Voor het eerst een Skoda

Beste mensen,

Na enige weken dit forum al bezocht te hebben, vind ik het toch gepast me even voor te stellen.
Mijn naam is Engel Geukens en woonachtig in Veldhoven. Gehuwd, 2 zoons en 2 schoondochters en inmiddels 4 kleinkinderen.

Na 37 jaarbij één van de grootste werkgevers in NL gewerkt te hebben, ben ik sinds 2003 met pré-pensioen. Sinds 1999 heb ik een eigen zaak in met name Apple-supplies en ben dus ook een grote fan van dit merk.

Als laatste hadden we als auto een KIA-Sorento 2.5CRDi en Fiat Grande Punto, daarvoor o.a. jarenlang Ford gereden. Echter een redelijk nieuwe Ford zat er niet echt in, want om fatsoenlijk een zware caravan te rijden, moet je de Ford-eisen wel erg hoog stellen. Dus op zoek naar iets anders en ja hoor de uiteindelijke keuze was de Skoda Yeti 1.8 TSi. Gewoon een grappige, leuke en sterke auto om enerzijds de caravan te kunnen trekken en anderzijds om ook comfortabel 1 of 2 kleinkinderen mee te nemen,. Niet voor niets wordt de Yeti ook op dit forum: een wolf in schaapskleren genoemd.

In eerste instantie ging de voorkeur naar een diesel uit, maar omdat we hoogstens nog 20.000 km per jaar rijden, de belasting van diesels steeds hoger wordt en ook op advies van de skoda-dealer gekozen voor de benzine-versie. Een nieuwe was op korte termijn niet leverbaar, maar gelukkig was er nog een demo Yeti en dat is hem dus geworden.

Het forum heeft me al heel wat "tips" opgeleverd. Dit was o.a. reden om een reservewiel erbij te nemen, Mobridge en MDI achteraf te laten inbouwen.

Ja en het VAG-Com draadje heeft me ook aan het denken gezet. Morgen hiervoor een afspraak met een specialist op dit gebied.

Wensen blijven er ook nog want naast het expedition-pakket denk ik aan nog enkele verfraaiingen via b.v.superskoda. Ook Xenon is nog een optie en zo hier en daar leds plaatsen.

Dat was het ter introductie, Een aantal draadjes rond de Yeti, VAG-COM, car audio, video, enz en onderdelen van derden zal ik met grote regelmaat volgen en waar ik kan mijn bijdrage leveren.
 

Falcon

Donateur
Ik ben benieuwd hoe het Haldex/4x4 systeem je bevalt in de winter (met sneeuw)! ... geniet ervan!
 

van_der_P

Senior Member
Mooie combinatie hebt u gekocht veel plezier en veilige kilometers toegewenst.
Waar hebt u de Yeti gekocht ? Ik gok bij Verdaat. Maar het kan ook bij een ander zijn in de regio Eindhoven zijn relatief veel Skoda dealers.
 
Bij Verdaat in Veldhoven. Echter toch wel een paar probleempjes met de achteraf inbouw van de mObridge en MDI. Zie de betreffende draadjes.
 
Bovenaan Onderaan