Subtiele aanpassingen Scala

Michel Scala

Nieuw lid
Hallo,

inmiddels 2 weken in het bezit van een Scala. Ik heb ondertussen al wat kleine aanpassingen aan de auto laten doen, zwarte Skoda letters op de achterklep, zwarte grille omlijsting, alu deurlijsten. Ik wil met wat subtiele aanpassingen de auto nog net iets strakker maken. Wie heeft suggesties?
 

Bijlagen

  • 5098120C-B47B-4080-8994-1060C0070ACC.jpeg
    5098120C-B47B-4080-8994-1060C0070ACC.jpeg
    1.023,7 KB · Weergaven: 226
  • 2DBE5479-CE0B-4511-A4CE-C7698913177D.jpeg
    2DBE5479-CE0B-4511-A4CE-C7698913177D.jpeg
    860,1 KB · Weergaven: 236
  • 9AFF56CC-C26C-426E-8194-ECF84282FA43.jpeg
    9AFF56CC-C26C-426E-8194-ECF84282FA43.jpeg
    400 KB · Weergaven: 203

Cordoba

Forumguru
Welkom hier Michel. Wat mij opvalt aan je Scala zijn de zilverkleurige velgen, en het chroom in het logo op de neus, terwijl verder alles zwart/wit is. Voor het logo op de neus kun je bij Superskoda.com een aangepast logo bestellen. Ik weet niet welke kleur wit je hebt, maar voor de Fabia III kun je het logo ook met achtergrond in de juiste kleur wit bestellen (laser white, candy white of moon white), hier een voorbeeld van candy white, als dit Fabia logo ook op de Scala past, lijkt me dat veel mooier dan het zwart/chromen exemplaar dat er nu op zit.
o3-znk-int-f9e.jpg


Voor de velgen is het lastig: ik zou niet voor witte velgen gaan (te snel vies, en ieder krasje valt op) en ook niet voor zwart, omdat dit dan in combinatie met de zwarte band, al snel een soort zwart gat wordt, waar je het onderscheid tussen band/velg/wheelgap niet zo goed meer ziet. Misschien dat gunmetal voor de velgen dan een mooie tussenoplossing is. (kun je eventueel ook plastidippen, dan kun je het ook weer ongedaan maken als het niet bevalt).

Om de achterbumper te beschermen tegen krassen bij in-/uitladen zou ik een zwarte bescherming plaatsen zoals op onderstaande foto (ook bij Superskoda):
657061195-14.jpg
 
Laatst bewerkt:

Michel Scala

Nieuw lid
Hey Cordoba, bedankt voor je reactie. Het embleem vervangen voor een zwart witte is zeker mooi! Past het embleem van de Fabia III naadloos op de motorkap van de Scala?(diameter/kromming). Andere velgen staan ook op m’n verlanglijstje maar dat zal niet op korte termijn zijn aangezien dat redelijk kostbaar is. Misschien kan plastidip een mooie tussenoplossingen zijn. Iemand hier ervaring mee? Wat kost zoiets? De zwarte bumper bescherming vind ik een beetje too much op een witte auto.
 

Michel Scala

Nieuw lid
Hey Tuulster, verlagen zal zeker veel mooier zijn. Ik weet alleen niet of ik wil inleveren op comfort, of valt dat wel mee? Moet dit gedaan worden door de Skoda dealer ivm garantie?
 

JeSko

Forumguru
Koplampen en achterlichten laten tinten zou hem ook vet staan, zeker omdat hij mooi wit is en het zwarte Pano naadloos over lijkt te lopen in de zwarte achterklep. Zwarte velgen, ik heb ook zilveren op mijn witte S2 en dat is het niet. Dat ga ik ook nog veranderen. En zoals gezegd verlagen, comfort inboeten zal minimaal zijn denk ik al is er hier nog geen verlaagde Scala. Misschien kan je een extra topic openen met als titel Scala op Eibach, zodat andere Scala eigenaars samen hun ervaringen met Eibach veren kunnen delen.

Ohja het word gewaardeerd moest je jezelf eventjes voorstellen in de meet en greet :)
 

EdK

Forumguru
Om de achterbumper te beschermen tegen krassen bij in-/uitladen zou ik een zwarte bescherming plaatsen zoals op onderstaande foto
Ik niet !!
Zou kiezen voor de doorzichtige folie, dan behoud je de kleur van je wagen maar de dorpel is wel beschermd
Zit er nu 3 jaar op bij me Fabia en nog geen minuut spijt van die keuze
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Canon-Eye

Forumguru
Die doorzichtige folie kan ook als bumperbeschermer-beschermer over dat krasgevoelige zwarte ding heen... :D
 

CDK

Forumguru
verlagen zal zeker veel mooier zijn. Ik weet alleen niet of ik wil inleveren op comfort, of valt dat wel mee? Moet dit gedaan worden door de Skoda dealer ivm garantie?
Met een goede set gaat je auto lekkerder sturen zonder dat je veel moet inleveren aan comfort. @Antera is hierin de forumspecialist die dit goed en voordelig kan regelen. Bij je dealer betaal je het dubbele en voor de garantie is het geen probleem.
 

Okki

Donateur
Ik laad alle spullen in de achterbak altijd zelf in (zodat andere niet met tassen en koffers mijn bumper beschadigen)

Mocht het toch gebeuren, dan zou ik pas zo'n bumperbeschermer plaatsen als er krassen inzitten om die te maskeren....

Voorlopig is zonder mooier dan met..

@Michel Scala : Ik vindt die zwarte grille erg mooi staan. Persoonlijk vindt ik de achterkant net iets te gladjes zo, maar ik ben ook geen fan van die doorgetrokken ruit.
Velgen vind ik niet storend in die kleur....zwart is momenteel blijkbaar een trend. Alleen handig als je nooit je velgen schoonmaakt...
 

Sportline

Senior Member
Ik zou hem 3cm verlagen en spoorverbreders monteren. Niet te veel maar iets... 2cm achter en 1cm voor per kant. Dit heb ik ook bij mijn Fabia RS gedaan, kleine aanpassingen maken hem groot ;)
 

EdK

Forumguru

Okki

Donateur
... je kan ook stoelhoezen om je nieuwe stoelen doen, blijven ze ook netjes. :laugh:

Gelukkig zijn die krassen mij tot op heden bespaard gebleven... en zo'n transparant velletje vind ik niet mooi.
 

jesse_s93

Donateur
Mooie Scala hoor! Ik heb zelf ook het logo vervangen op de neus. Ik heb hiervoor het logo van een Octavia III gepakt. Deze heeft hetzelfde onderdeelnummer als de Scala en past perfect.

Is dit een First Edition of een Style uitvoering?
 

Antera

Donateur
Leuke aanpassingen en mocht je denken aan een verlaging dan ben je zeker welkom.

Keep us posted met je aanpassingen
 
Bovenaan Onderaan