Automatisch verstelbare stoel MY20 - niet ergonomisch

Topic in 'Karoq' gestart door Pharan, 26-11-2019.

 1. Pharan

  Pharan Lid

  Beste mede forumleden,
  Sinds een week of 3 heb ik een modeljaar 20 Karoq Edition Business. Met daarin een elektr verstelbare stoel.

  Ik krijg het niet voor elkaar om de stoel zo in te stellen dat ik comfortabel zit. Mijn benen zijn vrij lang, waardoor ik redelijk ver naar achteren zit. Waarna ik eigenlijk het gevoel heb dat ik te ver van het stuur af zit. Het stuur kan niet verder uitgetrokken worden.
  Daarbij merk ik dat er, doorzet de rugleuning uit twee helften bestaat, ik het gevoel heb dat ik mijn rug niet kan ontspannen. Het lijkt of er halverwege de rug, waar de stiknaad zit, een uitstulping zit die me voorover duwt. Ik heb het dan niet over de instelbare steun voor de onderrug. Maar het gedeelte net daarboven. Mijn rug zit gevoelsmatig in een kronkel.

  Hebben meer van jullie daar last van? In mijn oude Octavia met sportstoelen zat ik prima.

  bedankt!
   

 2. johndoe

  johndoe Forumguru

  Ik herken het zelf niet. Ik ben 2m07 en zit echt heerlijk in de Kodiaq. Ik vermoed dat de stoelen inde Kodiaq gelijk zijn aan de Karoq, maar dat weet ik niet zeker. En heb je de normale stoelen of de sportstoelen? Ik heb zelf de normale stoelen. We de geventileerde leer uitvoering, maar ik verwacht niet dat de pasvorm anders is afhankelijk van de bekleding.
   
 3. DannyF

  DannyF Lid

  Ik ben 1.98 m en heb in beide gezeten. De Kodiaq is een stuk groter en dat zit, zeker als je lang bent, net iets relaxer. Ik heb trouwens voor de Karoq gekozen en ik kan prima zitten in de sportstoelen van de Sportline Business.
   
 4. Pharan

  Pharan Lid

  ik heb de normale stoelen, elektrisch verstelbaar
   
 5. tasi1988

  tasi1988 Nieuw lid

  Ik volg.
  Pharan ik heb precies dezelfde klachten 1.94m. Ook het gevoel dat het stuur te ver is, en als ik de stoel naar voren verzet dan is het weer te dichtbij. Het zit nooit goed. Ik heb het inmiddels geaccepteerd.
   
 6. WhiteSuperB

  WhiteSuperB Forumguru Donateur

  @Pharan en @tasi1988

  Misschien zijn jullie erg lang maar hebben jullie niet de langste armen? Zelf heb ik dit ook wel, ik ben 1.80 maar heb kortere armen dan wat een man van 1.80 gemiddeld heeft, en dat is vrij lastig ja om een goede zithouding te vinden. Dus als ik mijn stoel instel op een lengte van iemand van 1.80, kom ik ook niet makkelijk aan het stuur.
   

Deel deze pagina