Airco werkt pas na paar keer starten.

Topic in 'Fabia II' gestart door Ryanendesiree, 21-06-2020.

  1. Hallo allemaal.

    Omdat ik nu toch met de auto bezig ben...het volgende probleem. (Kon niks vinden met zoekfunctie)

    Onze climatecontroll zegt dat de airco aanstaat maar dit is niet zo. De aircopomp draait niet.
    Ook een paar keer de aircoknop indrukken werkt niet.

    Pas als we de auto een aantal keer opnieuw starten schiet hij aan. Daarna werkt hij ook perfect tot je de auto een keer uit hebt gehad. Daarna is het de vraag of hij het in een keer doet of misschien pas na 5x starten.

    De airco is nagekeken, opgevuld, onderhouden en er waren geen actieve storingen. Ook niet in de geschiedenis.

    Wie heeft er een idee?
     

  2. Peter-036

    Peter-036 Forumguru Moderator

    Kan de accu wat naar het einde lopen? De airco vraagt namelijk vrij veel stroom, en direct na het starten levert de dynamo (bijna?) alles om de accu weer naar 100% te krijgen.
    Ook kan de dynamo en/of spanningsregelaar slecht zijn......Zijn er andere "onverklaarbare" elektrische storingen? Dat kan daar ook op wijzen.
     
  3. De accu is vorige week vervangen omdat hij ineens morsdood was. Daarna de auto weinig gebruikt dus nog niet gechecked of hij beter werkt. Dit kan dus al de oplossing zijn?
     
  4. Antera

    Antera Forumguru Donateur VCDS support

    Lastig op afstand te beoordelen maar misschien werkt de magneet koppeling niet goed van de airco waardoor deze niet goed bekrachtigt worden.
     

Deel deze pagina