Het grote Superb iV topic

Airbus

Nieuw lid
Want anders kunnen ze stroom uit de batterij stelen..?!? ;)
ja goede vraag waarom ze dit willen. En zoals je ziet zorgt het dus alleen maar voor dure reparaties.

wellicht dat ze het daarom gedaan hebben...

dat dat klepje niet lockt maakt me echt geen bal uit. maar elke rit 20x die foutmelding en belletje wordt je wel behoorlijk gek van
 
Heb net hetzelfde voor op dit ogenblik..heb de actuator dichtgeplakt met tape...voorlopig geen meldingen meer....klepje staat iets open nu. Zoek nu verder hoe dit onderdeel zelf te vervangen.
 
Heb je ‘m al?
Inmiddels 3,5 week in bezit en de eerste 3000km gereden. Wat een genot zeg. Het is een veel relaxtere manier van rijden. Alhoewel het koppel van mijn diesel indrukwekkend was. Bij het rustig inrijden van de IV 1.200km kunnen rijden in combinatie met veel stekkeren.
 

StijnJ

Lid
Ik heb een vraag over de schakeling tussen e-modus en hybride.

De aanleiding was dezelfde als bij topic hieronder:

https://www.skodaforum.nl/forum/i/n...ste-km-ers-na-koude-start.40576/#post-1054334


Nu merk ik bij mijn auto dat ik na een tijdje de auto wel weer op e-modus kan zetten. De auto geeft dan aan: ‘ zuiver elektrisch rijden’ (zie filmpje:
) echter zie ik dan nog wel dat de motor loopt adhv de toerenteller. Na een aantal km schakelt auto dan wel weer over op elektrisch.

Wellicht is dit ook een ibgebouwde veiligheid? Iemand er ervaring mee?
 

ESL

Actief lid
Het overschakelen van brandstof naar elektrisch is voor mij soms ook wat mystiek, maar ik heb inderdaad het idee dat dat pas na een tijdje weer wil; de brandstof motor moet eerst opgewarmd zijn volgens mij. Soms geeft hij daarvoor een melding “niet beschikbaar” (of iets dergelijks) maar soms ook niet.
 

OctaOcta

Actief lid
Komt er nog een Superb IV categorie in het forum?

Vandaag heb ik voor het eerst de nieuwe gezien. Buitenkant van de oude vind ik vooralsnog mooier, maar dat kan ook aan de uitvoering liggen, nieuw interieur is wel extra blits!

En wat een geld, zelfs in Duitsland 60k voor een redelijk normale diesel…
 

Bijlagen

  • IMG_5562.jpeg
    IMG_5562.jpeg
    436,2 KB · Weergaven: 15
  • IMG_5561.jpeg
    IMG_5561.jpeg
    423,8 KB · Weergaven: 16
  • IMG_5566.jpeg
    IMG_5566.jpeg
    265,6 KB · Weergaven: 16

Bakkertje

Forumguru
Bij mij werkt het zo dat wanneer de accu leeg is en de benzine inschakelt dat ie dan gaat laden tot de accu uit het rood is (3 km bereik). Als de auto dan op temperatuur is dan kan ik overschakelen op elektrisch.
 
Bovenaan Onderaan