3-spaaks stuurwiel ipv 4-spaaks?

BlackIII

Actief lid
Goedenmiddag!

Even een vraag die bij me opkwam omdat ik het toch zeker wil weten..

Nu heb ik een Octavia O3 Combi Greenline Businessline besteld bij de dealer als leaseauto. Nu vind ik het 4spaaks stuurwiel welke standaard bij de Greenline niet moedersmooiste. Daarnaast bestaat er bij de 'standaard' Greenline de mogelijkheid om een telefoonpakket te nemen met daarbij, jawel! een 3-spaaksstuurwiel.
Echter kan deze volgens de dealer niet op de Greenline Businessline gemonteerd worden... Vraag is of dit inderdaad zo is en wat daar de achterliggende reden van is.

Liefst heb ik namelijk deze voor mijn snufferd:

PLI__085__01__Multifunctioneel-stuurwiel.ashx


in plaats van deze:

Skoda-Octavia_Combi_2014_photo_4c.jpg



Dus wie weet er wellicht meer?? Ik houd me aanbevolen!
 

Hetzer

Forumguru
3 spaaks stuur is in NLD niet leverbaar als optie mogelijkheid, op de Greenline BL, dacht ik.
BL modellen zijn meer uitgerust dan de standaard modellen, voor een gunstige ( lease ) prijs, echter met beperkte optie mogelijkheden, heeft volgens mij te maken dat deze modellen in grote getale door de importeur bij de fabrikant ( voor ) besteld worden.
Bepaalde opties, o.a leder interieur worden bijvoorbeeld in Leusden gemonteerd.
 
Laatst bewerkt:

Circus

Lid
Het is wel mogelijk, heb de afgelopen tijd al een aantal dealers gezien die dat (standaard) kunnen leveren op een Greenline zoals bv. Koolen Autos en autozaak (zie link).

Heeft volgens mij te maken dat deze auto's niet bij Pon vandaan komen maar van elders...
 

Octavia32

Forumguru
Ik heb trouwens met de desbetreffende site gebeld en het stuur word geleverd zonder airbag, zij verwachten dat men de airbag overzet aangezien deze hetzelfde is. Toen gevraagd wat een airbag bij hun kost voor dit type stuur werd er gezegd €500 o_Oo_O

Dus toch maar even verder gekeken.
 

EdK

Forumguru
Staat hier op forum een omschrijving hoe een airbag over te zetten dus moet echt te doen zijn om stuur zonder airbag aan te schaffen
 

El Fuego

Senior Member
Voor €280 wordt in mijn Greenline BL het 3-spaaks multifunctionele stuurwiel uit de accessoirelijst achteraf ingebouwd. Ik vind het 4-spaaks stuurwiel ook niet mooi.
 

Cordoba

Forumguru
Op basis van de foto, lijkt de airbag ook gewoon over te zetten (er vanuit gaand dat vorm en afmetingen, ook in de diepte in beiden sturen (vrijwel) gelijk zijn). Dit is wel een klus waarbij je moet weten wat je doet, een airbag in je snufferd is geen lolletje, en kan je een ritje ziekenhuis opleveren. Ook de auto niet op contact tijdens de ombouw: dat levert een foutcode op, die echt door een specialist gereset moet worden, anders werken de airbags geen van allen!!

Als je het niet zelf gaat doen, en je dealer het blijkbaar ook niet kan, zijn er een aantal oplossingen:
- autoschade bedrijf zoeken dat het wel kan
- andere dealer
- een goede gespecialiseerde garage, ik weet dat bijvoorbeeld Vagtechniek al eens voor iemand een stuur met flippers werkend heeft gekregen.
 

rudolfi

Forumguru
Heb zelf ook het telefoon pakket en daar zat dan het driespaaks stuurwiel bij, alleen is mijn O3 geen greenline en misschien dat ze inmiddels de boel weer aangepast hebben.
 

Joske

Forumguru
Accu loskoppelen als je aan de slag gaat met airbagmodules! En idd zoals @Cordoba zegt: niet op contact zetten tijdens werkzaamheden => gegarandeerd foutcodes die je enkel middels VCDS/Vagcom kan resetten.
 

jimmya3

Nieuw lid
Ook ik heb sinds kort een O3 combi elegance buisnisline 1.6 tdi met DSG echter met een 4 spaaks stuurwiel bij de vraag of er tegen betaling een ander stuur gemonteerd kan worden krijg ik onderstaande reactie en heb geen idee hoe ik er nu voor kan zorgen dat er toch een 3 spaaks stuurwiel inkomt.

iemand tips ?

Geachte heer Janssen,
Hierbij ontvangt u het antwoord dat ik ontvangen heb van Skoda Nederland
Hieruit blijkt dat buiten de enorme kosten het niet mogelijk is het bestaande stuur te vervangen voor een drie spaken stuur.
Buiten de verschillen van kleur en bediening is er straks ook nog de kans dat de huidige airbag niet meer past.
Afgezien van deze airbag en verschillen in bediening en kleur zijn er ook nog eens de aanschafkosten van € 740,- euro excl.
Hieronder staat het antwoord van onze importeur
Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben,
Met vriendelijke groet,
NAAM VERKOPER SKODA DEALER

Antwoord Importeur
ik kom géén 1 stuur bij pos3 /4 tegen die kompleet overeenkomt met de opties in deze auto,
dus dan blijft een gok, waar de fabriek ook géén info over heeft.
Pos 3 valt af , géén multif. stuur en pos 4 heeft oa tiptronic toetsen, die niet niet funtioneel worden
en kleur kodes stuurwiel wijken af.
Dit vanwege de wijziging tov fabriekslevering.
Kan je dus hierin ook niet verder adviseren.
 

El Fuego

Senior Member
Ik begrijp de reactie van Skoda NL niet. Hoezo sprake van niet passen van airbag, kleurverschil en niet functioneren van bedieningsknoppen, terwijl het een origineel Octavia stuurwiel uit de eigen brochure betreft. Dan mag je toch verwachten dat het valt te vervangen, zoals mijn dealer heeft toegezegd ook te zullen doen. Bekabeling ligt er al volledig, dus dat is het ook niet.
 
Bovenaan Onderaan