Helaas pindakaas fabia II / SKODA DEUR UIT

Helaas, na 9 jaar niet altijd trouwe dienst is het nu tijd om de fabia II tour pro weg te doen.

Eerste Maanden/ jaar na nieuwe aanschaf hoop gezeur, brieven, bellen, mailen en andere contact mogelijkheden. Gehad om problemen met de nieuwe auto opgelost te krijgen.
Daarna paar jaar goed gereden, fijne stabile auto met redelijk veel ruimte voor mijn 2,01 m. Na aantal jaren kwamen er wat kwalen en werden steeds meer. Na diverse pogingen niks opgelost. Wat nu bij andere ( Turkse) monteur wel lukte. Bleek kabelboom in. Linker portier bijna alle kabeltjes door Te zijn.
Na reparatie werkte mijn rechter spiegel weer. Had al andere spiegel geprobeerd een besturingsknopje vervangen.
Achterruit wisser weigerde nu niet meer.
Ramen deden raar nu niet meer. Deur vergrendeling schoot vanzelf op slot nu niet meer.

Alles weer oke

Nu half jaar later. Cruisecontrool werkt niet meer gebruik het nooit. Maar reageert niet Meer.
Kachelventilator vast gelopen afgelopen week.

Komende maart apk, grote beurt, distributie vervangen en remmen nakijken/vervangen.

Nu wordt het tijd gauw weg te doen na 9 jaar toch fijn te hebben gereden buiten alles om.
Op zoek naar een grotere gezins auto maar geen skoda meer even aangezien ik bij dealer in nooit netjes ben behandeld bij serieuze problemen. En bij aanvraag onderdelen een ramp was omdat er steeds verkeert werd gekeken en dan met ophalen andere Prijzen had ineens etc.

Iedereen bedankt voor de tips en hulp
Zal hier of op mp straks wat overige onderdelen en Winterbandenset aan bieden.

Gr wouter ( disco1992)
 

brepus13

Forumguru
Alles is relatief... maar als je toch een goede monteur gevonden hebt ben je toch niet afhankelijk van een dealer? Een betere verhouding tussen rijgedrag, ruimte, kosten en opties/luxe ga je niet vinden ben ik bang
 

JeSko

Forumguru
Mij lijkt dit een licht emotionele beslissing, Skoda zijn gewoon prima auto's en nog steeds de beste qua luxe/prijs verhouding, waar krijg je nog zoveel wagen voor je geld? Voor de prijs van een BMW, Mercedes of Audi die even kaal zijn als de kop van Paul de Leew heb je een full option Skoda Octavia, gwn een andere betere dealer zoeken en Skoda blijven rijden joh :thumbsup: en anders, evenwel veel succes met uw nieuwe wagen van een ander merk.:cheers:
 

RoyK

Senior Member
Er zijn ook hele goeie universele garagebedrijven! Vaak met bredere kennis en goed contact met de klant. Je blijft niet bij de koffiehoek wachten, je loopt gewoon de werkplaats in waar je ook de monteur kan spreken.
 

JeSko

Forumguru
@RoyK

Exact! Zelf zou ik wel bij een merk specialist gaan, geen officiële dealer, maar wel een door VAG erkende onafhankelijke garagist.
 

Rosinfield

† In Memoriam
En nu ff praktisch; waar vind ik zo'n garage? Want, waar zie ik wie, door VAG erkend wordt? (zoals jij aangeeft).

Ik heb dat nog nooit concreet ergens gezien... En wat houdt dat 'erkennen' dan in? :pieker:
Goede vraag. Ik zou bijna zeggen, uiteraard zijn die er niet. Want dealers.... Wat niet wegneemt dat er goede en gerenommeerde VAG gespecialiseerde bedrijven zijn (VAG techniek, JB Autoservice). Vrees alleen dat die niet op erkenning kunnen rekenen vanuit VAG/PON.
 

Hakar

Donateur
Google is je vriend :D

Zoekopdracht naar VAG erkend, ja met een D.
Resultaat wordt omgezet naar erkent, en jawel daar komt uit dat PON erkent dat er sjoemelsoftware in de VAG groep is toegepast.
Of dat vertrouwen schept, en blijdschap brengt wanneer je door hen wordt erkenD.

Doe mij maar die oude vertrouwde voormalige smederijen die er eens auto bij verkochten, en door schade en schande hun kennis hebben opgedaan.
VAG erkenning zegt mij helemaal niets, ik heb meer aan
"Bie oes goat er gene auto de deur oet as die ut niet goed dut"
 

Rosinfield

† In Memoriam
De vraag naar VAG-erkenning lijkt me eigenlijk alleen relevant met het oog op garantie perikelen. Wanneer je daar vrij van bent zijn er natuurlijk zat goede en betrouwbare bedrijven, al dan niet VAG gespecialiseerd
 

EdK

Forumguru
Doe mij maar die oude vertrouwde voormalige smederijen die er eens auto bij verkochten, en door schade en schande hun kennis hebben opgedaan.
Ja daar kun je tenminste nog eens langskomen voor een hoefijzer voor je paard
En tsja PON zou je uitlachen.....toch....??? :deuk:
 

JeSko

Forumguru
@Captain Hook

In NL geen idee, maar in België heb je in Balen de garage VW Audi center bvba deze is een, en ik kopieer van op hun website:
VAN VW - AUDI CENTER BVBA


"Al 35 jaar staan we klaar voor onze klanten. Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke merkgarages in de streek. Voor Volkswagen, Audi, Seat en Skoda bent U bij ons aan het juiste adres."

Belangrijk in die tekst is het woord onafhankelijk, in België zijn zulke niet officiële merk specialisten heel bekend, ze beschikken over de allerlaatste tech en uitleesapparatuur maar ze moeten niet gehoorzamen zoals grote dealers, ze zijn onafhankelijk, ze delen wel in de nieuwste technologieën van grotere dealers en ze mogen de naam van Audi en VW gewoon gebruiken, dit mag niet denk ik in Belgie zonder toestemming van het merk zelf, zo zit er ook een grote Mercedes specialist die veel goedkoper is dan de grote Merc dealers maar dezelfde kwaliteit levert.

Hier de link naar de garage in Balen.

https://www.vwaudicenter.be
 

ertromp

Forumguru
En dat is dus gewoon een specialist @WhiteSuperB
Ook de Belgische importeur / Skoda zal aan zo'n specialist als die BVBA geen erkenningen uitreiken of iets dergelijks
 

Cordoba

Forumguru
@WhiteSuperB Ik kan me vergissen, maar dat lijkt me een typisch voormalig dealer die het dealerschap is kwijtgeraakt (doordat bijv. de showroom niet deftig genoeg is) en nu specialist is geworden in zijn oude merken. De andere logische mogelijkheid is dat dit een voormalig dealer is, die nog slechts subdealer (erkend servicepunt) is, maar niet de verplichte voorraad nieuwe auto's in de showroom heeft staan. Van beide soorten kom je ook in NL genoeg voorbeelden tegen, de servicepunten hebben wel een erkenning door de invoerder, maar de merkspecialisten niet.

Daarnaast geldt in Nederland wettelijk voor alle professionele garages in NL dat hun werkzaamheden door de invoerder erkend moeten worden als deskundig, vanwege Europese wetgeving. Hierbij geldt een garage als professioneel als ze Bovag-lid (vereniging van garagisten) zijn.

@disco1992 Als ik het zo lees heb je wat pech gehad met jouw exemplaar van de Fabia, maar doordat dit gecombineerd is met een zeer matige dealer, heb je het idee gekregen dat dit standaard is bij Skoda. In de vorige eeuw waren de auto's van Skoda misschien niet zo betrouwbaar, maar daar stond vaak wel een deskundige monteur en vriendelijke garage tegenover.
 

Captain Hook

Forumguru
@WhiteSuperB Zo zie je maar... ook (of liever gezegd vooral) in dit soort branches is het van "Wij van WC-Eend, adviseren WC-Eend".

M.a.w. al dat gezever over hoegenaamd (h)erkend stelt weinig voor.:banghead: Is vooral marketinggel*l.

MAAR; dan kan het nog wel eens zo zijn dat een 'onofficiële' garage misschien wel beter voor je auto en de klant zorgt, tegen een scherper tarief, dan de, zich op de borst kloppende officiële garage... :pieker:
Je weet 't niet, je weet 't niet...
 

Jozz81

Lid
In Ede heb je Jawes. Ik heb daar mijn auto aangeschaft. Over het onderhoud kan ik nog niets zeggen, omdat ik dat nog niet nodig gehad heb.
 
Bovenaan Onderaan