Diefstal gevoeligheid Amundsen???

EdK

Forumguru
Maar nu is er binnenkort zo'n mooie antidiefstalkap voor de Columbus.
Hierdoor gaat de diefstal van de Columbus uiteraard sterk naar beneden, dus volgende object wordt dan dus de admundsen die in grote getalen ontvreemd zal worden.
Of is de antidiefstalkap ook zo gemaakt dat hij ook over de admundsun gaat passen ??

Wel kost dat ding straks meen rond de 200 eurie, dus bijna de helft van de admundsen !?

Vind wel dat VAG ze vanaf heden standaard moet gaan leveren bij de Columbus en Admundsen en hier geen meerprijs voor mag berekenen.
Zie het maar als compesatie voor een niet deugdelijk ontwerp en hierdoor zeeerrr diefstal gevoelig.
 
E

Ex-lid 2926

In dit forum, maar ook in die andere forums (of is het fora?) staan tientallen reacties van slachtoffers van diefstal van de dubbeldin radio/navigatiesystemen uit de VAG auto's.
In de autobladen die ik lees wordt vrijwel nooit een woord gerept over de diefstalgevoeligheid van deze systemen. Daar lees je alleen maar over de mooie RNS510/Columbus apparaten die zo mooi geintegreerd zijn. Het ziet er ook gelikt uit dus veel potentiële kopers denken; "die wil ik ook". Voor de autokrakers dus veel werk aan de winkel en een grote afzetmarkt. Een makkelijk zonder schade te verwijderen systeem is dus ook weer makkelijk in een andere auto te monteren. Er zijn genoeg mensen die een nieuw origineel systeem te duur vinden en op zoek gaan naar een "occasion". Als al die autojournalisten nu ook eens extra gaan kijken naar een consumentenbelang en de fabrikanten eens flink op de vingers gaan tikken vanwege het leveren van inferieure producten (want dat zijn deze 310/510/amundsen/comlumbus etc systemen) dan worden de fabrikanten heel snel gedwongen tot het ontwerpen en monteren van wel diefstalveilige apparatuur.
Een gezaghebbend blad als Auto Motor und Sport bekritiseerde vroeger de fabrikanten die hun auto's zonder ABS leverden. Gevolg: Duitsland was het eerste land waar ABS op alle auto's geleverd werd. Hetzelfde verhaal gaat op voor ESP. Fabrikanten hebben het zwaar te verduren als ze modellen zonder ESP aanbieden.
Ik neem aan dat veel Skoda rijders ook ANWB lid zijn. Verzoek hen eens hierover een artikel te schrijven en te publiceren in b.v. de Kampioen en Autokampioen. Doe hetzelfde bij Autoweek en Autovisie. Pon zal dan toch een reactie moeten geven en op hun beurt weer reageren naar de fabriek.
De concurrenten bewijzen namelijk dat het wel goed en diefstalveilig kan.
Een auto waar je heel veel geld voor betaald hebt moet je een goed en fijn gevoel geven. Als je moet vrezen dat de volgende morgen je auto is opengebroken en de apparatuur is weg en je ook nog eens de braakschade onder ogen krijgt, dan is het fijne gevoel over je auto wel even weg. Dan wordt zelfs een Dacia Logan met budget Kruidvat radio nog een alternatief.
Blijft natuurlijk voorop staan dat die autokraker een verderfelijk soort mens is. Dan spreekt men ook nog wel eens van "dievengilde". Een gilde is een rerespecteerde beroepsgroep. Daar kan een dief nooit toe behoren. Dus schrappen dat woord.
 

Rojo

Lid
@CORSAAR: beetje laat maar bedankt, zijn inderdaad pro's ze hebben in de week hiervoor een aantal van die klootzakken uit Litouwen gepakt en helaas weer laten gaan ondanks dat ze meerdere navi's in hun auto hadden liggen.

@Marco02: Ok helemaal triest als het zo snel kan, ik heb die tijd ook maar via de dealer te horen gekregen. Maar blijft klote dat dit in zo'n korte tijd kan.
 

EdK

Forumguru
Hij is nog steeds niet leverbaar voor Skoda modellen.
Eerst de VW modellen daarna Skoda dus geduld en waakzaam blijven !
 

EdK

Forumguru
ik hoef geen kappie te hebben hoor, scherm komt gewoon los van de unit !
Voordeel van de Kenwood en JVC modellen !
 

Joey

Nieuw lid
Geloof nooit dat een kappie diefstal tegen gaat houden, prof. dieven zijn ook niet gek, vrees alleen dat het alleen maar meer schade aan je auto zal opleveren....:mad:

En inderdaad Polen, Roemenen, Hongaren die bv de Utrechtse automarkt bezoeken gaan de avond ervoor graag nog even " shoppen en verkopen de radio's en navi's onderhands door... ( snel verdiend ).
 
Bovenaan Onderaan