Adresje regio Eindhoven lakbescherming (keramisch, glas)

Hey hallo,
Heb mijn Škoda Superb (uit 2012) nu zo'n 3 maanden en de afleverpoetsbeurt heeft inmiddels wat afgedaan. Omdat de kleur zwart metallic is, zoek ik een goeie oplossing.
Denk aan Meguiars hybrid ceramic spray maar wil eerst een goeie ondergrond leggen. Dacht aan iets waarmee het zwart weer wordt opgehaald en gesealed. Keramische of glasbescherming zoals gtechniq of ceramic pro. Kan je zelf doen, maar de voorbereiding (ontvetten en polijsten) laat ik mss beter aan specialisten over.
Mocht iemand een goed adresje weten (nogmaals, de kleur is ZWART :-)) dan hoor ik het graag. Alle aanvullende tips zijn welkom!

Greetz,
j0p3Y
 

Ridley

Forumguru
Mijn maatje zit in Middelbeers: Bergen cardetailing. Hij werkt met G-technic ceramische coating. Levert echt topwerk! Check Facebook/Instagram maar eens.


https://www.bergencardetailing.nl/

Mijn auto is voorzien van ceramische coating geen zwart, maar dan heb je een beeld.

891426a492ac803d43746a4686b8e3bd.jpg
 

Cordoba

Forumguru
Als je een coating echt netjes (en voor meerdere jaren) aan wil brengen, moet je daarmee niet zelf gaan rommelen en geen merk kiezen dat de helft van jouw geld besteeds aan reclame voor het merk (Meguiar's). Ik ben overigens bang dat de 'afleverpoetsbeurt' vooral heeft bestaan uit het aanbrengen van een glaze, die verbergt kleine lakfoutjes, maar na een x aantal wasbeurten verdwijnt de glaze en komen de lakfoutjes weer te voorschijn.

Ik heb geen adres van een zaak of detailer in Eindhoven of directe omgeving die deze klus aan kan. Om een dergelijke detail compleet met coating netjes te kunnen doen, heb je namelijk een schone en lichte ruimte nodig om te kunnen werken, maar heb je bijvoorbeeld ook een infrarood droger nodig. Blijft de vraag of je het geld voor zo'n klus uit wil geven aan een auto van 8 jaar oud. Misschien is het beter om je zelf te verdiepen in de materie, en dit beetje bij beetje te leren om zelf te doen (dan misschien wel zonder coating), dat levert ook veel meer voldoening, dan een auto achterlaten en die na het neertellen van 1000-1500 euro weer in (bijna) perfecte staat weer mee te nemen na de gedane klus.
 

Cordoba

Forumguru
Oppervlakte temperatuur van 60-70 graden, dat is minder dan de laktemperatuur van een zwarte auto die een paar uur in de Nederlandse zon staat. Die temperatuur is nodig om goed alle oplosmiddelen te verdampen (en mag ook niet te hoog zijn, dan wordt namelijk eerst de bovenkant hard en dicht, voor het materiaal dat dieper ligt, goed is uitgehard).
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK
Wat is het nou ???
Maar ik vermoed zomaar dat @CDK of @Cordoba wel een adresje weten in jouw regio ! (eindhoven ? )
ZWART was een hint naar ' ik hoef geen bon ;)'

Alvast bedankt voor alle zinvolle reacties. Ik was allereerst uitgekomen op genoemde ceramic sprays, vervolgens op de coatings uit te komen. Idd de vraag of je dat op een 8 jaar oude auto moet loslaten.
Mss is er een goeie oplossing om de huidige lak-imperfecties te camoufleren (zwarte vullende was of zo) en die te sealen met de genoemde keramische was van bijv Meguiars?
 

CDK

Forumguru
In de regio Eindhoven zou ik het zo 1-2-3 niet weten en D&M Cardetailing waar ik het altijd liet doen is er mee gestopt begreep ik.
 

Cordoba

Forumguru
Die ceramic spray lijkt leuk, maar zijn volgens mij niet veel meer dan wat 'glassplinters' in een spraywax, daar moet je je dus wat bescherming en duurzaamheid niet te veel van voorstellen, die is vergelijkbaar met het effect van een shampoo met toegevoegde kwartsdeeltjes. Overigens ben ik daar geen fan van, omdat bij dergelijke middelen op een donkere lak er vaak na verloop van tijd lichte en donkere vlekken ontstaan. Als de hele laag is verdwenen verdwijnen die vlekken ook weer, maar ik erger me meer aan die vlekken dan dat ik geniet van de (iets) langere bescherming als je het vergelijkt met een gewone wax.

Meguiars is wel een kampioen als het gaat om lakfoutjes te verhullen, maar na een aantal wasbeurten wordt dat weer gewoon zichtbaar. @j0p3Y Plaats eens wat fotomateriaal van de problemen, waarbij je dan een stukje tape naast de lakschade plakt voor een goede foto. Mogelijk dat een glaze waar je een wax of sealant over heen zet, voor jou voldoende is. De glaze blijft kleine lakfoutjes verbergen zolang ie er op zit, en als je zorgt dat er een wax of sealant over de glaze zit, kun je bij netjes wassen een aantal maanden tot een half jaar vooruit.
 
Die ceramic spray lijkt leuk, maar zijn volgens mij niet veel meer dan wat 'glassplinters' in een spraywax, daar moet je je dus wat bescherming en duurzaamheid niet te veel van voorstellen, die is vergelijkbaar met het effect van een shampoo met toegevoegde kwartsdeeltjes.
Neh, zijn niet glasdeeltjes in wax, zie :
 

Cordoba

Forumguru
En dat baseer je op?.... Reclamefilmpjes zonder enige echte inhoud zeggen mij niet zoveel. Gezien de naam moet er iets keramisch materiaal in zitten en de meest voor de handliggende materialen zijn dan kwarts of aluminiumoxide. Overigens als je reviews gaat bekijken zie je dat dit spul niet 3-4 maanden meegaat zoals Meguiar's claimt, maar slechts een standtijd van 3-4 weken heeft.
 

Duijzer

Donateur
car Cleaning Altena in Giessen. Vakman, lost alles op, tot kleine schades toe. 2 jaar geleden mijn zwarte octavia laten doen, nog steeds prima. Het is alleen drie kwartier rijden vanuit Eindhoven....
 
En dat baseer je op?.... Reclamefilmpjes zonder enige echte inhoud zeggen mij niet zoveel. Gezien de naam moet er iets keramisch materiaal in zitten en de meest voor de handliggende materialen zijn dan kwarts of aluminiumoxide. Overigens als je reviews gaat bekijken zie je dat dit spul niet 3-4 maanden meegaat zoals Meguiar's claimt, maar slechts een standtijd van 3-4 weken heeft.
De keramische deeltjes is feitelijk SiO.

Nu Meguiars 4 halen 3 betalen bij Halfords. Ik ben nogal gemakkelijk uitgevallen en zoek dus iets waarmee ik niet de halve dag op de oprit sta te klooien. Liefst - als dat kan- een grondlaag die kleine krasjes dichtsmeert (zwarte was?) en vervolgens sealen met een toplaag. Ik denk dan aan deze ceramic spray. Maar of dat elkaar niet bijt, geen idee.
Liquid wax vs spray:
 

Cordoba

Forumguru
SiO2 = kwarts is dus een (bijzondere) glassoort. Overigens zijn er tienduizenden verschillende soorten glas (ooit als neventaak beroepsmatig bezig geweest met het beheer van een databank met al die verschillende glassoorten).
 

brepus13

Forumguru
Ik heb die meguiars hybrid ceramic recent gebruikt op de mijn O3. Standtijd is nu een week of 5 en ziet er nog prima uit met regen. (Zelfs na een wasstraat bezoek omdat de auto na vakantie echt vies was en ik geen tijd had in uitgebreid schoonmaken)
 
QUOTE
Heb je de hybrid ceramic liquid wax of de hybrid ceramic spray? Die laatste schijnt (tegen mijn verwachting in) beter te werken zelfs..zoals gezegd zoek ik iets om ook de krasjes weg te moffelen, dacht dus aan een zwarte licht-vullende onderlaag...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

brepus13

Forumguru
Ik heb de spray gebruikt. Voor het verbergen van imperfecties kun je bijvoorbeeld de ultimate polish gebruiken. En daarna dan de ceramic spray of een andere wax.
 
QUOTE
Ik heb nog swirl remover, denk dat ik daar es mee begin... Liefst meteen iets met een zwarte basis, dunne vullende was of zo, maar nog niet kunnen vinden van Meguiars. Wel kleureas van andere merken. Mss dat maar es doen
 
Bovenaan Onderaan