Front camera niet te kalibreren

lennart218

Nieuw lid
Beste skodarijders,

Inmiddels al weer een week of drie een tevreden rijder van een S3 Superb Combi Ambition Business met wat extra opties zoals het tech pakket met verkeersbordherkenning.

Helaas ik de na het ophalen, dezelfde al steenslag met als gevolg een mooi ster in de ruit. Conclusie Specialist in ruitreparatie, vervangen.

Vandaag was het zover om te vervangen, echter werd ik tijdens uitlezen van de camera met een handheld erop gewezen dat er een storing zat in de camera (ik weet niet of dit voor de front assist is of voor de verkeersbordherkenning). Hierna is de ruit gewoon vervangen, echter na vervanging kreeg men de camera niet gekalibreerd. Men gaf aan een logo raam te gaan bestellen, orgineel skoda en hopelijk dan wel de camera te kunnen kalibreren. Dit geeft mij toch weer een vaag gevoel....
Nu geeft in de auto het verkeersbord herkenning ook steeds foutmelding.

Is hier meer over bekend bij de medeforummers?

alvast bedankt,

Lennart
 

Schmart

Forumguru
Vandaag was het zover om te vervangen, echter werd ik tijdens uitlezen van de camera met een handheld erop gewezen dat er een storing zat in de camera (ik weet niet of dit voor de front assist is of voor de verkeersbordherkenning).

Een storing kan ook veroorzaakt zijn door belemmerd zicht van de camera, bijvoorbeeld vuil. Dat komt vaak voor. Ga er maar van uit dat je camera niet al kapot was vóór het vervangen van je ruit.
 

Horkje

Forumguru
Ik kan het nu niet vinden maar er is hier recent iemand met een soortgelijke ervaring.

Kwam er op neer dat er echt een originele ruit door de dealer geleverd moest worden.

Hopelijk kan iemand anders het vinden en de link naar het juiste topic delen.....
 

Schmart

Forumguru
Ik kan het nu niet vinden maar er is hier recent iemand met een soortgelijke ervaring.

Kwam er op neer dat er echt een originele ruit door de dealer geleverd moest worden.

Hopelijk kan iemand anders het vinden en de link naar het juiste topic delen.....

Deze misschien?

Overigens is er ook een PDF van VW die je kan uitprinten en waarmee je de camera kan kalibreren. Dat schijnt ook prima te werken. Als ze al wel hebben geprobeerd om de camera met zo'n stippenvlak te calibreren, maar dat niet is gelukt, dan verdenk ik de wijze van plaatsing of de (misschien niet originele) ruit zelf...
 

lennart218

Nieuw lid
Men heeft inderdaad met en stippenvlak gepoogd te kalibreren, dit lukte helaas dus niet.
Ik wacht nu maar op de originele ruit en gaat het hopelijk weer wel werken.
Misschien in de toekomst ook maar Lane Assist laten activeren, begreep dat dit kon als er een camera op zit.

Ondertussen wel wat zitten lezen, klopt het dat de front assist niet via de camera gaat? maar via sensor achter grill/bumper.
 
Ik kwam even langs op het forum om ook een bericht te posten i.v.m. vervanging van mijn voorruit en ACC.

Mijn voorruit is iets meer als een maand geleden vervangen geweest door Autoglass na een barst.
Nu, sinds dan lijkt het dat mijn Adaptive Cruise Control anders reageert dan ervoor. Het is net alsof ik hem niet meer op de kortst mogelijke afstand krijg. Hij lijkt ook veel sneller (vanop een veel verdere afstand) auto's te herknnen. De instellingen staan op "zeer kort" en "sport".

Ik weet niet of dit ervoor ook zo was, maar ik schakel nu ACC in op kortste afstand (geen wit afstandsstreepje), en van zodra er een auto wordt "gezien", dan komt er 1 wit afstandsstreepje te voor schijn. Ik kan mij niet herinneren dat dit zo was?

Zou het een oplossing zijn om de camera te laten kalibreren? Zou dit kunnen liggen aan de nieuwe voorruit die mogelijk niet origineel is?

Dit is wanneer ik ACC opzet (geen wit streepje), zodra een auto herkend wordt, is er 1 wit streepje zichtbaar.
 

s_janssen

Actief lid
Ai....ik had dit weekend ook een dikke ster, en niet te repareren. Dus volgende week een nieuwe voorruit erin, hopelijk geen calibratie ellende....
 
Kan er iemand mij vertellen of er bij de kortste afstand wel of geen afstandstreepje zichtbaar is bij het inschakelen van de ACC?
 

Antera

Donateur
Als ik het goed heb komt het streepje idd in zicht bij een auto voor je. ook op de korste stand zal er een streepje zijn

ACC werkt alleen met de radar en niet met de camera achter de voorruit. Hebben ze de camera wel goed terug geplaatst of misschien wat anders?
 
Bovenaan Onderaan