Vervuilde benzine injectoren op LPG

KlaRon

Lid
Waardoor vervuilen de injectoren? En hoe is dat te voorkomen, naast af en toe cleaner toe te voegen?
We rijden op LPG, maar de storingen bleken te komen uit vervuilde benzine injectoren.
Dus: rijdend op LPG, hoe voorkomen we vervuilde injectoren?
 

Duijzer

Donateur
Vervuilen de injectoren niet juist door op LPG te rijden? Als ik het goed begrijp worden dan de benzine injectoren niet gebruikt waardoor oude brandstof de injectors kan vervuilen. De oplossing zou zijn: regelmatig een stuk op benzine rijden. Ik ben niet zo thuis in LPG, maar volgens mij werd dat ook altijd geadviseerd bij rijden op LPG. Regelmatig verse benzine erin en ook stukken op benzine rijden.
 

SteGo

Donateur
Ik denk dat ze doordat ze relatief weinig gebruikt worden makkelijker vervuilen.
Behalve het periodiek toevoegen van een cleaner aan de brandstof zoals bijvoorbeeld deze; https://www.mecatech-performances.com/img/cms/FT DUPAG/FT_MT001H_NL.pdf denk ik dat het ook verstandig is om niet de goedkoopste benzine te tanken maar een wat duurdere waar, als we de olieconcerns mogen geloven, extra reinigende additieven aan toegevoegd zijn. Die benzine verouderd bovendien ook minder snel dan E10.

Verder denk ik dat het advies van @Duijzer ook een goede is; regelmatig een stuk op benzine rijden. Zeker nu je kennelijk last hebt van storingen even wat cleaner en goede kwaliteit benzine erin en even een flink stuk rijden, die injectoren even lekker doorspoelen met fris sap. ;)
 

ZaRoK

Senior Member
Mijn vorige auto had lpg. Mijn ervaringen:
Sowieso starten op benzine.
Regelmatig even een goed stuk doortrekken op benzine.
Je gasinbouwer kan ervoor zorgen dat de benzine injectoren periodiek of continue een gerine hoeveelheid blijven inspuiten tesamen met de gas injectoren.
 
Bovenaan Onderaan