En we zijn weer klaar met de aanpassingen...

nomad

Senior Member
Nieuwe auto een beetje aangepast :grin:


  • Columbus hidden menu vrijgeschakeld en NL spraakondersteuning erop door 3894. Bluetooth carkit en nummers kiezen in Nederlands werkt perfect.
  • Dagrijverlichting "Audi-style": Bij richting aangeven gaat de betreffende dagrijlamp aan die kant uit en vanzelf weer aan. Lekker goed zichtbaar dus.
  • Xenon sproeier aangepast naar 8 keer, dus elke 8e keer gaan ze mee ipv 5.
  • Coming Home / Leaving Home aangepast naar 30 seconden. In Maxi-dot stonden ze op 30 seconden, maar deden het maar 10 seconden.
  • Coming Home / Leaving Home aangepast. Lampen blijven nu aan na sleutel uit contact. Was eerst niet. Gingen eerst uit, daarna weer aan bij openen deur.
  • Corner verlichting ingeschakeld.
  • Staging ingeschakeld.
  • Alarm vertraging eruit. Deur open met sleutel = alarm. Geen vertraging meer van 6 a 7 seconden. (met dank aan adjego).
  • Auto-lock / unlock bij 15 km/h - diefstalpreventie.
Heel veel meer is er niet meer mogelijk met MY2011, maar genoeg om de auto net even helemaal aan je wensen aan te passen.
 
Wow, gaaf!
Weet je of het bij een superb (2011) ook mogelijk is om dagrijverlichting 'audi-style' in te schalen? Weet je nog welke byte en bit in vagcom? Gebeurd dat trouwens ook bij gebruik snelwegknipperlicht?
Dat lampen eerst uitgaan als je sleutel eruit haalt is idd minder mooi dan dat ze blijven branden. Tenzij coming home overgaat op de mistlampen bij openen deuren. Schijnt te kunnen:)
Waar kan ik een uitleg vinden voor de installatie van de nederlandse spraaksturing?
Thanks, baartje
 

adjego

Actief lid
Een Superb heeft dezelfde modules als de Octavia, dus veel (mss wel all) aanpassingen kunnen overgenomen worden.
 

nomad

Senior Member
Alle instellingen zitten in Stg. 09. Kwestie van even de bytes doorlopen de goede bitjes inschakelen.
CH en LH over de mistlampen is gewoon mogelijk. Dagrijlicht gaat ook uit bij snelwegknipperlicht (=comfort-blinken).
Spraaksturing in NL vereist een firmware upgrade van je Columbus naar versie 3804 of hoger.
 
Thanks,
CH & LH via de mistlampen is wat discussie over geweest of dat mogelijk was of niet. Conclusie is intussen dat het mogelijk is, alleen nog niet duidelijk via welke bytes..iemand?
Gaat deze over naar de mistlampen bij uittrekken sleutel of bij openen deuren?
 

nomad

Senior Member
Ja gaat over naar de mistlampen als je dat wil. Weet niet meer welke bytes, dacht ergens in de buurt van 9. Maar als je een kabel hebt, kijk je even en is het zo gefixt !
 
D

Deleted member 5563

Nomad,
Super. Nu wil ik dit ook graag, maar heb (nog) geen VCDS. Deze wil ik graag aanschaffen. Kun je vertellen welke kabel jij hebt en waar deze is te krijgen? Alvast bedankt.
 

hemi24

Forumguru
Dagrijverlichting "Audi-style": Bij richting aangeven gaat de betreffende dagrijlamp aan die kant uit en vanzelf weer aan. Lekker goed zichtbaar dus.

Van alle genoemde opties, ontgaat mij hiervan de logica, je DRL's zitten totaal op een andere plaats dan je knipperlichten...!?! :confused:
 

nomad

Senior Member
Op die manier is alle aandacht op het knipperlicht. Ondanks dat ze niet vlak bij elkaar zitten.
 

hemi24

Forumguru
gaat het dagrijlicht aan die ene kant dan uit, of dimt deze net als bij de audi's het geval is?
 

Cordoba

Forumguru
Bij Audi zitten knipperlicht en DRL bij sommige modellen wel kort bij elkaar, door het felle licht van de DRL valt het knipperlicht overdag dan minder op, vandaar dat bij gebruik van het knipperlicht ook de DRL verlichting wordt aangepast.
 

MarijntjeTDI

Actief lid
Neem aan dat DRL's over mistlicht nog steeds alleen bij FL's gaat toch? Kreeg het zelf met highline module niet voor elkaar.
 
Bovenaan Onderaan