Columbus vrijschakelen via vag-com?

Het zal ongetwijfeld ergens vermeld staan, maar is de columbus vrij te schakelen met vag-com of moet dit op een andere manier? Ik kon het antwoord niet vinden:s Thanks in advance!
 
Moet dus extern gedaan worden? En kan niet via een pc met vagcom? Ben niet zozeer geinteresseerd in het kijken van een DVD tijdens het rijden, maar meer in de extra opties die dan vrijkomen (Exta menu-tjes).
 

vincefra

Actief lid
vrijschakeling op zich kan je softwarematig (firmware herschrijven) ... op eigen risico natuurlijk (gezien waranty dan vervalt).
Extra hidden menu, dat is iets anders, daar heb je vag com voor nodig...
 
Ik woon regio aarschot en heb sinds kort een originele (Ross-Tech) Micro-Can interface. Als jij weet wat er exact moet aangepast worden mag je dat wel eens komen doen (op uw verantwoordelijkheid natuurlijk :D
 

MarcoO2

Forumguru
Of een ander bedrijf wat zich hierin gespecialiseerd heeft. Die zijn er zat, en hebben meer kennis en ervaring dan de Skoda-dealer. Maar als je bij iemand thuis langs gaat, zal die persoon nooit of te nimmer verantwoordelijkheid nemen voor eventuele schade.
 
@chapper; Ik heb een PB gestuurd met een adres waarover ik meer dan tevreden ben. Via PB om geen reclame hier op het forum te maken. De persoon die een artiest is op de Columbus is pas tevreden als de klant dit is.
 
Wil je eens zeggen wat je nu meer gaat kunnen met de columbus dan voor de aanpassing?
Als het de moeite waard is overweeg ik ook wel om die vrij te schakelen.
Kent iemand de codes die je moet veranderen via VAG-COM.
 

NWN

Nieuw lid
Ik heb het vrijgeschakeld door een aanpassing op de FW cd, maar eerlijk gezegd, ik denk echt dat de afstand achterbank/ Columbus te groot is om deftig te kunnen kijken, laat staan onderschriften te lezen.
 

Kooskoets

Banned
Die afstand tussen bank en Navischerm is zeker erg groot. Maar als ik met 3 kinderen onderweg ben moeten dan die 3 koppies tegelijk door de ruimte van de 2 voorstoelen gluren???
Ik houd het wel bij de Ipads die de 2 oudste kids hebben en moet alleen 2 x een goede steun monteren aan de hoofdsteunen.
 
Bovenaan Onderaan