Gordelinsteek bestuurdersstoel vervangen

MarkvdD

Forumguru
Afgelopen zaterdag eindelijk tijd en mooi weer om de stoel eruit te halen en de gordelinsteek te vervangen :giggle:

Geen moeilijke klus maar toch even een paar aandachtspuntjes om op te letten of handig om te weten. Sommige zijn hier al voorbij gekomen :

- Min-pool van de accu los en zo'n 10 min wachten voordat je enige stekker los haalt. Ondertussen bakkie koffie nemen of alvast wat bouten los gaan halen :giggle:
- Bout van de gordelklikker is een multitorx M8
- Bouten van de rails van de stoel zijn multitorx M10
- Voordat je de bouten van de rails van de stoel los haalt is het handig om de rugleuning helemaal naar voren te kantelen, dan is de stoel in balans als je alle bouten los hebt. Zo zal hij niet achterover kantelen en is hij makkelijker te handelen met het uit de auto tillen.
- Stekkers van de kabels onder de stoel los halen voordat je de stoel eruit wilt tillen.
- Let bij het eruit tillen van de stoel even op dat je niet met de rails over het kunststof kapje in de deuropening krast.
- Om de bout van de gordelklikker los te halen moet je even het kunststof kapje van het einde van de rails eraf klikken anders past net je dop niet in de bout.

Als de stoel er dan toch uit is kan je gelijk ff goed stofzuiger onder de stoel en heb je die €2 munt weer terug die je ooit had laten vallen :giggle:

Tot nu toe heeft onze gordel geen piep meer gegeven dus lijkt de operatie geslaagd :D
 
Bovenaan Onderaan