Eigenaar van de Green Falcon

D8DD5F8A-D427-4048-88C9-2D700138E7EC.jpeg B87961AF-3AD7-48D2-BD50-A24CEDA3665D.jpeg goede dag dames en heren,

Mijn naam is Kerem (19 jaar oud) en sinds paar dagen ben ik met trots de eigenaar van een Skoda Fabia RS (mk2). Deze groen- witte Fabia is geladen met een 1.4tsi met 181pk.

Ik heb heel erg veel gewerkt en gespaard om deze auto te kunnen kopen en hopelijk krijg ik er geen spijt van. Ik heb de auto laten na checken bij een garage, daar zag ik dat er een paar probleempjes waren met de auto zoals dode remblokken, slechte aandrijfashoes, geen middendemper en wiellaag die beschadigd waren. Alles is nu gefixt, er zit nog steeds geen middendemper is want ik vind persoonlijk jet geluid te mooi.

Als iemand advies/ervaring/tips heeft met deze 1.4 tsi hoor ik het graag. Ik wil de onderhoud zo goed mogelijk houden en de kans op olie verbruik verminderen.
 

Rosinfield

† In Memoriam
De reputatie van dit blokje is idd niet bepaald gunstig (daar is genoeg over te vinden, hier en elders), dus je zorg is terecht. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er geheid problemen ontstaan, zeker niet wanneer je er zorgvuldig mee omgaat qua onderhoud.
 

CDK

Forumguru
Welkom Kerem, lekker pittig blok heb je in je gifgroene Faab liggen. Niet geheel probleemloos helaas, maar zeker niet iedereen krijgt er problemen mee. Ik wens je er veel plezier mee.
 

Falcon

Donateur
Even ter info:

Ik heb deze RS gereden (staat hierin Friesland bij de TSI specialist te vinden via onder andere Marktplaats). Technisch reed hij goed, ik hoorde geen rare dingen, wel een einddemper die mij iets te sportief klonk. Ook leek hij getuned te zijn.

De auto had wel flinke schade aan de velgen en een deukje op de hoek van de achterklep met roestvorming.

Wij hebben hem niet gekocht, omdat hij mij te sportief klonk en de uiterlijk schades. En hij was te onrustig/rap.
 
Bovenaan Onderaan