1. Derooke

  Derooke Forumguru

  Beste.

  Ik heb in m'n sup IV een webradio.(licentie tot 2030).

  Dit heeft een heel eind gewerkt maar nu van dit nieuwjaar geweest niet meer .
  Deze werkt enkel nog als ik de auto via m'n gsm (hotspot) verbind. Of thuisnetwerk.

  Maar als ik via m'n telefoon verbind krijg ik een melding dat de e sim niet meer kan worden gebruikt wat ik dan stom vind omdat ik dan geen verkeersinfo meer krijg (of komt dit via de hotspot dan)?

  PS de hotspot bedoel ik de hotspot van de telefoon ,dus data van mijn telefoon provider en niet de datapaketten van Skoda (veeeel te duur).

  Grts
   

 2. Rallye

  Rallye Forumguru

  Wat bedoel je met “webradio”? Is dat Skoda Connect? Heb je een verwijzing naar deze extra?
   
 3. Derooke

  Derooke Forumguru

  Als ik op fm druk kan je kiezen dab / fm / media en webradio (zijn allemaal zenders met een bepaalde thema bvb 90s enz) let wel dit is een facelift model en neen geen connect
   
 4. Rallye

  Rallye Forumguru

  Hier staat iets over internetradio: https://www.skoda-auto.com/news/news-detail/new-infotainment. Hier ook: https://www.briskoda.net/forums/topic/487572-skoda-connect-and-internet-radio/

  “Latest reply from Skoda UK technical support: the dataplan allowance on your built-in ESim card only supports Skoda Connect and not web radio. You will need to use your phone's data allowance to listen to web radio. When I asked how I could update my maps then he had no answer.”

  Lijkt er toch op dat als je geen tegoed op je e-sim hebt, je geen internetradio hebt.
   
 5. Derooke

  Derooke Forumguru

  En als je de esim niet gebruikt. Kan je dan gewoon de Verkeerinfo enz nog ontvangen via data? Want ik heb wel connect enz(voorverwarmen enz) zal dit dan nog werken (begrijp ook niet waarom dit eigenlijk niet allebei kan werken terzelfdertijd)
   
 6. Rallye

  Rallye Forumguru

  Via de data op je eigen telefoon? Dat denk ik wel.

  Wat zou kunnen (maar jij kunt het uitproberen) is dat de e-sim voor bepaalde zaken wel werkt (kleine opdrachten ontvangen/terugmelden) en het tegoed alleen voor de grotere zaken is, zoals webradio. Wel vreemd dat jouw radio het tot 1 januari het wel deed met die e-sim en webradio. Misschien toch een probeer-tegoed gehad?
   
  Derooke vindt dit leuk.
 7. Derooke

  Derooke Forumguru

  Mss wel ,dat zou een mogelijkheid zijn
   
 8. EdK

  EdK Forumguru

  Als je in die unit ook nog een TMC ontvanger hebt zitten dan zou de verkeers info via deze module moeten binnenkomen....
  Zit deze er niet meer in dan is de kans zeer groot dat het via de e-sim komt en dus nu deze info niet ontvangt.
  En nu maar afwachten wat zo'n e-sim abbo per jaar gaat kosten......
   
 9. DommelBelgium

  DommelBelgium Senior Member

  Ik heb sinds een paar dagen ook geen verbinding meer via esim (sinds 3/3 of 4/3), het wereldbolletje bovenaan scherm is grijs (dus niet actief) en de connectie met de app lukt ook niet meer. Ik heb ook een iV ...
  Eens naar de garage bellen of ze weten of er een 'bovenliggend' probleem is (want ik heb niets gewijzigd)
   
 10. Derooke

  Derooke Forumguru

  Helaas geven ze de e sim niet vrij om het bij een andere provider te doen. (Anders direct ).

  Verbinding e sim hier is geen probleem.
   
 11. DommelBelgium

  DommelBelgium Senior Member

  bij mij sinds vandaag terug in orde ... zooo vreemd ...
   
 12. Derooke

  Derooke Forumguru

  Gisteren deed de webradio het voor de volle 3 seconden. Erg raar
   
 13. DommelBelgium

  DommelBelgium Senior Member

  esim werkt nog steeds, hehe ... webradio NIET, die blijft zoeken ... (al moet ik toegeven dat ik daar voorheen eigenlijk nog nooit op geklikt had, maar nu jij erover begon ... ;) ...)

  Maar eh vraagje : kunnen jullie eigenlijk een willekeurige phone in de wagen verbinden met de WiFi van de wagen en daarmee dan surfen via de verbinding van Skoda ?? Is mij nog niet gelukt en ik ging er altijd van uit dat dit 't eerste jaar mee inbegrepen was ... (of heb ik dat nu geheel verkeerd begrepen/onthouden ?).
   
 14. coppe218

  coppe218 Lid

  Wat ik heb begrepen heb je voor de hotspot inderdaad een tegoed van Cubic telecom nodig. Hoe het zit met webradio weet ik niet. connect functies en verkeersinformatie zitten via een andere e-sim en waar je voor een jaar mij betaald hebt bij aankoop. Daarna zul je dit ook moeten verlengen tegen eigen kosten.
   
 15. Derooke

  Derooke Forumguru

  Wifi data enz functie is extra te kopen (veeeel te duur) helaas is Skoda daar echt veel te onduidelijk over. Alleen de app en kaartupdates via e sim is inbegrepen zover ik begreep maar aangezien er licentie tot 2030 staat dacht ik dat dit ook was inbegrepen (webradio)
   
 16. Rallye

  Rallye Forumguru

  Maar via je eigen verbinding werkt het dus wel?
   
 17. Iemand alleens geprobeerd te bellen met deze organisatie van de e-sim ;) ik al een aantal maal en niet mogelijk contact te krijgen. Drie maal op verschillende dagen proberen te bellen met telkens 0 resultaat.
   
  Derooke vindt dit leuk.
 18. Derooke

  Derooke Forumguru

  Ja als je de wifi van de wagen aanzet en je telefoon een hotspot maakt kan je via de data van je telefoon luisteren
   
 19. Alpha

  Alpha Forumguru Donateur

  Hier vanochtend ook een eSIM die opeens dienst weigerde. Vanalles geprobeerd auto uit gezet en na een tijdje weer aan, amundsen aan de WiFi gehangen en een paar keer hard gereboot,

  Niks nada noppes... vanmiddag nog een rit gemaakt. Weer niks...

  Uiteindelijk contact gezocht met Skoda op Twitter (reageren wel super snel daar!). Medewerker helpt me verder. Ik ga nog eens terug naar de auto en opeens is ie online en werkt alles weer.

  Issue begon toen t wereldbolletje grijs bleef en de melding kwam dat eSIM Datavoorziening niet beschikbaar was. Weer app deed niks meer en de store startte niet meer op.

  Nu werkt alles dus weer. Very raar...
   
  Derooke vindt dit leuk.

Deel deze pagina