Controle lampjes van mistachterlicht en ruitensproeier.

Van mijn Fabia combi, 1.2 Tsi (aug. 2014) 8200 km, worden de controle lampjes van het mistachterlicht en van het ruitensproeier reservoir, licht zichtbaar wanneer de verlichting van de auto wordt ingeschakeld.
Het is mij eerder niet opgevallen maar wanneer ik de verlichting inschakel worden eerder genoemde signaallampjes licht zichtbaar. Ik heb geen idee of dit hoort of dat er ergens een storing is. Wanneer ik het mistachterlicht inschakel wordt het signaallampje helder rood. Het ruitensproeier reservoir is vol. Wanneer de verlichting niet is ingeschakeld zijn deze signaallampjes niet zichtbaar.
Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn ?
 
Inmiddels heeft de auto 3 dagen bij de dealer gestaan waar uiteindelijk bij onderzoek bleek dat er een storing in de stuurprocessor van het instrumentenpaneel aanwezig was. Deze stuurprocessor zit in het instrumentenpaneel en kan niet vervangen worden. Het gehele instrumentenpaneel werd onder garantie door een nieuw exemplaar vervangen waarna de storing was opgeheven.
 

Cordoba

Forumguru
Processor zal best apart vervangen kunnen worden, maar dat is werk voor een specialist die bijv. instrumentborden repareert. Vervangen van het instrumentenbord zal voor de garage goedkoper zijn dan andere mogelijkheden, en dan wordt al snel gezegd dat 'reparatie niet mogelijk is'.
 

Spierings

Forumguru
Repareren kan vaak, maar het is toch de garage welke garantie op de reparatie moet geven, de meesten laten dan niks repareren door een bedrijf welke ze niet kennen.. Losse delen van een instrumentenpaneel zijn niet te bestellen en moeten dus met "universele" delen gerepareerd worden.. Dit kan voor een bedrijf ook duur uit pakken.

In dit geval is het toch garantie..
 
Bovenaan Onderaan