210dkm - Adres distributieriem R'dam

Chateau Rouge

Senior Member
Op dit moment heeft mijn O3 1.6tdi 207dkm gereden en is dus op korte termijn toe aan een verse distributieriem (+waterpomp, vloeistoffen etc.). De auto zal nog wel een flink aantal jaar in ons bezit blijven.

De lokale garage waar ik normaal gesproken kom heeft geen ervaring met distributieriem vervangen van een 1.6d VAG blok. Hij zou kijken welk blok-specifiek gereedschap hij extra zou moeten aanschaffen en een offerte opmaken.

De opties (Regio Rotterdam):
Lokale garage laten doen, mogelijk goed voor relatie, ben tevreden over eerdere werkzaamheden. Nadeel mogelijk meer uren en (verkapte) bijdrage aan gereedschap.
Kwikfit/Profile laten doen. Heb hier voor kleine/grote beurten sterk wisselende ervaringen mee. Prijs is opgevraagd: riem, waterpomp, rollen, vloeistof, 5,5u = 994 euro.
Dealer laten doen. Prijzen staan vast, zou Rijnwoud of Hoogenboom worden. Ik ga er vanuit dat zij de meeste routine hebben in een dergelijke klus.
Door een VAG 'speclialist' laten doen. Vergelijkbaar met dealer, wellicht wat lagere prijs.

Gezocht: adviezen danwel tips voor adressen.
 
Laatst bewerkt:

AGTon

Forumguru
Ik zou mij beter voelen bij de dealer/VAG-specialist of op zijn minst iemand die ervaring heeft met de betreffende motor.
 

brepus13

Forumguru
Dealer rekent 630 maar dit is excl waterpomp. Er kwam bij mij nog dik 100€ bij voor extra arbeid, waterpomp en koelvloeistof. Het kan zeker goedkoper!

voor de beeldvorming zou je ook nog eens mijngarage.nl kunnen proberen. Heb je een beetje een idee qua prijs.
 

Jewepe

Forumguru
Ik heb er geen ervaringen mee, maar heb goede reviews gelezen van Auto Service Van der Velden Pijnacker B.V.. Dit is een VAG-bedrijfswagen service dealer. Geen snelle jongens in dienst, geen grote showroom dus wellicht (daardoor) vriendelijkere prijzen dan de "gewone" dealer.
 

Cordoba

Forumguru
Allereerst zijn er wel degelijk (kleine) prijsverschillen tussen de dealers, waarbij de subdealers (erkend door Skoda/Pon) vaak wat goedkoper zijn. In de buurt van Rotterdam heb je ook Vag carservice in Bergschenhoek (nog geen 10 minuten rijden vanaf Zestienhoven), die zijn gespecialiseerd in de Vaggroep, dus ervaring moet aanwezig zijn.

Kwikfit/Profile zijn volgens mij ook bepaald niet goedkoop, als ik die prijzen zie. Bij Vagtechniek in Nuenen zie ik voor de distributiewissel incl. waterpomp bijv. 699 euro staan. Ik heb zelf bij Vagtechniek 3x een distributiewissel laten doen (in 10 jaar) bij een Fabia I en een Seat Cordoba (6K).
 
Laatst bewerkt:

Jewepe

Forumguru
Ik sluit me aan bij @Cordoba m.b.t. zijn ervaringen met VAGtechniek in Nuenen. Ik kom daar nu al zo'n 7 jaar (met drie auto's en de Leon gaat er t.z.t. ook naar toe) en ben alleen maar goed en vakkundig geholpen. Ook voor tuning daar geweest (mijn laatste Passat 1.6 TDi) en erg tevreden hierover. Ik dacht alleen dat de afstand wellicht wat ver is voor @Chateau Rouge . Aan de andere kant, ik rij voor elke service beurt 130 km heen èn ook weer terug.
 

Chateau Rouge

Senior Member
Dank voor de reacties tot nu toe!
VAGtechniek heb ik wel overwogen maar de afstand komt niet echt lekker uit. De kosten van het heen en weer rijden maken me minder uit. Je zou het eigenlijk moeten combineren met een dagje shoppen in de buurt. Om nou 6u te zitten wachten in de koffiehoek ;)
Kosten bij Kwikfit (zie boven) 994 euro totaal.
Kosten bij Skoda Rijnwoud zijn 933 euro totaal.
VAG support center zit op 675 euro

Worden spanrollen standaard vervangen bij een nieuwe distributieriem? Dit stond bij Kwikfit expliciet vermeld.

Ik wacht VAG carservice en m'n 'normale garage' even af en dan gaan we wat inplannen!
 

brepus13

Forumguru
Via mijngarage.nl

goedkoopste in mijn woonplaats is 575€ en dat is inclusief arbeid, koelvloeistof, distr set en waterpomp! Zijn gegarandeerde prijzen dus normaal gesproken geen verassingen. Als je complete distributiesets koopt zitten de Spanrollen er bij in. Je kunt dit echter altijd even navragen.
 

Cordoba

Forumguru
Nieuwe spanrollen horen in elk geval bij de VW-groep gewoon standaard distributiewissel, is ook gewoon voorschrift. Diverse keren gelezen dat een garage 20-30 euro had bespaard door de spanrol niet te vervangen, met als gevolg dat dan 20.000-30.000 km na de distributiewissel de boel alsnog in de soep loopt. Ik heb het bij Opel meegemaakt dat door een productiefout in de spanrol bij 60k km het blok in elkaar liep, doordat de getande riem een paar tandjes versprongen was. Die van mij was in 2 opzichten bijzonder: hij had de 60k km gehaald (bij die serie een uitzondering, de meesten liepen bij lagere km-standen al in elkaar), én de auto reed nog (wel veel minder vermogen dankzij kromme kleppen).

Ik verwacht dat VAG carservice vergelijkbaar uitkomt in prijs met Vagtechniek. Bij Vagtechniek kun je overigens ook op zaterdag terecht (maar dan wel iets langer van tevoren afspreken), en kun je ook Up meekrijgen als leenauto (wel vooraf reserveren, en kost je ook wat)
 

Chateau Rouge

Senior Member
Gisteren distributie-wissel uit laten voeren inclusief waterpomp, spanrollen etc. etc. Bij VAG car service in Bergschenhoek (net boven R'dam). Prijs zo'n 700 euro. Verwijderde onderdelen lagen keurig uitgestald om evt. mankementen te laten zien alvorens ze weg te gooien. Opgeruimde zaak. Positieve ervaring, op naar de 420dkm!
 
Neem eens contact op met Autoservice in Bladel, vooral gespecialiseerd in distributieriemen, 100 km van Rotterdam. Auto binnen op afspraak , en enkele uren later is hij klaar, een prijsbreker. wachten ter plaatse of in de stad met verplaatsing door de garage.



inlichtingen te laat voor Chateau Rouge, ik laat dit bericht staan in dit forum ter kennisgeving !!
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan