en maak hem in het geheel schoon.

• Droog daarna de riem door met bijvoorbeeld een stofzuiger het vocht eruit te zuigen (is maar een beetje vocht). Hiermee is de gordel goed stofvrij geworden. Zuig voor de zekerheid de delen rondom de autogordel ook goed schoon. Bijvoorbeeld de openingen en geleiders waar de band doorheen gaat.

• Schuur daarna met een heel fijn schuurpapier de geleiders en de opening waar de gordel doorheen gaat een beetje. De autogordels worden ligt pluizig door het gebruik, die pluisjes haken vervolgens aan het kunststof van de opening en de geleiders waar de autogordel doorheen gaat. Door het schuren met een heel fijn schuurpapier worden de geleiders en openingen weer mooi glad.

• Echt schuren is echt niet nodig maar een paar keer licht heen en weer halen van zo fijn mogelijk schuurpapier is voldoende.

• Behandel daarna de gordel met cockpitspray. Hierdoor wordt de autogordel weer gladder en verminderd de eventuele pluisvorming van de afgelopen jaren.

Hierna zal de gordel weer een stuk beter functioneren en kan hij weer een tijd mee.
 
Bovenaan Onderaan