Bout losgekomen - verstuiver stuk?

Partner heeft Fabia combi 2011 75PK 1.6TDI met 251000km
3 weken geleden is er een bout losgesprongen tijdens rijden die 2 injectoren vastzette. De bout is in motor gekomen dus ze hebben deze helemaal opengemaakt en hersteld. hij heeft ook ineens groot onderhoud gehad. Nadien lekte de auto diesel, bleek dat er bij herstel een rubberen aansluiting niet goed gemaakt was waardoor brandstof terugkwam.
Gratis hersteld in garage.
Eergisteren voor de derde keer getakeld: nu flikkerde lampje gloeibougie en brandde het lampje van de motor de hele tijd. Auto kan nog aan, maar rijden is geen optie door het constante schokken.
Volgens de garage (die met vakantie is nu...) zou het een verstuiver zijn en is die beschadigd geweest met het bout-accident. Ze zeiden dat ze dat niet konden zien op voorhand omdat die verstuiver 'bedekt' is en er geen zichtbare schade was

- Kan dat volgens jullie? We hebben immers bijna 1500km verder gereden zonder incidenten en dan zou die schade ineens naar boven komen?
- Kunnen we die garage nog vertrouwen? Of houden ze ons aan het lijntje omdat we er niets van kennen?
- Moeten we second opinion vragen?
- Investeren we best nog in een (of 2...) nieuwe verstuiver(s)? Of laten we de auto voor wat het is en zoeken we een nieuwe?
 

Antera

Donateur
een bout los gesprongen van 2 injectoren en in de motor gekomen kan ik niet goed volgen. Dan zijn de verstuivers dus ook los gekomen van het blok en loopt de motor niet meer en is het daarna erin gevallen?

Wij kunnen helaas niet op afstand beoordelen wat er precies aan de hand is en of de garage te vertrouwen is. Het is meer hoeveel vertrouwen heb je er zelf nog in
 
Bovenaan Onderaan