Wanneer krijg jij je nieuwe Octavia III combi geleverd?

Topic in 'Octavia III' gestart door Michiel OCIII, 13-06-2013.

 1. Chrisiewizzie

  Chrisiewizzie Forumguru Donateur

  Dank! Hiervoor waren al mijn auto’s zwart, dus in dat opzicht is het een grote verandering! Het staat ‘m erg goed en beter dan ik had bedacht. De virtual cockpit is echt een aanrader. Prachtige graphics, snel en er is van alles in te stellen. Kessy is fijn en ik ben ook positief verrast door de lederen bekleding (nappa of niet echt, het voelt heel lux en soepel).
  De 1.5 TSI is ook een heel erg fijne motor. De Octavia is behoorlijk licht gebouwd, dus 150 PK is prima. Maar wat vooral heel fijn rijdt, is het hoge koppel bij lage toeren. Doet me bijna denken aan de diesels die ik tussen 2005 en 2012 reed.
   

 2. Chrisiewizzie

  Chrisiewizzie Forumguru Donateur

  Uiteindelijk wel 7 maanden levertijd. Ik begrijp door de combinatie verwamde voorruit, virtual cockpit en de 1.5 TSI. Maar goed, dat is al bijna vergeten en zeker al vergeven ;)
   
 3. The Vipe

  The Vipe Lid

  Gisteren mijn exact 5 jaar oude 1.2 omgeruild voor een nieuwe 1.0TSI Style Business. Verder zelfde model, zelfde kleur en minimaal dezelfde opties als de vorige. Alleen zonder panoramadak, want dat is niet meer leverbaar op de 1.0 motor.

  Om te beginnen de 1.0 motor: een duidelijke verbetering ten opzicht van de 1.2 die ik hiervoor had. Stiller en soepeler naar mijn gevoel. Ik ben positief verrast. Virtual cockpit is echt geweldig, met name de navigatie in de cockpit is perfect! Ik had deze optie meer als gadget besteld, maar zie nu zeker de meerwaarde in. Canton blijft geweldig geluid geven, had ik hiervoor ook al. Adaptive cruisecontrol is een flinke verbetering t.o.v. de 'reguliere' cruisecontrol in mijn vorige Octavia. Het is even wennen, maar het rijdt uitermate relaxt in combinatie met de lane-assist en blind-spot detection. Je hoeft bijna zelf niks meer te doen op de snelweg. De achteruitrij-camera kon ik op mijn vorige Octavia nog niet aanvinken, nu wel. Top systeem, met name de mogelijkheid om 180 graden te kijken naar links en rechts wanneer je achteruit een parkeervak uit wil rijden om te zien of er geen auto's aankomen. De electronisch achterklep met virtual pedal met ik nog gaan ervaren. Het openen en sluiten van de klep werkt soepel met de voetbediening, alleen het geluid en lichtsignalen wanneer je de klep met je voet sluit had van mij niet gehoeven. Het lijkt net een achteruit rijdende vrachtwagen, dus die optie zal ik 's avonds laat maar niet gebruiken om de buren te vriend te houden. De sportstoelen zitten een stuk beter t.o.v. de standaard stoelen in mijn vorige Octavia, veel meer zijdelinkse steun, dat merk je al de eerste kilometers. Op de achterbank worden de USB aansluitingen al direct gewaardeerd en de led-strips in de deuren die van kleur kunnen wisselen maken het interieur net weer een stukje chiquer. Kortom, nog steeds / wederom een heerlijke wagen. Het panorama-dak ga ik zeker missen, al dat licht in het interieur is heerlijk. Hopelijk compenseren de nieuwe opties dit gemis voldoende.
   
  Chrisiewizzie vindt dit leuk.
 4. Chrisiewizzie

  Chrisiewizzie Forumguru Donateur

  Mooi! Veel plezier ermee en ik kan het grootste deel van jouw positieve ervaringen alleen maar onderschrijven.
   

Deel deze pagina