Wederom het Te Koop topic....

Topic in 'Forummededelingen' gestart door Tallguy, 23-01-2012.

Topicstatus:
Dit topic is gesloten voor reacties.
 1. Tallguy

  Tallguy Forumguru

  Vanaf nu worden alle postings die gedaan worden in onze forum bazaar ("te koop" en "gevraagd") niet meer direct zichtbaar na het posten. Eerst worden de postings door ons nagekeken op inhoud.

  Dit lijkt een beetje overbodige actie wat ons meer werk geeft...dat klopt :smirk: De reden is echter dat het steeds vaker voorkomt dat men iets te koop aanbiedt zonder dat de 1e posting voldoet aan hetgeen is beschreven in onze 'regels van de bazaar'. Vaak ontbreekt de vraagprijs, regelmatig wordt er alleen gelinkt naar een advertentie op een andere site, zoals marktplaats oid, soms staan er privé gegevens in, wordt er gevraagd om illegale software, wordt er van alles en nog wat offtopic gereageerd op de topicstarter, etc...

  Dit heeft de laatste maanden voor zoveel extra werk gezorgd dat we het nu anders aanpakken.

  Alle postings die nu gedaan worden komen op een soort wachtlijst. Wij controleren de posting qua inhoud en keuren deze goed of af. Hierdoor kan het even duren voordat je posting voor iedereen zichtbaar is. Dat 'even' kan soms een dag zijn, soms een paar dagen (allemaal afhankelijk wie van ons tijd heeft op dat moment om de posting na te kijken).

  Toevoeging per 11-9-2012 : het komt nog steeds voor dat mensen iets te koop zetten wat niet conform de regels is (geen vraagprijs, te weinig info en maar simpel linken naar Marktplaats, 1e en enige post iets te verkopen). We gaan die mensen niet meer waarchuwen, maar verwijderen de post gelijk. De regels zijn duidelijk, we gaan geen tijd meer besteden aan mensen die de regels niet nakomen.
   
 2. Tallguy

  Tallguy Forumguru

  Nog steeds zijn er mensen die denken dat ons forum niets meer is dan een verkoopsite zoals Marktplaats ofzo....mensen worden alleen lid om iets te verpatsen dat op een Skoda zou kunnen passen (velgen, dakdragers, ruitenwissers, radio's en wat dan ook).

  Ook zijn er nog steeds mensen die niet lezen dat wij éérst een posting moeten goedkeuren voordat deze verschijnt op het forum en daarom maar keer op keer dezelfde posting plaatsen.

  Ook zijn er nog steeds mensen die niet de regels van de bazaar lezen en iets te koop zetten wat allerlei informatie mist die in de advertentie moest staan volgens de regels van de bazaar. Postings als "ik heb artikel xxxx te koop voor een Skoda. TEAB" en meer niet.

  Dat soort postings zijn tegenwoordig kansloos om te posten...we gaan er niet eens meer op reageren, we keuren ze dus ook direct af. Het kost ons veel te veel tijd, los van de andere zaken die we voor het forum moeten regelen, om aan die verkeerde postings nog tijd te besteden.

  De regels zijn helder in wat we verwachten van een posting waarbij iemand iets te koop aanbiedt. Skodaforum is géén verkoopforum/-site. Als mensen niet de moeite nemen om de regels eerst te lezen alvorens iets te koop aan te bieden, dan nemen wij geen moeite meer om die persoon op de regels te wijzen, vooral niet als het al bestaande leden zijn.

  Let wel: bovenstaande voorbeelden (gebaseerd op échte postings) zijn uitschieters en dáár gaat deze post ook over.

  Het advies is en blijft daarom: lees éérst de regels van de bazaar voordat je wat wil posten om te koop te zetten of wil kopen.
  https://www.skodaforum.nl/forum/i/regels-van-de-bazaar.104

  En lees dit bericht dan ook nog even door:
  https://www.skodaforum.nl/forum/i/aanpassing-van-geplaatste-postings-in-de-forum-bazaar.14440/
   
  Last edited by a moderator: 07-01-2018
 3. Tallguy

  Tallguy Forumguru

  Graag zien we dat als je iets te koop (of gezocht) had staan op onze Bazaar en het artikel is verkocht (of gevonden) on s er een TOPICREPORT van stuurt.

  We zien keer op keer dat topics weken, maandenlang open staan en als wij dan steekproefsgewijs controleren, er doodleuk getypt is "Mods, topic mag op slot". Daar hebben we niks aan want we kunnen daar niks mee. We gaan niet elk topic doorlezen wat er gepost wordt, dan hebben we daar een dagtaak aan.

  Doe ons en je mede-leden een plezier: Kan een topic op slot, of anderszins aangepast worden? Rapporteer dan het bericht. We krijgen dan netjes een melding en kunnen veel sneller en makkelijker actie ondernemen.
   
  Japanese Power, fanSkoda, cortrans en 2 anderen vinden dit leuk.
 4. Tallguy

  Tallguy Forumguru

  En zo blijven we maar bezig....zojuist van de 7 ingediende advertenties er maar 2 goedgekeurd en de rest verwijderd. Waarom? Omdat ze gewoonweg niet voldoen aan de regels van de bazaar! Kom op jongens!! Lees die regels nou eens door en handel ernaar!
  • Advertenties zonder vraagprijs worden gewoon niet geaccepteerd.
  • Advertenties met onduidelijke tekst over een handelaar die een bedrag biedt voor een auto, maar het Skodaforumlid niet een fatsoenlijke advertentie maakt met foto's, info en vraagprijs -> verwijderd
  • Advertenties met een beetje tekst en de rest verwijzingen naar Marktplaats worden verwijderd.
  Het is niet zo moeilijk...wil je van je spullen af, doe er dan aub wat moeite voor, dus duidelijke tekst, foto's erbij plaatsen, vraagprijs opgeven.
   
  Sebastian, skodasuperb94, Ridley en 7 anderen vinden dit leuk.
Topicstatus:
Dit topic is gesloten voor reacties.

Deel deze pagina