Wat nu weer...

haassie

Forumguru
Vanavond mn twee maandelijkse obd11 check. Rare tik, ik weet het. Na wat gestruggle om mn auto uit te lezen ( update vereist die niet compatible is met android 4.4) uiteindelijk de auto uitgelezen.

P1927 - Auxiliary engine coolant pump relay Open circuit

Had geen check engine light of iets dergelijks!

Zekering vv die eruit lag hielp niet.

even gezocht op internet naar “hulp waterpomp”. Dit schijnt een tweede waterpomp te zijn. Zag ook dat deze pomp gebruikt wordt voor een standkachel die ik niet heb.

iemand deze melding weleens gezien? En wat doet deze tweede pomp?
 
Laatst bewerkt:

hemi24

Forumguru
Rondpompen bij actieve start/stop?
Extra circulatie tijdens opwarmfase motor?

Dit is wat SSP 401 er over vermeldt :

Like in other overboosted petrol engines, the circuit has an electrical pump, V51, for coolant post-circulation. This pump protects the turbocharger, after stopping the engine, against excess heating up after being under intense loads and thus prevents the oil accumulated in the blower fan shaft from carbonizing.
The electrical pump is activated by the engine control unit for a maximum of 15 minutes from the moment of switching off the ignition. During this period of activation, the pump drives the coolant from the radiator to the turbocharger, in the opposite direction.

Link : http://www.vaglinks.com/vaglinks_com/Docs/SSP/VWUSA.COM_SSP_401_1.8L_TFSI_Engine_16V.pdf
 
Laatst bewerkt:

haassie

Forumguru
Mooie plaatjes...hopelijk zit dit ding niet te diep begraven in het kloppend hart. Zo te zien wel een essentieel onderdeel dat schade aan andere zaken voorkomt.

morgen maar eens informeren
 

haassie

Forumguru
Had vanochtend een afspraak om de remblokken achter te vervangen. Gelijk maar even gekeken. Zit op makkelijk plek.
Pompje is inderdaad "hemelen". Op de connector zaten smeltsporen. Het pompje liep bij testen nog wel een beetje maar niet van harte en trekt daardoor zoveel stroom dat de zekering eruit klapt.

Zojuist maar even een nieuwe besteld en hopelijk volgende week plaatsen.

Moet alleen nog even op zoek naar een stekkeraansluiting aangezien die het ook te verduren heeft gehad.
 

haassie

Forumguru
Zo! Een nieuw PR voor autodoc...levering pomp binnen 48 uur. Was bij vorige bestellingen ruim een week. Pierburg 100€ vs de 287€ bij de dealer. De moeite waard.

Gesmolten connector maar bij vw dealer gehaald, ergens het partnummer gevonden..eerst....”ja maar u heeft een skoda”. Uiteindelijk geregeld. Pompje gaat er maandag in. Half uurtje werk. Case closed!
 

Eltjo

Forumguru
En bij de Skoda dealer werd ik voor motordekselrubbers doorverwezen naar de Audi aan de andere kant van de A17 in Rozendaal!
 

haassie

Forumguru
Idd dat laatste en om voor 2€ een maand te moeten wachten. Weet nu zeker dat het past...geen van die op de plaatjes zouden dat hebben gedaan.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK
Bovenaan Onderaan