Aansluiting trekhaak TSC | Error parkeersensoren | caravanspiegels

Topic in 'Octavia III' gestart door erikkie, 08-12-2013.

 1. RD1983

  RD1983 Nieuw lid

  Afgelooen weekend heb ik zelf een trekhaak onder mijn Skoda geplaatst. Dit is goed zelf te doen. Wel heb ik gemerkt dak elke hlinbouwhandleiding er net iets anders uitziet (ECS, Jaeger en Erich Jaeger). Ik vond zelf de handleiding van Jaeger het meest handig. Deze geeft goed aan waar de schroeven zitten en wat er allemaal los moet. Verder is bovenstaande Youtube video ook erg handig.
  Ik heb wel bewust voor de originele trekhaak gekozen omdat deze mooi in de bak van de kofferruimte past. Verder heb ik gekozen voor de ECS set voor een auto met 1D0 welke ook door de dealers wordt gebruikt onder Pon artikelnummer.
  Kosten:
  Originele afneembare trekhaak: 198
  Kabelset: 111
  En een dagje klussen. Ik moet de set nog in laten leren bij de dealer.
   

  Bijgevoegde bestanden:


 2. Jessedew

  Jessedew Lid

  Hoi allen,

  Binnenkort wordt het lekker weer en ga ik dan eindelijk de auto maar even van een trekhaak laten voorzien. (laat dit klusje verder gewoon over aan de dorpsgarage)

  Ben er wel uit dat het een 13-polige wordt met het oog op een eventuele caravan aankoop in de toekomst.

  Verder twijfel ik nog tussen een afneembare en een vaste trekhaak.

  Geeft dit nog problemen een vaste trekhaak gelet op de parkeersensoren? Een vaste trekhaak is immers wel 200 euro goedkoper.

  Of is de vaste trekhaak ook eenvoudig in te stellen, dat de parkeersensoren niet op hol slaan bij het achteruit inparkeren?
   
 3. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Als een even aantal sensoren achter hebt (en er dus niet eentje precies in het midden zit) hoef je geen problemen te verwachten met de trekhaak. Die had ik ook niet bij mijn voorgaande O2c, F2c en de huidige Leon ST.
  Altijd een vaste trekhaak gehad, is wel zo simpel en houdt slordige parkeerders een beetje bij de bumper vandaan.
   
  Laatst aangepast: 13-03-2019
 4. Jessedew

  Jessedew Lid

  goeie, dat ga ik even checken.
   
 5. Jessedew

  Jessedew Lid

  Trekhaak inmiddels laten monteren € 600 incl 13 polige stekker (nog niet caravan proof) geen problemen met de parkeersensoren.
   

Deel deze pagina