Yeti Greenline

Status
Niet open voor verdere reacties.
Bron: Telegraaf donderdag 16-09-2010
Skoda brengt Yeti als Greenline
Mladá Boleslav - Onder de Greenline-vlag komen meerdere Skoda-modellen. De Volkswagen-dochter stelt op de Autosalon van Parijs, die begin oktober zijn deuren opent, de Yeti Greenline. Daar blijft het niet bij.

Greenline staat binnen de Skoda-gelederen voor een extra schone en zuinige variant. De wagens zijn uitgevoerd met of een 1.2 TDI of een 1.6 TDI-dieselmotor. Voor de Fabia en Roomster kiest het merk voor de kleinste van de twee, de driecilinder. De types Yeti, Octavia en Superb komen met de 1.6 TDI-zelfontbrander voor de dag.
Op de Parijse autoshow introduceert het Tsjechische merk de Yeti 1.6 TDI Greenline en de Superb Hatchback 1.6 TDI Greenline. Prestaties, CO2-uitstoot en verbruik zullen op de beursvloer worden aangekondigd. Vast staat dat de beide types de beschikking krijgen over een Stop/start-systeem, techniek dat remenergie terugwint, banden met een lage rolweerstand, een aangepast motormanagementsysteem en een licht aangepaste aerodynamica. Volgens Skoda zorgt het Stop/start-systeem voor een verbruiksafname tot 10%, al dien je daarvoor wel continu in de stad te rijden. Een Stop/start-systeem schakelt automatisch de motor uit wanneer in het verkeer met stationair draaiende motor wordt gewacht. De herstart regelt de techniek zelf.

(zie ook S2 forumdeel)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan