Airco leeg maar niet lek

Wie o wie heeft tips of trucs voor mijn airco probleem.
Mijn octavia heeft een climatecontrol systeem die niet meer koelt. Deze zomer meerdere malen laten afpersen bij de garage. Druk etc is allemaal in orde en blijft op orde. Uv lamp erop geen fluor. vloeistof te vinden. Echter is de airco toch weer leeg!? Verdenkingen zijn de verdamper maar dat is een hels karwei omdat je dashboard uit elkaar moet. Je hebt nooit zekerheid maar ik wil toch wel graag horen wat jullie denken alvorens ik mijn auto uit elkaar laat halen voor niks. Want een airco kan op zoveel verschillende punten een defect hebben. Help!…
 
Schrikken: Als je airco nu leeg is, DAN IS 'IE WEL DEGELIJK LEK!
Het is een gesloten systeem, het koelmiddel zou er niet uit moeten kunnen komen.
Wat je dealer gedaan heeft weet je waarschijnlijk niet, maar heeft die het systeem alleen de eerste keer na het testen gevuld (zoals het hoort), of heeft die dat alle keren gedaan? (Want dan was de dealer fout bezig.)

ik begrijp dat hij lek is. Maar waar is de grote vraag. Is het de condensors of de verdamper ?? En wat is er fout in jouw ogen mbt het testen. Snap die opmerking niet. Hij is afgevuld en getest. Daarna na 2 dagen terug gekomen om het uv middel te zoeken onder de kap maar dat was er niet. Ook toen is de druk opnieuw getest en die was zoals het hoort
 

0ri0n88

Forumguru
Hij kan ook overvuld zijn. Als de druk te hoog wordt slaat je airco ook uit. Zelf mee gemaakt dat ze er 900 gram in hadden gedaan waar er 450 in moest en dan doet de airco helemaal niks. Bij de dealer getest en alles was in "orde". Echter bleef de airco makke houden en bij een specialist erachter gekomen wat het probleem is. Probleem met dealers is vaak dat ze niet al teveel verstand van koudetechniek hebben.
 

hemi24

Forumguru
Als het systeem bij een druktest niet lek is, zou ik het zoeken in de aansluitpunten... M.a.w. de ventielen waar de testslangen op worden aangesloten.
 
Bovenaan Onderaan