Welke brandstof voor FSI

Ik heb een 1.6 FSI in bestelling. Volgens boekjes rijdt deze motor het best op super-plus, ofwel RON 98. Iemand ervaring in het verschil (in prestaties/rij-eigenschappen) /forum/images/graemlins/confused.gif tussen euro 95 en 98?
 

Dutch4x4

Senior Member
Maakt allemaal niks uit. De klopsensor regelt het vanzelf bij. Met 98 merk je hooguit iets meer pit.

Pas als het motormanagement zodanig is aangepast dat 95 te arm is, bijvoorbeeld na chippen, moet je 98 tanken.

Daarnaast kun je nog 98 (bv. in de BP Ultimate-variant) om andere redenen tanken: deze zwavelvrije benzine reinigt de motor en is beter voor het milieu (lagere emissies). Als salonsocialist vind ik dat goede redenen. /forum/images/graemlins/grin.gif

Daarnaast zou de auto zuiniger zijn (okee, ietsje, dat merk ik wel) en pikt de motor sneller op (sneller op het gas dus, merk ik ook wel iets van).
 
Ok, thanks. Aangezien ik gebonden ben aan een Shell tankpas, zal ik moeten vragen of de zaak de dure V-power wil betalen...ik ben er bang voor.
 
Over V-Power kan ik het volgende kwijt:
Ik rij mijn huidige Seat Leon (die volgende week wordt afgelost door mijn nieuwe O2) al sinds 2 1/2 jaar. De laatste tijd werd hij steeds trager, lomer. Ik heb toen eens een paar keer V-Power diesel getankt. Sindsdien loopt hij veel soepeler. Daarna heb ik weer gewone diesel getankt, maar het effect blijft grotendeels behouden.
Ik denk dus ook niet dat het nodig is om constant V-Power te blijven tanken.
 
Ik merkte hetzelfde verschil bij mijn Ibiza destijds. ook Vpower diesel. Bij benzine weet ik dat je weinig verschil merkt. (Mijn vriendin rijdt een 307 benzine, is weinig verschil te merken met V power)
 
Bovenaan Onderaan