Even voorstellen

Hallo mensen, hierbij stel ik mij even voor, na enige uren op dit forum rond gestruind te hebben.
Ik ben Arnold en woon in Almere. (Maar geboren en getogen Hagenees:super:)
Mijn grootste hobby is motorrijden op mijn Honda VFR 800 Vtec uit 2006. Ik rijd voor de lol vele ritten in binnen en buitenland, laatste rit 3500km naar de Dolomieten. (zie hiervoor ander forum, vfroc).
Verder werk ik in Almere bij een bedrijf waar verschillende kantoormachines worden verhandeld en aangepast, waar ik technisch specialist ben, op het gebied van grafische afwerkmachines.

Na diverse Opels, en als laatste een VW Touran, is op 17 november mijn Lava Blauwe Octavia Combi Elegance Bussinessline 2.0 TDI met DSG6 afgeleverd.

Een verademing t.o.v. de Touran, die ik had overgenomen van een collega.. Totaal geen rijdersauto (dweilboot) en met 100pk is inhalen een hachelijke zaak. Weg ermee.
Ik ben best tevreden met de wagen; hij schakelt super, heeft bakken power, ziet er luxe uit, heeft heeeeeeeeeel veel opties (Xenon: gaaaaf),
maar er storen mij 2 zaken:

Ten eerste; het dashboard zit scheef. Te rechterteller zit denk ik 2cm lager dan de linker. Ook zit de stuurkolom niet in het midden van de uitsparing onder de tellerpartij.
Ik heb nog geen tijd gehad om naar de dealer te gaan (Kan niet makkelijk naar de oorspronkelijke dealer, want die zit ergens in Noord Holland... )
Verder is de bouwkwaliteit super.

Ten tweede; het schakelgedrag van de DSG. Die schakelt idioot snel op naar de hoogste versnelling. Als ik rustig naar 50 ga, schakelt ie heel vlotjes naar 6 (!):shocked:
Daarbij bromt de motor gigantisch (tussen 1000 en 1500 toeren). Welke gek heeft dat geprogrammeerd?
In de S stand is het brommen weg, maar dan schakelt ie weer veel te laat als je rustig rijdt, en gilt het uit bij vlot doorrijden.
Ik heb er wel ergens op dit forum een ander over zien klagen, maar geen oplossing gevonden. Ja, naar de DSGdokter; kun je je portemonnee leegstorten voor een tuning. Zou een dealer dat kunnen?

Enfin, dit is Off-Topic, en dat is geen goed begin geloof ik bij een voorsteltopic....
Ik ga door met zoeken in de enorme hoop topics alhier.

Gegroet!
Arnold

IMG_0159.JPG

IMG_0157.JPG
 

Fabia

† In Memoriam
Welkom op dit gezellige forum en er zijn hier genoeg O2 rijders die je vragen kunnen beantwoorden.
 

Hetzer

Forumguru
Welkom hier!!!!!!!!, ik zou met je klachten over het dash-board en de DSG te echt naar een officiële dealer stappen, en dat hoeft niet de dealer te zijn waar je hem gekocht hebt.
 
Bovenaan Onderaan