Andere Zetels voor Octi 1 Combi?

CF1

Lid
Skodaforum leden/lezers,

Hulp gevraagd om mij wegwijs te maken in 'wat past en wat niet past'

Ik rij met een Skoda Octavia combi 1U en aangezien die heel wat onderdelen deelt met zijn VAG-familie had ik daar handig gebruik van willen maken om een upgrade te doen van mijn interieur.

Met een upgrade bedoel ik een leder interieur of recaro sportstoelen (al dan niet in leder)

Binnen het octavia gamma zelf heb je de Laurin & Klement uitvoering met leder, maar de meesten daarvan zijn in het lichtbeige leder uitgevoerd en daar ben ik niet zo wild van (bovendien zou ik dan de helft van m'n dash moeten veranderen)

(Als iemand echter een zwart lederen L&K interieur weet liggen, laat het me weten )

Aangezien de octi zijn chassis deelt met de Golf IV lijkt een (recaro) highline interieur ook nog een logische stap...

maar dan zit ik al met enkele vragen:
Kan ik een Golf IV interieur zonder aanpassingen op de rails van mijn Octavia monteren?

Kan ik dat checken aan een serienummer? Zo ja, waar kijk ik dan? (waar op de onderdelen en is er een website waar je de nrs kan checken of ze overeenkomen?

Hoe zit dat met de achterbank? Als ik die wil overzetten van een Golf IV ben ik dan gedwongen om een 5-deurs achterbank te zoeken of past een 3-deurs achterbank ook in mijn Skoda?

Deurpanelen. Ik neem aan dat die van een Golf IV Variant of Bora Variant het dichtst aanleunen bij de Octavia (of zit hier ook nog verschil op?) Wat met deurpanelen van een sedan versie?

Is het mogelijk om een Audi zetels over te zetten of moet ik in dat geval op zoek gaan naar Audi bevestigingsrails voor de ?

Als ik recaro's wil plaatsen, heb ik dan altijd aangepaste zitconsoles nodig of zijn er OEM recaro versies die op mijn bevestigingsrails kunnen geplaatst worden?

Last but not least:
Ik lees veel onheilspellende berichten over allerlei attesten die nodig zijn voor de keuring. Is dat altijd een noodzakelijk kwaad of kan je door een OEM keuze te maken deze papierwinkel vermijden?

Ik weet dat dit veel vragen in 1 keer zijn, maar het is de eerste keer dat ik over zo'n grondige verandering nadenk en er moet blijkbaar met vanalles rekening gehouden worden.
Elk beetje hulp of informatie is welkom.

Greetz
CF1
 

AGTon

Forumguru
Ahh, vraag het je dealer
smile.gif
 

CF1

Lid
</font><blockquote><font class="small">Citaat: AGTon</font><hr />

Ahh, vraag het je dealer
smile.gif


[/ QUOTE ]

Mijn wagen is tweedehands aangekocht en wordt in een onafhankelijke garage onderhouden
 

deusjevo

Forumguru
</font><blockquote><font class="small">Citaat: CF1</font><hr />

</font><blockquote><font class="small">Citaat: AGTon</font><hr />

Ahh, vraag het je dealer
smile.gif


[/ QUOTE ]

Mijn wagen is tweedehands aangekocht en wordt in een onafhankelijke garage onderhouden

[/ QUOTE ]

Vraag het een Skoda dealer
icon_smile_question.gif
 
Hoi, ik heb een mijn oct 1 sportstoelen. Dit was destijds (2004) onderdeel van het sportpakket. Volgens mij zijn deze ergens rond 2003 in het leveringsprogramma gekomen. Dat zijn hele goede stoelen, stuk beter dan de standaard zetels.
Wellicht eenvoudiger om hier een set van proberen te bemachtigen? Weet je in iedergeval zeker dat het past!
 

CF1

Lid
@deusjevo Ik weet niet welke Skoda dealers jij kent, maar als je geen klant bij hen bent krijg je er haast geen zinvolle info uit...ben ooit eens prijs gaan vragen voor RS 17" velgen bij de lokale dealer...na 5 minuten geleuter in zijn bureau en het aanbod van aftermarket velgen die hij liggen had afgeslagen te hebben was ik niets wijzer geworden. Heb toen enkel te horen gekregen dat die dealer niet wist hoeveel RS velgen kostten (hoewel ze wel degelijk op zijn accessoire folders stonden)?!
Het spreekt voor zich dat ik sindsdien er geen voet meer heb binnengezet

@Joost Sportstoelen vermoedelijk sinds 2003...heb je daar toevallig een foto van? Ik ben benieuwd naar het verschil met mijn stoelen (auto van 2002). Ik neem aan dat je het over stoffen exemplaren hebt?

Bedankt voor de reply's

P.S. vandaag naar afbraak geweest, man had niks liggen voor Octavia en dacht dat de achterbank van een Golf 4 interieur niet zou passen.
 

CF1

Lid
Bedankt aan iedereen die enige vorm van hulp geboden heeft (in het bijzonder johang).

Ik heb ondertussen een gedroomde zetel-update gevonden:

Origineel had ik deze stoelen er in staan


Nu geniet ik van deze koetjes
 

Daniel

Lid
Ja dit is gewoon een top interrieur van volkswagen,echt mooi zo'n recaro,alleen jammer dat de bestuurdersstoel zoveel heeft geleden.
 

Jpoers

Lid
hoe ist het dan nu met je achterbank CF1?
trouwens erg mooie stoelen en passen nog goed bij de bekleding voor zover ik het kan zien.
 

CF1

Lid
Achterbank past wonderwel zonder aanpassingen (hoewel het recaro interieur oorspronkelijk een 3-deurs uitvoering was) maar blijkbaar komen die maten overeen met een 5-deurs of zelfs een combi/variant uitvoering.
Aanhechtingspunten voor de achterbank zitten trouwens op exact dezelfde afstand als in een Bora (en bijgevolg ook een Golf 4)
Bovendien hoefde er voor de installatie van de achterbank geen gereedschap aan te pas te komen:
stalen haakjes onderstel van de zitvlakken onder de aanhechtingspunten schuiven en de rugleuningen van de deelbare achterbank op het centrale scharnierpunt plaatsen en toeklikken.
 

CF1

Lid
@ skodalover.

Er is uiteraard een hemelsbreed verschil tussen de standaard stoffen ambiente stoelen die ik had en het recaro leder interieur dat ik nu heb. Dit verschil is een logisch gevolg van de aard van de bekleding (stof versus leder van hoge kwaliteit) en van het sportieve concept van de recaro stoelen (de kenmerkende uitgesproken zijwangen bieden prima steun waarbij je je strak omhelsd voelt...alsof deze sportieve stoelen op een streng-subtiele wijze ook een sportieve bouw van de inzittenden eisen).

Hierbij wil ik wel opmerken dat ik met het zitcomfort van mijn ambiente stoelen nooit een probleem gehad heb...inderdaad de skoda stoelen zijn stevig waardoor je er niet zomaar in wegzakt, persoonlijk vind ik dit een positief punt en ik heb ze nooit als echt houterig of oncomfortabel ervaren...maar dat is een persoonlijk aanvoelen natuurlijk.

De reden waarom ik een upgrade van m'n zetels wou was omdat ik een interieur verkoos dat luxueuzer en/of sportiever was. Bij toeval ben ik erin geslaagd om beide doelstellingen tegelijk te realiseren.

Het interieur heb ik overgekocht van een particulier die z'n wagen reeds had verkocht en het interieur apart van de hand deed.

Er zitten airbags in het recaro interieur maar deze zijn op dit moment niet aangesloten.
Verklaring hiervoor is dat m'n standaard ambiente zetels niet uitgerust waren met side airbags en de aansluiting er dus ook niet ligt in mijn wagen.
Maar zoals door een ander forumlid aangegeven is het vaak zo bij VAG dat de kabelboom van uw wagen eventueel kan aangepast worden met een aantal (plug en play) bijkomende connecties die de toevoeging van andere opties mogelijk maken (zoals zetelverwarming, airbags, cruise control,...)

Van de elektrische lay-out van de wagen en van de verschillende types in kabelbomen en de vereiste aanpassingen heb ik echter geen kaas gegeten...dus hierover raadpleegt u best een vakman of iemand die wel de nodige expertise op dit vlak heeft.

Aangezien ik voordien ook geen side airbags in de stoelen had, maak ik er persoonlijk geen punt van dat deze in m'n nieuwe interieur niet aangesloten zijn en dus ook niet functioneren (nu maar hopen dat de technische controle daar ook geen punt van maakt).

Of er zelfs bij niet aangesloten airbags een ontploffingsgevaar is (in geval van een aanrijding) weet ik niet...Is er iemand op dit forum die hierover uitsluitsel kan geven?

Mocht iemand weten welke aanpassingen nodig zijn om de airbags alsnog aansluitbaar te maken, dan hoor ik het graag...afhankelijk van de aanpassingen en het materiaal dat daarvoor nodig is kan ik nog altijd afwegen om het al dan niet te laten aanpassen.
 

CF1

Lid
Om mensen te helpen met gelijkaardige plannen ga ik even trachten uit de doeken te doen hoe het bij mij in z'n werk ging.

Zo zag m'n standaard ambiente interieur eruit:
http://img322.imageshack.us/img322/5352/recarocti001smallad5.jpg

Om deze voorstoelen te demonteren moet je ze eerst naar achteren schuiven totdat je de 2 schroeven vooraan kan losmaken:

http://img409.imageshack.us/img409/3283/recarocti018smallnp3.jpg

Ter vergelijking hetzelfde aanhechtingspunt bij een VW Bora:
(met dank aan Johanq voor de moeite en de foto's)
http://img308.imageshack.us/img308/5562/imgp0434rj6.jpg

Achteraan de zetels maak je de beschermstrips van de rails los
http://img166.imageshack.us/img166/3285/recarocti022smallpl9.jpg

Ter info de rails van een Octi staan ongeveer 40cm uit elkaar

Daarna maak je de zetels los uit de rails (vraag me niet precies hoe, dit heb ik zelf niet gedaan)

Zo ziet de onderkant van de standaard Octi zetels eruit:
http://img330.imageshack.us/img330/8733/profiel007smallpc6.jpg

Bovenaanzicht:
http://img518.imageshack.us/img518/775/profiel008smalljr3.jpg
Blijkbaar werden deze zetels in Polen gemaakt:
http://img518.imageshack.us/img518/6571/profiel009smallaf5.jpg

Achterbank vrijmaken:
http://img120.imageshack.us/img120/2118/recarocti002smallfo7.jpg
http://img512.imageshack.us/img512/2898/recarocti003smallkl9.jpg

De afmetingen van de aanhechtingspunten van de achterbank (die exact hetzelfde zijn als in een VW Bora, met dank aan johanq)

http://img529.imageshack.us/img529/4056/imgp0428lb3.jpg

http://img259.imageshack.us/img259/7756/imgp0429wo1.jpg
Vergelijking met de Octi :
http://img322.imageshack.us/img322/4611/recarocti009smallzs3.jpg

http://img322.imageshack.us/img322/93/recarocti010smallml7.jpg
 

Tallguy

Forumguru
@CF1: Kolere man! Maak die foto's eens snel wat kleiner!

Quote uit de FAQ
regels.gif

Noot: Maak afbeeldingen zo klein mogelijk en in ieder geval kleiner dan 35 kB. Grote afbeeldingen maken het board traag!

Dit geldt voor iedereen en ook voor jou. Ik snap wel dat je ze wilt posten en het is qua kwaliteit en begrijpbaarheid best okay, maar dit is echt té groot kerel.
Ik zal eens kijken of thumbnails mogelijk zijn.

Edit: Ik pas er ook voor om al die foto's voor je aan te passen. Net een paar gedaan, maar dat is natuurlijk mijn taak niet. Ik maak er wel linkjes van. Als je de foto's wilt posten, eerst resizen naar een normale maat!
 
Bovenaan Onderaan