Zuiger revisie, welke zaken raden jullie aan?

robrt

Lid
Hoi,

Mijn 2009 1.8 TSI met 198d op de klok is toe aan een zuiger revisie (1,5L op ~450km snelweg). Nu heeft Hartog het momenteel te druk, maar zijn er nog andere zaken die jullie tegenwoordig aanraden voor dit werk? Werkt TSC inmiddels met dezelfde / een zelfde zuiger als Hartog?

Hartog heeft aangegeven dat ze de onderdelen nog wel kunnen leveren, maar bij mijn reguliere garagebedrijf willen ze €4500 voor dit grapje, dus ik zoek iets dat de auto niet zo'n total loss verklaart. Heb er net een nieuwe kettingset in laten plaatsen, ugh! :-)
 

Tees

Donateur
Oei, dat komt dichterbij een brandstofverbruik dan olieverbruik!
Ik denk dat alle serieuze VAG specialisten dit prima kunnen. Dus denk aan VAG Techniek, VAG Carservice, etc. Beetje afhankelijk van waar je woont en hoe ver je wilt rijden.
 

robrt

Lid
Top, bedankt voor de info! Afstand maakt me niet zoveel uit; kosten en tijd dat ik hem kwijt ben wel. Lijkt vooralsnog dat TSC de goedkoopste is met een revisie onder de 3000 (als er verder niks mis blijkt te zijn).

Eerste VW product dus ik was nog niet op de hoogte van de diverse VAG specialisten. Ik had het eerdere topic wel gezien, maar gezien de leeftijd wist ik niet of er inmiddels veranderingen in het proces gekomen zijn.

Ik ga morgen even rondbellen. Bedankt!

Oei, dat komt dichterbij een brandstofverbruik dan olieverbruik!
Dat is het inderdaad ... vul nu zo'n beetje vaker olie bij dan benzine.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Tees

robrt

Lid
Update: toch nog via het autobedrijf waar ik hem van gekocht had iets kunnen regelen. Had geen garantie afgesloten (dom!) maar er komt een gereviseerd blok in met verbeterde zuigers, 6 maand garantie en de kosten worden in drieën gedeeld tussen Skoda, het autobedrijf en ikzelf.

Uiteindelijk kost het me €1500 voor een gereviseerd, schoon blok met wafelstructuur zuigers, voor een 2009 S2 met net geen 200k op de teller. Dus denk dat ik best tevreden mag zijn met deze uitkomst, zeker omdat ik gelezen had dat enige coulance vanuit Skoda na 100k wel uitgesloten is.

Volgende week komt het blok als het goed is aan, dus eind volgende week waarschijnlijk weer ophalen.
 

EdK

Forumguru
En als je die 6 maanden garantie dan nog afkoopt ben je nog goedkoper uit...:pardon:
Maar goed veel geld maar toch redelijk netjes opgelost...
 
Bovenaan Onderaan