Achteraf achteruitrijkamera in Kodiaq

Sk_Hans

Forumguru
Heeft al eens iemand achteraf een achteruitrijkamera laten monteren in zijn Kodiaq?

Mijn auto heb ik uit voorraad gekocht en daar kon ik dus niet meer voor deze optie kiezen. De prijs bij Skoda voor deze optie is 490 euro.

Op internet zie ik verschillende opties, van heel goedkoop (Alie 30 euro voor kamera en kabels, incl verzending) tot redelijk prijzig (Autopar, bijna 700 euro voor kamera en inbouw). Ben wel benieuwd naar het verschil en eventuele voor/nadelen of zaken waar je op moet letten bij achteraf inbouw. Bij de Chinese kamera's staat overigens NTSC ipv PAL en ze zijn zowel HD als 752x582 pixels. :thumbsdown:

https://nl.aliexpress.com/item/Lian...108.1000016.1.7a7a665fRwEKWy&isOrigTitle=true

https://www.autopar.nl/achteruitrijcamera-skoda-kodiaq
 

Antera

Donateur
Naderhand inbouwen is zeker mogelijk. Ik zou persoonlijk voor de kwalitatief duurdere gaan zoals ook te vinden op kufatec.de https://www.kufatec.de/shop/en/skoda/kodiaq/rear-view-camera-retrofit-skoda-kodiaq-ns7?info=14243.

De chinese zal geen meedraaiende lijntjes hebben en is ook kwa kwaliteit wat minder. Beeld is wel HD en ziet er ook goed uit.

Voordeel van de chinese is dat als het stuk gaat je voor weinig weer een nieuwe hebt. Die andere ie OEM oplossing en daarmee kwalitatief natuurlijk meer gegarandeerd voor een lange levernsduur. Inbouwen is leuk klusje en mocht je er hulp bij nodig hebben let me now
 

krikke5150

Senior Member
Wij hebben een camera achteraan, maar geen vooraan... zou dit te doen zijn om in te bouwen in aftermarket?
 

Sk_Hans

Forumguru
De chinese zal geen meedraaiende lijntjes hebben en is ook kwa kwaliteit wat minder. Beeld is wel HD en ziet er ook goed uit.
Weet iemand hoe dat zit met de "meedraaiende lijntjes" ? Bij Autopar geven ze aan dat ze kunnen inbouwen zonder meedraaiende lijntjes en voor 99 euro extra draaien de lijntjes wel mee. Wat is nou precies het verschil en waarom kost dat 100 euro extra?

Overigens ga ik zeker niet zelf inbouwen. Bij mijn "hobby auto" vind ik het niet erg om de bekleding los te halen om een kabel te leggen etc. maar in de Kodiaq blijf ik zelf overal vanaf en ga ook zeker niet zelf met de boordcomputer prutsen om iets aan te sluiten. veel te veel kans dat er ergens iets mis gaat.
 

Michelv.

Forumguru
Om de meebewegende lijntjes te krijgen moet er gecodeerd en moeten ze uitgelijnd worden anders werken ze niet(en niet goed)
 

Antera

Donateur
De lijnen geven niet meer dan het rijpad aan wat je rijden gaat als het stuur zo laat staan als die staat dit is dan makkelijker inschatten of je dan langs het paaltje af gaat of niet. Een camera zonder lijntjes word het alsnog gokken namelijk.


Wij hebben een camera achteraan, maar geen vooraan... zou dit te doen zijn om in te bouwen in aftermarket?

Dit kan alleen met een 360 camera te retrofitten zoals hierboven een link staat naar aliexpress
 
Bovenaan Onderaan