Vernieuwde Golf-Plus

Hetzer

Forumguru
"De meest polyvalente Golf met een nieuwe look en nieuwe technologieën." Zo omschrijft Volkswagen de vernieuwde Golf Plus, die z'n wereldpremière beleeft op het Autosalon van Bologna


Net als de nieuwe Golf en de Scirocco is ook de Golf Plus voorzien van een radiatorrooster in de vorm van een horizontale strook die de nieuwe koplampen (met standaard daglichten) met elkaar verbindt. Het wordt gevormd door twee glanzend zwarte lamellen waarin in het midden het VW-logo geïntegreerd is. Bij de Highline-versie zijn beide lamellen bovenaan met een fijne chroomlijst afgeboord. De bumper sluit naadloos bij die nieuwe look aan. Onder de bumper bevindt zich een bijkomende luchtinlaat, in het zwart, met aan de uiteinden ervan de mistkoplampen, die over een statische bochtenverlichtingsfunctie beschikken.

De achterbumper werd hertekend en is voortaan volledig in koetswerkkleur gelakt, met uitzondering van een glanzend zwart gedeelte centraal onderaan, dat doet denken aan een aerodynamische diffusor en de wagen dynamischer voor de dag doet komen. Nog in het onderste gedeelte van de bumper bevinden zich bredere, duidelijk zichtbare reflectoren. Een nieuwe donkerrode kleur (kersenrood) is kenmerkend voor de nieuwe achterlichten, die voortaan gebruik maken van leds.

Nieuwe stoffen voor de bekleding en een aantal elementen die uit de nieuwe Golf werden ontleend - de instrumenten, het stuur en de bedieningseenheid voor de elektronische klimaatregeling Climatronic (indien aanwezig) - typeren het vernieuwde interieur van de Golf Plus.

Voor de Golf Plus zal er de keuze zijn uit vijf verschillende benzinemotoren, met een vermogen van 59 kW (80 pk) tot 118 kW (160 pk), en vier nieuwe turbodiesels met common rail, die 66 kW (90 pk) tot 103 kW (140 pk) ontwikkelen. Alle motoren zijn viercilinders en voldoen aan de Euro 5-uitstootnorm. De versies vanaf 90 kW maken allen gebruik van drukvoeding.

Als alternatief voor de manuele zesversnellingsbak is er de geautomatiseerde DSG-versnellingsbak met zeven versnellingen, behalve voor de basismotoriseringen. Ook bij de Golf Plus maakt de klassieke automatische versnellingsbak met koppelomvormer dus definitief plaats voor de DSG-technologie.

bron: www.volkswagen.nl
 

Bijlagen

  • 03_vwgolfplus.jpg
    03_vwgolfplus.jpg
    98,6 KB · Weergaven: 25
  • 10_vwgolfplus.jpg
    10_vwgolfplus.jpg
    96,8 KB · Weergaven: 18
  • 02_vwgolfplus.jpg
    02_vwgolfplus.jpg
    99,3 KB · Weergaven: 23
  • 12_vwgolfplus.jpg
    12_vwgolfplus.jpg
    89,8 KB · Weergaven: 20
  • 00_vwgolfplus.jpg
    00_vwgolfplus.jpg
    94,1 KB · Weergaven: 13
Bovenaan Onderaan