Columbus gestolen

Cees33

Forumguru
Gisteren is mijn complete multi media systeem Columbus gestolen. Kleine raampje rechtsachter ingetikt. Er zijn camera beelden van de auto van de daders. Ze zijn er slechts een paar minuten mee zoet geweest. Ik had ze bijna op heterdaad bleek achteraf. Jammer dat ik ze niet betrapt heb.....of misschien maar goed want dan sta ik niet in voor mezelf. Vuile ratten.

Ik had de Columbus MIB2 dus zonder knoppen en met DVD en SD kaart optie. Nu is mijn vraag waar ik het beste de schade kan laten herstellen, want er zijn ook draden doorgeknipt. Ik denk zelf aan VAG techniek in Nuenen omdat ik daar goede ervaringen mee heb, maar weet niet of zij daar ook in gespecialiseerd zijn. Of kan ik beter naar de dealer om bepaalde redenen?

Alvast dank voor jullie tips en ik wilde de foto toevoegen maar dat blijkt een te groot bestand te zijn.
 

Rallye

Forumguru
Oei! Dat moet een vervelende ontdekking geweest zijn. Als je de foto even naar jezelf appt en de ontvangen foto opslaat is hij verkleind. Anderen kunnen misschien beter tippen waar je terecht kunt.
 

JeSko

Forumguru
Je zou ze idd de kop inslaan, mezelf kennende zou het ook beter zijn voor hen dat ik ze niet betrap. Maar tsjeezes wat plakt er allemaal in je middenconsole? Krijg je die munten er nog wel uit?

Zou eerst je verzekering inlichten en dan word het gemaakt door een erkend hersteller die je zelf mag kiezen, laatst had iemand het hier ook voor en dat hadden ze toen vrij snel gemaakt.
 

EdK

Forumguru
mmm het model van frontplaat eraf trekken en 4 torx schroeven losdraaien en stekker losnemen.
Dus als ze die geknipt hebben dan zijn het een stel prutsers geweest......
Maar goed klaar ben je er wel mee !
Origineel erin is uiteraard je eerste gedachte, maar voor de helft van de prijs zet je er een Zenec in en heb je in algemeen alle functies ook weer terug.
Zit je alleen nog met de doorgeknipte bedrading, maar ACR Helmond die Zenec verkoopt die bouwt ook in volgens mij !
Dus die kunnen ook wel die reparatie doen voor je vermoed ik zomaar.
Of een nieuwe kabelboom er in, maar in hoeverre dat aan werk is en hoeveel binnen bekleding er dan los moet ??

Hou er alleen rekening mee dat die gasten vaak weer terugkomen om de volgende er weer uit te jatten !!
Je staat zogezegd op hun TO DO lijstje.....
 

Cees33

Forumguru
Mijn vrouw had net onderweg een bakje honing in de console gezet vanwege het hoesten en die was gaan lekken. Moet ik idd nog schoonmaken;)
Maar ik wil wel graag weer de originele Columbus MIB2 dus zonder knoppen, terug erin. Ik was daar erg tevreden over.

Het is buiten de stad gebeurd op een parkeerterrein van een sauna. Dus hoop ik niet dat ik op een lijstje staat. De telefoon van mijn vrouw met hoesje waarin bankpassen, lag ook in het dashboard kastje, maar die hebben ze niet meegenomen. Ging puur om de Columbus. De MIB2 is nog wel te koop op internet zie ik, dus hoop ik dat alles in de originele staat hersteld wordt
 

Captain Hook

Forumguru
Let op @Cees33 : als er over een paar weken weer een nieuw mm-systeem aanwezig is in je auto en je parkeert weer op dezelfde plek. Dan moet je niet vreemd opkijken dat je nog een keer slachtoffer wordt... :cautious:

Helaas, zo werken dit soort georganiseerde bendes. :mad:
 

1983jeroen

Forumguru
Balen zeg!

Ben je goed verzekerd? Dan gewoon met de verzekering overleggen om het weer in originele staat te laten herstellen
 

Antera

Donateur
Indien verzekerd daar even polsen, Bedrading fixe van alleen je scherm of ook in je dashboard kastje? Tevens kinderslot op de achterdeuren zetten en alarm laten activeren als alles weer hersteld is
 

Arjan1985

Senior Member
Ik schrik hier toch echt van. Wat een ellende. Sterkte met de afhandeling @Cees33. Heb exact dezelfde in m’n auto.
Om deze reden én de rellen die we op tv zagen in Den Haag vorige week, nog eens de verzekering gebeld wat wel en niet gedekt is.
Inbraak navi gedekt en vandalisme gedekt! Maar bij geen tegenpartij van vandalisme ga je achteruit in schade vrije jaren.

Off-topic: Ik moet zeggen dat de Fabia 1 sowieso nooit op slot staat en daarom vaak de Octavia op slot vergeet te doen. In de Fabia laat ik vaak de sleutels in het contact staan als ik even bij een winkel geparkeerd sta of kids ophaal bij zwemmen/school etc.

Zouden ze een Columbus laten zitten als het scherm vol scheuren zit zoals een gevallen iPhone eruit kan zien? dan heb ik de oplossing :ROFLMAO:
 

EdK

Forumguru
dat de Fabia 1 sowieso nooit op slot staat en daarom vaak de Octavia op slot vergeet te doen.
Je weet dat je dan NUL krijgt uitgekeerd als de wagen word gestolen en je de sleutels niet kunt overhandigen aan de verzekeraar ?
Staat ergens in de kleine lettertjes ook in je papieren.
Zelf ooit gehad dat een motorfiets werd gestolen en ik 1 alarmkastje en set sleutels beugelslot niet kon overhandigen.
Heeft me 3 maanden extra tijd gekost en velen telefoontjes voor ik uiteindelijk toch mijn geld werd uitgekeerd !
Hiermee waren ze zeer coulant, want volgens de clausule had men niets hoeven uit te keren.... :lezen:
 

Cees33

Forumguru
Indien verzekerd daar even polsen, Bedrading fixe van alleen je scherm of ook in je dashboard kastje? Tevens kinderslot op de achterdeuren zetten en alarm laten activeren als alles weer hersteld is
Bedrading in dashboardkastje is ook doorgeknipt. Ik ben wel goed verzekerd gelukkig. Dat van dat kinderslot is een goeie, nog niet aan gedacht. Ik laat er nu tevens toch maar een alarm opzetten denk ik. Maar dat zal ook wel niet helpen als het echte pro's zijn geweest. Volgens de camerabeelden waren ze binnen twee minuten het parkeerterrein opgereden, de zaak gestolen en er weer af gereden. Die wisten wat ze wilden en hoe ze het het snelst konden doen.
 

Cees33

Forumguru
Ik schrik hier toch echt van. Wat een ellende. Sterkte met de afhandeling @Cees33. Heb exact dezelfde in m’n auto.
.....
Zouden ze een Columbus laten zitten als het scherm vol scheuren zit zoals een gevallen iPhone eruit kan zien? dan heb ik de oplossing :ROFLMAO:
Dank je Arjan. Gelukkig is het maar materiaal en ben ik goed verzekerd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

1983jeroen

Forumguru
Alarmfunctie kun je laten activeren door o.a. @Antera . Hoeft niets voor ingebouwd te worden
Zodra ze de deur opentrekken na het inslaan van een ruitje begint de auto te toeteren. Dat schrikt toch echt wel af
 

MarcoO2

Forumguru
Zodra ze de deur opentrekken na het inslaan van een ruitje begint de auto te toeteren. Dat schrikt toch echt wel af
Was het maar waar. Deze Columbus-dieven weten heel goed wat ze doen en laten zich door alarmen niet afschrikken. Voordat er iemand ter plekke is, zijn ze vaak alweer weg. Er stonden ooit filmpjes op internet met de benodigde "uitbouw-tijd": binnen één minuut is alles gefict.
 

Arjan1985

Senior Member
Zou de dvd speler/sd kaart module ergens anders inbouwen een optie zijn? En dan dashboard kastje open laten zodat ze zien dat het niet op de gebruikelijke plek zit. Het gat uiteraard netjes afdichten of opberg ruimte van maken.
Ikzelf gebruik nooit meer cd/dvd/sd kaarten.

En een fake protector screen plaatsen met gesplinterd glas zodat het scherm beschadigd lijkt schrikt wellicht af..?
 

Antera

Donateur
Probleem is dat er niet echt ruimte is om de unit ergens anders te plaatsen. Er zouden dan een bult aan kabels verlegd moeten worden. Dan hebben ze het bij de nieuwe modellen beter gedaan. Het hart zit of in het dashboard kastje, maar wat erbij hoort achter de tellerklok. En bij sommige modellen achter het dashboardkastje weg gebouwd
 

Sebastian

Donateur
Wat ontzettend balen @Cees33

Ik heb sinds kort een 03 1.5 FL uit 2019. Nooit eerder zorgen hoeven maken over zoiets. Maar nu...

In de afgelopen 4 weken zijn er in mijn directe omgeving 2 auto's opengebroken. Alletwee de auto's zijn ook van hun navigatie/radio/entertainment systeem ontdaan. Het ging hier om een BMW en een Audi. In eerste instantie dacht ik nooit dat Škoda interessant voor dit volk zou zijn maar dat idee heb ik inmiddels bijgesteld.

Zit er in een O3 standaard geen alarm ingebouwd? En zo ja, hoe zet je dat aan dan...

Zijn er mensen die een 3rd party alarmsysteem in hebben laten bouwen? Ik ben dat heel sterk aan het overwegen. Het kost wel wat; tussen de 600 en 900€. Ik heb het over een SCM klasse 2 of 3. Is iemand hier bekend mee? Ben erg benieuwd naar ideeën hierover. De auto is dan wel all-risk verzekerd maar ik heb gewoon geen zin in dat gezeik. Schadevrije jaren gaan achteruit en je bent je auto wel even kwijt. Bovendien sta je, zoals iemand hier eerder al aangaf, op de lijst als je eenmaal aan de beurt bent geweest. Een kennis met BMW en ditto ervaring vertelde me dat zijn dealer hem zei er rekening mee te houden dat de kans groot is dat hij binnen een paar weken weer gekraakt wordt...

Kutvolk. Heb er geen andere woorden voor.

EDIT: never mind, ik maak zo even een nieuw topic aan. Wil het topic van @Cees33 niet kapen natuurlijk
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan